מטבוחה מרוקאית חריפה אמיתית

שתפו
11085 צפיות
מתכון לסלט מבטוחה חריפה אמיתית
מנות: 1מנה קושי: בינוני זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 3 שעות זמן כולל: 3 שעות 30 דקות

אוהבים מתכונים חריפים? אוהבים מטבוחה? אז שימו לב, אם בא לכם להנות ממטבוחה במרקם ריבתי חריף וסופר טעים כדאי שתעקבו אחרי ההוראות של המתכון הזה, הוא מתאים למי שאוהב מתכונים חריפים, מדובר בבישול ארוך אך אין ספק שהטעם הזה של המטבוחה המרוקאית החריפה האמיתית האותנטית שווה את זה! אם תרצו להנות מעוד מתכונים נפלאים הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב של פודיק, לחצו על הפעמון וקבלו התראה בכל פעם שמתכון חדש עולה לערוץ, לבנתיים צפו במתכון הוידאו:

אם אתם אוהבים רטבים וממרחים לחצו כאן וכנסו לקטגוריית רטבים וממרחים באתר פודיק.

מרכיבים

0/8 רכיבים
כמות סועדים

הוראות

0/9 שלבים
  • לוקחים את העגבניות וחורצים איקס בחלקה העליון של כל עגבנייה.
  • על מחבת מטגנים 2 פלפלים חריפים ומכניסים לקופסה קטנה סוגרים את המכסה כדי שיהיה אח"כ קל לקלף את הקליפה.
  • לוקחים סיר מכניסים את העגבניות לבפנים ומוסיפים מים חמים, מעבירים לגז ומביאים לרתיחה, "מבשלים" את העגבניות כ-5 דקות עד שרואים שהקליפה מתחילה להתנתק מהן.
  • מורידים את הקליפה מהעגבניות וחותכים את העגבניות לקוביות (לא חייב קוביות שוות בגודלן, גם אם יהיה קצת עקום זה בסדר), מורידים את החלק האחורי של העגבניות, אחרי שחותכים הכל שופכים את כל העגבניות לקערה עם מסננת כדי שהנוזלים יצאו המטרה היא שכמה שפחות נוזלים יכנסו לתוך הסיר שמבשלים בו את המטבוחה.
  • בסיר שלתוכו נכניס את העגבניות נוסיף 2 כפות שמן כהשמן חם מוסיפים 6 שיני שום כתושות לבפנים + את כפית הצ'ילי הגרוס, יש לטגן את השום כחצי דקה עד דקה עד שממש מעט מזהיב - היזהרו לא לשרוף אותו.
  • מוסיפים את קוביות העגבניות החתוכות ומבשלים (ללא מכסה) כשעה על אש נמוכה, מערבבים כל פעם שלא תישרף התחתית. הנוזלים אמורים להתאדות.
  • בנתיים כשהעגבניות מתבשלות תכינו את הפלפלים הירוקים, מתחת למים קלפו את הקליפה וחתכו לקוביות את הפלפלים הירוקים החריפים (אם תרצו פחות חריפות תוציאו את העורקים ואת הגרעינים של הפלפלים, ואם אתם כן אוהבים חריף תשאירו אותם), שמרו בצד.
  • לסיר בו בושלו העגבניות כבר כשעה מוסיפים את הפלפל הירוק החריף (חתוך לקוביות קטנות), כף פפריקה מרוקאית בשמן, כפית מלח, כף של סוכר חום/לבן, חצי כוס שמן (125 מ"ל - אפשר גם שליש) מערבבים הכל היטב.
  • מבשלים עוד כשעתיים על אש מאוד נמוכה (ללא מכסה על עוצמה 3 באינדוקציה למשל) עד שהכל הופך למרקם ריבתי. יש לערבב מדיי פעם כדי שלא תישרף תחתית המטבוחה, מדי פעם אפשר לטעום ואם תרצו לתקן תיבול, להוסיף צ'ילי גרוס או מלח או סוכר, מה שבא לכם ולטעמכם האישי. לקראת סוף הבישול ניתן ורצוי להוציא ולחלץ שמן מתוך הסיר כדי שהמטבוחה לא תהיה שמנונית מדיי.

הערות

  • אם תרצו את המתכון ממש חריף תחליפו את הפפריקה המרוקאית המתוקה בחריפה.
  • אם תרצו חריפות נוספת תוסיפו עוד צ'ילי גרוס.
  • אם תרצו כמות יותר גדולה למשל 3 קילו עגבניות תכפילו את כל הכמויות ב-3.
  • אם תרצו חריפות נמוכה יותר תוציאו מהפלפלים הירוקים את הגרעינים והעורקים.
  • אם יש לכם שאלה אתם מוזמנים לרדת למטה ולכתוב שאלה, אנחנו נגיב במהירות :)

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה
author-sign

6 תגובות

  1. בולשיט. סליחה… אבל… חריף זה לא . גם כשהכפלתי את ה"חריפים"… מבלי לפגוע… לא להיט.

    1. אמה היקרה. החריפות תלויה בפלפל שקנית בסופר חחח… תמיד אפשר להוסיף גם עוד תבלין צ'ילי חריף 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *