פודיק - Foodik

מרק כתום סמיך פרווה

דרגו את המתכון: 
13 אהבו
3664 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מרק כתום סמיך פרווה
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

מרק כתום סמיך פרווה טעים מושלם וממכר לחורף - אם אתם חובבי מרקים ואוהבים ירקות כתומים זה המרק המושלם עבורכם! עקבו אחר ההוראות תכינו ואני מבטיח לכם שלא תפסיקו ללקק את האצבעות! ואל תוותרו על הכרישה ועל תפוח האדמה הם מעולים במרק! יש לי באתר גם מתכון למרק אפונה מנצח, מתכון מושלם למרק לקוסקוס מרוקאי אסלי אורגינל וגם מתכון למרק עגבניות עם אורז בטעמים איטלקיים משובחים! יש באתר עוד מבחר מתכונים למרקים טעימים ומיוחדים.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
14 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למרק בסיר גדול
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מחממים בסיר רחב 2-3 כפות שמן זית, חותכים את הבצל והכרישה דק ומטגנים (רצוי גם במעמד הזה להוסיף את השום או כתוש או פרוסות ולטגן) עם מעט מלח עד להזהבה קלה, בזמן שהם מיטגנים להם חותכים את שאר הירקות לקוביות לא גדולות מדיי

  • מוסיפים את הבטטות והגזרים, את הדלורית (מקלפים חותכים ל-2 ומוציאים את הגרעינים), מקלפים את קליפת הדלעת חותכים לקוביות ומוסיפים, מקלפים תפוח אדמה אחד בינוני חותכים לקוביות ומוסיפים

  • מערבבים את כל הירקות עם הבצל הכרישה והשום המטוגנים על עוצמת אש בינונית ומוסיפים את התיבול: מלח פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה כורכום או פחות, חצי כפית אגוז מוסקט, מערבבים שוב הכל ומוסיפים מים עד לגובה הירקות או עד לשלושתרבע גובה הירקות, סוגרים מכסה מביאים לרתיחה לכ-2-3 דקות אח"כ מנמיכים לעוצמה בינונית ומבשלים כשעה עד לריכוך הירקות

  • ברגע שכל הירקות מספיק רכים לוקחים בלנדר מוט וטוחנים בזהירות עד למרקם הרצוי, ניתן להוסיף עוד מים כדי שהמרקם יהיה יותר דליל, אני הוספתי גם שלושתרבע פחית חלב קוקוס כדי לתת עוד קרמיות וטעם למרק - ממליץ! ניתן לטחון גם במעבד מזון גדול ולהחזיר לסיר

  • הצעת הגשה: קערה עם המרק הכתום, קרוטונים פטרוזיליה ואם רוצים גם שמנת מתוקה (למי שלא רוצה חלבי שישים מעט קרם קוקוס או שמנת צמחית)

הערות
  • ניתן לוותר על קרם הקוקוס

  • לגרסה חלבית ניתן להוסיף שמנת מתוקה

  • מלח פלפל לפי טעם וגם רמת סמיכות המרק, אם סמיך תוסיפו עוד קצת מים או קרם קוקוס

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# כרישה # אגוז מוסקט # שישי בצהריים # פרווה # אוכל לקידוש # בטטה # מתכונים מתוקים לחורף # מנות לארוחת צהריים # מנות ליום שבת # מנות ליום שישי # מנות לאירוח # בצל # שבת # מנות יפות # מנות מעוצבות # מנות ראשונות # מנה ראשונה # חגים # שישי # תפוח אדמה # ארוחות לקידוש # חורף # מנות טבעוניות # גזרים # מנות פתיחה # מנות פתיחה מיוחדות # קידוש # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # תבשילים בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # פרגיות ופתיתים בסיר אחד # ארוחת צהריים פרווה מהירה # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # תוספות צמחוניות # מרקים # בטטות # מרקים לחורף # מרק לחורף # מרק טעים לחורף # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחת צהריים צמחונית # מרקים טבעוניים # מנות ראשונות פרווה # דלעת # מרקים פרווה # מרקים ללא גלוטן # יאבלולו שמבלולו # חלב קוקוס # בצל לבן # צמחוני # כורכום # גזר # ארוחת צהריים # אוכל צמחוני # אוכל פרווה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il