פודיק - Foodik

תבשיל כבש לשבת של אמא

דרגו את המתכון: 
18 אהבו
7603 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
תבשיל כבש לשבת של אמא
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
4 שעות ו-15 דקות
זמן כולל
4 שעות ו-35 דקות

תבשיל כבש לשבת של אמא אתי - כ-2 קילו בשר כבש (השוק), חתיכות יפות, תיבול מיוחד של אמא שלי עם ראש שום שלם שכתשתי אותו, הרבה טעמים, אפשר להשתמש אח"כ בציר לעוד מאכלים כמו אורז, רוטב לקציצות ועוד תבשילים כאלו ואחרים ובכללי - מדובר במנה עיקרית בשרית חגיגית לערב החג או לערב שבת המלכה - שווה לנסות להכין! אם מאתם מגדירים את עצמכם קרניבורים המנה הזאת מושלמת גם לארוחת הצהריים שלכם בכל יום בשבוע! יש באתר עוד מתכונים מיוחדים כמו אסאדו בתנור בבירה ודבש וגם לאוהבי פסטות אסאדו מפורק עם פסטה, לא חסר! תנסו וספרו לי איך יצא לכם, אמא שלי יותר מתשמח! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לקבל את המתכונים לפני כולם!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
15 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-5-6 סועדים
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים את התבלינים והשמן לקערה מערבבים היטב מוסיפים את הכבש ומערבבים אותו היטב ברוטב, מכסים ומשרים לילה במקרר

  • יום למחרת - מוסיפים לסיר שמן זית מחממים וצורבים את חתיכות הכבש עד להשחמה ומניחים בצד

  • לאותו הסיר בלי לשטוף כמובן מוסיפים פרוסות בצלים עבות ואת חתיכות הבשר, מוסיפים תפוחי אדמה קטנים ומוסיפים כליטר וחצי-2 ליטר ציר בקר או מים (אם אתם מוסיפים מים תמליחו אותם לפי טעמכם). (גובה מים עד לכיסוי של הבשר).

  • סגרו מכסה הביאו לרתיחה לכ-2-3 דקות ואחכ הנמיכו לעוצמה נמוכה לבישול ארוך של כ-3-4 שעות או עד שהבשר מתרכך, בסיום מסירים מכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות להשחמה אחרונה ומוציאים

הערות
  • את כל הנוזל שנשאר לכם (הציר) בסיר תוכלו לשמור ולהשתמש בו לאורז או תבשילים כאלו ואחרים ! (שמרו בצנצנת במקפיא)

  • זמני הבישול יכולים להשתנות, תסתכלו אם הבשר מספיק רך. לגבי מליחות - לטעמכם האישי.

2 תגובות על: תבשיל כבש לשבת של אמא
ליאב
ליאב
15 בספטמבר 2023 בשעה 14:16

הצלת אותי כל המתכונים בגוגל זה עם פירות יבשים או בליווי מתוק ואנחנו לא אוכלים דברים כאלה בבית אמא שלי קנתה לחג כבש והייתי צריך למצוא מתכון טוב מזל שפירסמת את המתכון תודה רבה❣️❣️❣️

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
16 בספטמבר 2023 בשעה 2:20

כיף גדול, כן, יש נטייה לעשות הרבה מתכונים סטייל טנזייה. תהנו וחג שמח

הגב
ליאן
ליאן
11 באפריל 2023 בשעה 9:42

טעים במיוחד! למעשה, הרשת מוצפת במתכוני בשר כבש רק בטעמים המתוקים בליווי הפירות היבשים ולכן מתכון זה מיוחד טעים יותר מהם שכן בו אין תוספות מתוקות כמו סוכר חום/סילאן/פירות יבשים והטעמים בו של הכבש מדוייקים להפליא! המון תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
11 באפריל 2023 בשעה 11:45

איזה כיף לשמוע! תודה! סיפרתי לאמא שלי שאהבת!

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# בישול ארוך # מנות בשריות # פפריקה אדומה מתוקה # מתכונים לחגים # אוכל לקידוש # שבת # מנות עיקריות בשריות # צ'ילי גרוס # מנה עיקרית # תפוח אדמה # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים בשרית # בקר # מנה עיקרית בשרית # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # תבשילים לחג # צ'ילי # צ'ילי יבש # ארוחה לשבת # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # ארוחה חגיגית # קידוש # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # תבשילים בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # מאכלים בשריים # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # ארוחות חגיגיות # אבקת מרק בצל # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # מנות בשריות לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # תבלין קארי # בשר כבש # יאבלולו שמבלולו # תפוחי אדמה # שום # כמון # בצל סגול # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # בשר בקר # כורכום # צ'ילי אדום # אבקת שום # פפריקה אדומה # בשר # קרניבורים # ארוחת צהריים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il