המרת מידות ומשקל לאפיה ובישול - מחשבון המרה בישול ואפיה - פודיק - Foodik

המרת משקל ומידות לבישול ואפייה

המרת מידות ומשקלות

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה
איך להמיר תבניות בגדלים שונים
איך להמיר תבניות בגדלים שונים – לחצו כאן וצפו בעמוד מפורט שיסביר לכם כיצד להמיר תבניות מכל סוג, בהצלחה 🙂

אנחנו רוצים להקל עליכם בבישול! לרשותכם רשימה של המרת משקל ומידות לבישול ואפייה!

מכוס לכף/כפית:
1 כף = 15 מ”ל = 3 כפות
2 כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף
1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות
480 מ”ל = 2 כוסות
960 מ”ל = 4 כוסות

ממעומעם למוחשי
תפוז אחד = 1/3 כוס מיץ תפוזים
קמצוץ = פחות מ-1/8 כפית
קורט = הכמות שאפשר לקחת בשתי אצבעות (האצבע המורה והאגודל)
לימון אחד = כ-3-4 כפות מיץ לימון

משקל:
1 קילו = 2.2 ליברות
1 אונקיה (oz) = 28.4 גר' (חשבון לפי 30 גר' זה מספיק טוב)
1 ליברה (פאונד) = 450 גר' (חצי קילו פחות 3 כפות מלאות)

מידות נוזלים אמריקאיות:
1 ספל אמריקאי = 236 מ"ל נוזל (כוס שלנו = 200 מ"ל) שזה חצי פיינט
1 פיינט (כלי לנוזלים, בבארים מזמינים נניח פיינט של בירה שזה כמו כוס גדולה) ערך של 1/8 גאלון (3.6 ליטר) = 450 מ"ל נוזל או 16 אונקיות נוזל
1כוס זכוכית (glass) = 200 מ"ל)
1 כף (tablespoon, TS, Tbs, T) = 15 מ"ל – חצי אונקיה (כף למרק)
1 כף קטנה (dessertspoon) = 10 מ"ל (כף למנות אחרונות. בד"כ לא בשימוש בארץ אבל יש באיקאה)
1 כפית (teaspoon, tsp, t) = 5 מ"ל – שליש כף
כפית = tsp
כף = tbsp

חומרי גלם יבשים בסיסיים:

קמח מלא
1 כף – 8 גרם
1 כוס – 125 גרם

קמח לבן (תקף גם לקורנפלור):
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם

קמח תופח ושמרים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה

קקאו
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם

סולת
1 כוס – 200 גרם
1 כף – 10 גרם

סוכר לבן
1 כוס – 200 גרם
1 כף – 12 גרם

סוכר חום דחוס
1 כף סוכר – 15 גרם
1 כוס סוכר – 240 גרם

טבלת המרה לTruvia® סטיביה בצנצת
1 כפית סוכר = 1⁄3 כפית Truvia® סטיביה בצנצת
1 כף סוכר = ¼1 כפית Truvia® סטיביה בצנצת
¼ כוס סוכר = ½1 כפות Truvia® סטיביה בצנצת
½ כוס = 3 כפות Truvia® סטיביה בצנצת

טבלת המרה לTruvia® סטיביה שקיות ממתיק אישי
1 כפית סוכר = 1 שקית
2 כפיות סוכר = 2 שקיות
1 כף סוכר = 3 שקיות
1⁄4 כוס סוכר = 12 שקיות
1⁄3 כוס סוכר = 16 שקיות
1⁄2 כוס סוכר = 24 שקיות
1 כוס סוכר = 48 שקיות

טבלת המרה לתערובת סוכר קנים Truvia® סטיביה
1 כף סוכר = ½1 כפית
1⁄4 כוס סוכר = 2 כפיות
1⁄3 כוס סוכר = 2 כפות + 2 כפיות
1⁄2 כוס סוכר = 1⁄4 כוס
3⁄4 כוס סוכר = 1⁄4 כוס + 2 כפות
1 כוס סוכר = 1⁄2 כוס

טבלת המרה לתערובת סוכר חום Truvia® סטיביה
1 כף סוכר חום = ½1 כפיות
¼ כוס סוכר חום = 2 כפות
1⁄3 כוס סוכר חום = 2 כפות + 2 כפיות
½ כוס סוכר חום = ¼ כוס
¾ כוס סוכר חום = ¼ כוס + 2 כפות
1 כוס סוכר חום = ½ כוס

סוכר וניל
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם

מלח
1 כפית – 6 גרם
1 כף – 20 גרם
1 כוס – 250 גרם

שמרים

בקונדיטוריה המקצועית נהוג להשתמש בשמרים טריים, הם עובדים נפלא ויש להם ארומה מצויינת! אך לא לשכוח כי שמרים יבשים גם יעשו לכם עבודה נפלאה. יחס ההמרה בין שני הסוגים הוא 1:3 – על כל גרם 1 של שמרים יבשים יש להשתמש ב-3 גרם של שמרים טריים!

אבקת אפייה
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 8 גרם
1 שקית – 10 גרם

1 כף שמרים יבשים – 10 גרם
קוביית שמרים טריים \ שקית "שמרית" – 50 גרם

אורז
1 כוס אורז קצר – 210 גרם
1 כוס אורז ארוך – 200 גרם

אבקת סוכר
1 כף – 8 גרם
1 כוס – 120 גרם

סודה לשתייה
1 שקית – 10 גרם
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 8 גרם

ביצים:

ביצה בגודל M
53-62 גרם לביצה
25-30 גרם לחלבון

ביצה בגודל L
63-72 גרם לביצה
30-35 גרם לחלבון

ביצה בגודל XL
73 גרם לביצה
40-45 לחלבון

חומרי גלם נוזליים:

מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה / חומץ

1 כוס = 240 מ"ל = 240 גרם= 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפיות
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף
480 מ"ל = 2 כוסות
960 מ"ל = 4 כוסות

נוזלים, סירופים, רטבים, ממרחים ותוספות
1 כוס = 330 גרם
1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
1 כוס נוטלה = 280 גרם
1 כף דבש / סילאן – 22 גרם
1 כוס דבש / סילאן – 360 גרם
1 כוס מייפל אמיתי = 240 גרם
1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
1 כוס ממרח חלבה = 400 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
1 כף אספרסו (המשקה) = 15 מ"ל
1 פחית חלב / קרם קוקוס – 400 גרם
1 פחית חלב מרוכז ממותק – 398 גרם
1 כוס מים = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל
1 כוס חלב/ חלב סויה = 240 מ"ל | 1 כף = 15 מ"ל

חומרי גלם יבשים – תוספות:

אגוזים / שקדים – טחונים / קצוצים
1 כוס אגוזים או שקדנים טחונים = 100 גרם
1 כוס קצוצים = 85 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם

פירורי עוגיות / ביסקוויטים
1 כוס – 110 גרם

פירורי לחם יבשים
1 כוס – 125 גרם

פירות יבשים קצוצים
1 כוס – 150 גרם

פרג טחון
1 כוס – 70 גרם

קוקוס
1 כוס – 100 גרם

איך ממירים חמאה בשמן?
100 מ"ל שמן (חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה

מידות של מוצרים
1 גביע שמנת מתוקה – 250 מ"ל
1 גביע לבן/ יוגורט – 200 מ"ל
1 גביע שמנת חמוצה – 200 מ"ל
1 גביע גבינה לבנה /קוטג' – 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה/ סוכר וניל/ סודה לשתייה – 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) – חבילה גדולה 1 ק"ג

שוקולד מריר 60% קקאו:
ל-100 גרם – 553 קלוריות – אריזה אחת
קוביה אחת – 4.175 גרם – 23 קלוריות

ג'לטין
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג'לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ"ל מים

המרת תבניות עגולות:
איך מתאימים את כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)

הגדלה להוסיף:
מ-22 ס”מ ל-24 ס”מ – מוסיפים 20%
מ-22 ס”מ ל-26 ס”מ – מוסיפים 40%
מ-22 ס”מ ל-28 ס”מ – מוסיפים 60%

הקטנה להפחית:
מ-26 ס”מ ל-24 ס”מ – מפחיתים 15%
מ-26 ס”מ ל-22 ס”מ – מפחיתים 30%
מ-28 ס”מ ל-22 ס”מ – מפחיתים 40%

הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות.

המרת מידות חום
105 מעלות צלזיוס = 220 פרנהייט = חום נמוך מאוד
120 מעלות צלזיוס = 250 פרנהייט
135 מעלות צלזיוס = 275 פרנהייט = חום נמוך (סימן תנור 1)
150 מעלות צלזיוס = 300 פרנהייט (סימן תנור 2)
160 מעלות צלזיוס = 320 פרנהייט = חום בינוני נמוך (סימן תנור 3)
170 מעלות צלזיוס = 340 פרנהייט = חום בינוני (סימן תנור 3)
180 מעלות צלזיוס = 355 פרנהייט = חום בינוני (סימן תנור 4)
190 מעלות צלזיוס = 375 פרנהייט (סימן תנור 5)
200 מעלות צלזיוס = 390 פרנהייט = חום בינוני-גבוה (סימן תנור 6)
220 מעלות צלזיוס = 430 פרנהייט = חום גבוה (סימן תנור 7)
230 מעלות צלזיוס = 445 פרנהייט (סימן תנור 8)
245 מעלות צלזיוס = 475 פרנהייט = חום גבוה-מאוד (סימן תנור 9)

המרות למידות שונות
להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39

 

עקבו אחרי פודיק בפייסבוק | עקבו אחרי פודיק באינסטגרם | עקבו אחרי פודיק ב-TikTok | עקבו אחרי פודיק ב-YouTube

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    הירשמו כמנויים לערוץ YouTube של פודיק
    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!