אוהבים עוגות גבינה איכותיות? אוהבים רוטב בייגלה מלוח של גולדה? אז קבלו מתכון מושלם לעוגת גבינה קרה ללא אפייה ( עוגת גבינה בייגלה מלוח - עוגת גבינה קרה, ללא ג'לטין, ללא אפייה ) עם רוטב בייגלה מלוח ותחתית של בייגלה וביסקווטים פתיבר, קל, מהיר, וטעים בטירוף! חובה לנסות בבית! יש עוד מתכון מטורף לעוגת גבינה במבה בייגלה מלוח באתר שחובה להכין למי שאוהב את הטעמים האלו! אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש! אם אתם חובבי קרמל מלוח יש לי באתר מתכון לכדורי שוקולד בלונדי קרמל מלוח, בנתיים צפו במתכון הוידאו:
גורסים את הבייגלה והפתיבר במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי
ממיסים את החמאה במיקרוגל ויוצקים על הפתיבר והבייגלה ומערבבים עד לאיחוד מושלם של החמאה והפירורים
לתבנית קוטר 18 שופכים את הפירורים עם החמאה ומשטחים היטב, מעבירים בנתיים למקרר לכ-10-15 דקות
עובדים על תערובת הגבינות: לקערה גדולה מוסיפים 2 גביעי שמנת 16% שומן או יותר בטמפרטורת החדר ומועכים לקבלת מרקם קרמי, אח"כ מוסיפים 2 כפות סוכר ומערבבים עד לאיחוד הסוכר בגבינה.
מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים, מוסיפים 3 יחידות רוטב בייגלה קרמל מלוח ומערבבים היטב.
בתבנית נפרדת מקציפים למרקם קרמי חצי גביע שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל) ומוסיפים לתערובת הגבינות, מערבבים הכל היטב!
מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים על גבי התחתית את תערובת הגבינות בעזרת לקקן, משטחים הכל היטב, מוסיפים מלמעלה 2 יחידות רוטב בייגלה קרמל מלוח ומסובבים את התבנית מזיזים מעלה מטה כדי שהרוטב יגיע לכל הפינות, מוסיפים עוד יחידות בייגלה בחלקה העליון של העוגה.
מעבירים למקרר לכ-3-4 שעות מינימום או ללילה.
אח"כ מוציאים מהמקרר, מוסיפים מים חמים לקערה וטובלים מגבת, סוחטים אותה, מקפלים, ועוטפים את דפנות תבנית העוגה מכל צד מספר שניות (זה יקל על תהליך חילוץ העוגה), מחלצים את העוגה, חותכים ונהנים :) בתיאבון
ניתן להשתמש בגבינות עם יותר אחוזי שומן אבל לא פחות
לתבנית בקוטר 22-24 תכפילו את כל הכמויות ב-2
רצוי לכסות עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר
ניתן להקפיא את העוגה ולשמור
אשמח אם תירשמו לערוץ שלי ביוטיוב כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה כשעולה מתכון חדש