פודיק - Foodik

דג מרוקאי חריף לשבת

דרגו את המתכון: 
41 אהבו
33395 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
דג מרוקאי חריף לשבת
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
40 דקות
זמן כולל
שעה

דג מרוקאי חריף לשבת המלכה - מתכון קל טעים מהיר ומזמין! תנסו את הגרסה שלי ולא תתאכזבו, תשקו את הדג מלמעלה מדי פעם והוא יקבל צבע מדהים! דגים מרוקאים חריפים לשבת הפכו כבר מזמן לאייקון של יום שבת, כמעט ואין מצב שתלכו למישהו הביתה בערב שבת ולא תמצאו אצלו סיר דגים חריפים, עם ריח משכר והרצון לטבול את החלה... חלום! כמובן שיש באתר עוד מתכוני דגים נפלאים שתוכלו להכין בקלי קלות בבית ויש באתר באתר מתכון לדג סלמון בתנור ברוטב טריאקי שכבר עשרות אלפי אנשים הכינו בבית! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם!

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
22 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-5 סועדים
  • לתערובת התבלינים
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים את הירקות ומניחים בצד, לסיר סוטאז' רחב מוסיפים שמן זית וברגע שחם מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה לטיגון של מספר דקות עד שמעט מזהיבים, אח"כ מוסיפים את הפלפלים הירוקים החריפים, חותכים את הפלפלים האדומים ומנקים מגרעינים ומהחלקים הלבנים חותכים לרצועות ומוסיפים גם כן לטיגון. מוסיפים 4 שיני שום שלמות ו-4 פרוסות ומערבבים. מטגנים הכל בעוצמה בינונית ולא גבוהה מדיי!

  • מכינים תערובת תבלינים: לקערה מוסיפים 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שאטה גרוס, 1 כף אבקת מרק (לא חובה), מעט מלח, שלושתרבע כוס שמן זית (או רגיל) וחצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב עד שאין גושים!

  • עושים מקום בסיר ושופכים חצי מתערובת התבלינים (שומרים חצי לאח"כ להברשה מלמעלה על הדגים!) נותנים טיגון של דקה או שתיים לפתיחת התבלינים ומערבבים הכל, מוסיפים כפית סוכר, ממליחים לפי טעם, מוסיפים עוד חצי כוס מים אם רוצים, מוסיפים שלושתרבע צרור כוסברה קצוצה ומערבבים, מוסיפים 4 פלפלים אדומים חריפים יבשים, חומוס מוכן לאכילה (שטוף ומסונן - מפחית שימורים או קפוא) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, סוגרים מכסה ומבשלים כ-10 דקות.

  • מוסיפים מלמעלה את פילה הדניס ומברישים עם חצי מתערובת התבלינים ששמרנו בצד, שופכים לסיר את שאר הרוטב, מוסיפים עוד כוסברה קצוצה מלמעלה וסוגרים מכסה לבישול של כ-20-30 דקות. (מדיי פעם אפשר לפתוח מכסה ולזלף מהרוטב שנמצא בצדדי הסיר כדי שהדג יקבל צבע יפה! מגישים עם חלה טרייה ושיהיה בתיאבון!

הערות
  • אפשר להפחית בחריפות!

  • אפשר לוותר על העגבנייה, אל תוסיפו יותר מדיי מים! אפשר להפחית בכמות השמן.

6 תגובות על: דג מרוקאי חריף לשבת
סקרז'ינסקי
סקרז'ינסקי
18 בינואר 2024 בשעה 22:18

אחד הדגים מכינים אותו כבר כמה חודשים תודה רבה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 בינואר 2024 בשעה 15:49

איזה כיף תהנו

הגב
אורלי
אורלי
28 בדצמבר 2023 בשעה 13:51

אפשר להכין אותו יום קודם. כלומר ביום חמישי?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
28 בדצמבר 2023 בשעה 15:28

בטח...לחמם פשוט לפני שאוכלים וזהו או לשים על הפלטה יהיה נפלא.

הגב
די
די
24 בנובמבר 2023 בשעה 1:3

היי מחר. אני רוצה לעשות יש לי שאלה את העגבניות את חותכת אותם לקטנים? באיזה. שלב שמה אותם

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
26 בנובמבר 2023 בשעה 14:4

היי חותכים לקוביות כן

הגב
אלחי
אלחי
28 במרץ 2024 בשעה 20:56

אחלה מתכון כבר 10 פעמים עשיתי

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
31 במרץ 2024 בשעה 1:3

אליפות!

הגב
מאיה
מאיה
19 באוגוסט 2023 בשעה 21:15

מתכון מדהים. תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
20 באוגוסט 2023 בשעה 3:39

באהבה! תהני מאיה.

הגב
שיראל
שיראל
13 ביולי 2023 בשעה 21:52

מתכון פצצה, אני גם מוסיף תפוחי אדמה, ואת הדג אני משרה חצי שעה במי לימון לפני כן, הכל מושלם ותודה על הקו המנחה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
14 ביולי 2023 בשעה 0:32

באהבה כל הכבוד תהנה. אני חושב שאם הבאת דג טרי מהחנות אין צורך בהשרייה בלימון, אלא אם לדג יש ריח קשוח של דג....

הגב
פנינוש
פנינוש
23 ביוני 2023 בשעה 16:16

מתכון מעולה, אני מכינה אותו 2 שבתות ברציפות. חבל שההוראות לא מחולקות יותר - למניעת בלבול :)

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
24 ביוני 2023 בשעה 2:39

איפה ואיך היית רוצה שאחלק ואסדר יותר? :)

הגב
פנינוש
פנינוש
24 ביוני 2023 בשעה 22:30

תודה על המענה!! חושבת שכל שלב במתכון אם יהיה בשורה נפרדת זה יקל מאוד אני יכולה להעתיק למחשב ולעשות את זה, אבל לטובת כולם :) מתכון מוצלח מאוד, תודה :)

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
25 ביוני 2023 בשעה 4:0

באהבה ותודה!

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל מרוקאי # אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פפריקה אדומה מתוקה # פרווה # אבקת מרק עוף # ארוחות זולות # ערב שבת # מרוקאים # בישולים מרוקאים # דג מרוקאי לשישי # דג מרוקאי לשבת # אוכל לקידוש # פלפל חריף יבש # איך להכין דג מרוקאי לשבת # איך מכינים דג מרוקאי לשבת # איך להכין רוטב מרוקאי חריף # אוכל מרוקאי לשבת # אירוח בופה # ארוחת צהריים לשישי # אוכל ליום שבת # שבת # חריף # חגים # פלפל אדום חריף # שישי # מנה עיקרית # פפריקה אדומה חריפה # ארוחות לקידוש # אוכל לשישי # ארוחה לשבת # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # מנות פתיחה # ארוחה ליום שבת # קידוש # מנה עיקרית לצהריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # תבשילים בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # הכל בסיר אחד # פלפל אדום # אבקת מרק # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # דג דניס # דג לערב שישי # דגים לשבת # אוכל מנחם # מאכלים מנחמים # מנה עיקרית דג # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # מנה עיקרית לארוחת צהריים # פפריקה חריפה # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # תשעת הימים # תפוחי אדמה # עגבניות # כוסברה # שום # עגבניות מגי # ארוחה זולה # כמון # סוכר # פלפל ירוק חריף # אוכל חריף # מנות עיקריות # כורכום # פפריקה אדומה # גזר # שמן זית # גרגירי חומוס # עגבניה # גרגירי חומוס מוכנים # גרגירי חומוס בקופסה # דגים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il