עוגת חצילים בשר אורז צנוברים והרבה בצל מטוגן והטעם? משוגע! הצנוברים יהיו קראנצ'יים בפה, החציל יהיה נימוח ומתמוסס, עם קצת זילוף של טחינה מלמעלה יש לכם ביס אגדי! זה דומה למתכון של המקלובה שווארמה שהכנתי באתר אבל קצת שונה, אתם צריכים לנסות את המתכון הזה אם אתם בקטע של חציל ושואו על השולחן. יש באתר עוד מתכונים עם חצילים וכמובן עוד מתכונים למנות עיקריות בשריות משגעות :) עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.
שוטפים את החצילים וחותכים לפרוסות (לא עבות מדיי ולא דקות מדיי), מניחים על תבנית עם ניר אפייה (שמים קצת שמן זית עליה) משמנים עוד קצת וממליחים ומכניסים לתנור על 170 מעלות כ-45-50 דקות או עד שמשחימים יפה.
בנתיים לסיר רחב מוסיפים 2 בצלים ומקרמלים, מוסיפים 6 כפות צנוברים וקולים (אפשר להוסיף גם פיסטוקים קצוצים) מערבבים ומוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו עם כף מטגנים אותו ומוסיפים את התיבול: בהרט, גריל עוף מעט קארי, מעט כמון, תבלין שווארמה פפריקה מרוקאית, אבקת מרק למי שאוהב מלח פלפל לפי טעם ו-6 שיני שום כתושות. מוסיפים כוס וחצי אורז עגול שטוף ומסונן ומערבבים היטב. טועמים לוודא שטעים והמליחות מספקת. (מבשלים הכל חצי בישול ולא עד הסוף!) מוסיפים בסוף צרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
אחרי שהחצילים מוכנים נותנים להם להתקרר טיפה (לא לשרוף אותם כי הם ישברו לכם!) ואז מסדרים נייר אפייה בסיר עמיד לכניסה לתנור (אוורסט קוטר 28 של מגנוס דברו איתי להנחה עליו) גוזרים עיגול מניחים למטה ומתחילים לסדר את החצילים כמו בסרטון. אם נשאר חור קטן באמצע שמים בו גם חציל ככה שתהיה ממש "רצפה" טובה שתחזיק את הכל.
מוסיפים את תערובת הבשר לבפנים, מיישרים, מוסיפים בעדינות 3.5 כוסות מים חמים (באותן כוסות שמדדנו את האורז!) וסוגרים בעוד חצילים קלוים בעדינות.
סוגרים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור על 180 מעלות כשעה-שעה ורבע, מוציאים, מחכים כ-40 דקות נותנים לזה לשבת קצת ואז הופכים, בתיאבון!