פלאפל ביתי ירוק אוורירי

שתפו
20314 צפיות
מתכון ביתי לפלאפל ירוק אוורירי טעים
מנות: 5 מנות קושי: קל זמן הכנה: 1 שעות 30 דקות זמן בישול: 30 דקות זמן כולל: 2 שעות

הבאנו לכם מתכון סודי לפלאפל ביתי כמו בפלאפליה! פלאפל ירוק אוורירי טעים וקל להכנה, בלי יותר מדיי דיבורים, עקבו אחר ההוראות ותהנו ממנה מעולה (אגב אם תרצו שהפלאפל יהיה בריא יותר פשוט תאפו אותו בתנור במקום לטגן בשמן עמוק) שהיא אפילו טבעונית! אם אתם אוהבים אוכל רחוב יש לי באתר מתכון לשווארמה פרגיות ביתית עם פטנט כך שתצא לכם גבוהה במיוחד! אם תרצו לקבל עדכון כשמתכון חדש עולה לערוץ היוטיוב שלנו הירשמו כמנויים ולחצו על הפעמון, צפו במתכון הוידאו ותבינו איך מכינים פלאפל בקלי קלות בבית:

מרכיבים

0/13 רכיבים
כמות סועדים

הוראות

0/8 שלבים
  • משרים 400 גרם גרגירי חומוס בקערה עם מים למשך לילה שלם.
  • ביום שלמחרת גרגירי החומוס יתפחו, שפכו אותם למסננת ושטפו היטב.
  • למעבד מזון הכניסו: חצי צרור כוסברה טרייה, שליש צרור פטרוזיליה טרייה, 4 שיני שום קלופות ובצל לבן בינוני חתוך ל-4, סגרו וטחנו (לא יותר מדיי).
  • אח"כ מוסיפים למעבד המזון את גרגירי החומוס והתבלינים הכתובים למעלה, מלח, פלפל, פפריקה, כמון, אבקת סודה לשתייה, שומשום, סוגרים וטוחנים בפולסים (לא יותר מדיי) כיוון שאם תטחנו יותר מדיי תקבלו מרקם גס ולא אוורירי אם אתם רואים שהכל נתקע לכם למטה במעבד המזון והכל לא נטחן בצורה שווה, עצרו את הפעולה, קחו כף ערבבו ותנו עוד טחינה בכמה פולסים.
  • לאחר שסיימתם לטחון הכל, שפכו את התערובת שטחנתם במעבד המזון לקערה, הוסיפו 20 גרם פירורי לחם, 10 גרם פירורי תירס / ציפוי פז, ערבבו הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה.
  • אחרי שעברה שעה תוציאו את הקערה ותתחילו ליצור כדורי פלאפל, כדי שיהיו שווים בגודלם קחו כף ותתחילו להוציא כל פעם כף מהקערה ולכדרר, יהיו לכם מספיק כדורים לכמה מנות פלאפל.
  • בנתיים חממו בסיר שמן לטיגון עמוק שיגיע ל-180 מעלות (אנחנו לא רוצים שמן חם מדיי שלא ישרוף את הכל מבחוץ ושמבפנים הכל ישאר חי), כשהשמן מספיק חם תוסיפו את כדורי הפלאפל, כל פעם כ-5-6 בלבד ולא יותר כדי שטמפרטורת השמן לא תהיה נמוכה יותר, חכו מספר דקות ותסתכלו כאשר הם מזהיבים ומגיעים לצבע המתאים תוציאו לצלחת עם נייר סופג, תטעמו אחד ותבדקו שזה לטעמכם.
  • תעשו לכם פיתה טעימה עם טחינה, חריף למי שאוהב, חמוצים, סלט טוב, ותהנו מביס מושלם, עקבו אחרינו ביוטיוב והירשמו כמנויים.

הערות

  • ניתן לאפות את כדורי הפלאפל כ-40 דקות (תציצו מדי פעם שלא נשרף) כדי לחסוך קלוריות ולהנות מפלאפל יותר בריא.
  • טחנו את הפלאפל בפולסים כדי לקבל מרקם אוורירי ולא דחוס.
  • ניתן להחליף פפריקה מתוקה בחריפה לאוהבי החריף.

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה
author-sign

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *