פודיק - Foodik

קציצות פרגיות שווארמה ובצלים מקורמלים

דרגו את המתכון: 
15 אהבו
1439 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קציצות פרגיות שווארמה ובצלים מקורמלים
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעה ו-20 דקות
זמן כולל
שעה ו-50 דקות

קציצות פרגיות שווארמה עם בצלים מקורמלים - מנה עיקרית בשרית מומלצת ומושלמת לארוחת צהריים לכם וילדים לאמצע השבוע או לשבת - מנה טעימה שתוכלו לאכול עם אורז לבן או עם פרנה חמה וטרייה, ואל תשכחו את הבצל הסגול עם הסומק ואת הפטרוזיליה להגשה :) אם אתם בקטע של קציצות אז יש באתר קטגוריית מתכוני קציצות שבה תוכלו להתפנק על עוד מתכונים מעולים! יש גם באתר קטגוריית מתכוני פרגיות אם יש לכם עוד פרגיות בבית ואין לכם רעיונות מה לעשות איתן. עקבו אחריי באינסטגרם לקבלת המתכונים לפני כולם ואם תרצו הירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים כדי לקבל התראה ברגע שעולה מתכון חדש.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
23 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מרכיבים ל-5-6 סועדים
  • לרוטב
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לקערה מוסיפים את בשר הפרגיות הטחון ואת התיבול (תיזהרו להמליח יותר מדיי!) לשים היטב מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר

  • בנתיים לסיר רחב מוסיפים 4-5 בצלים לבנים חתוכים לרצועות ומטגנים עם שמן זית עד להזהבה / קירמול, מוסיפים את התבלינים לבצלים אח"כ: תבלין השווארמה, הקארי, הכמון, הצ'ילי הגרוס והמלח, מערבבים ומוסיפים את המים (או ציר עוף), ממליחים לפי טעם (לא יותר מדיי!) ומוסיפים 2 כפיות קורנפלור (שמערבבים בכלי נפרד עם מעט מים כדי שימס!) להסמכת הרוטב. נותנים לרוטב להתבשל ולהצטמצם

  • בנתיים מוציאים אחרי כ-30-60 דקות את התערובת של הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות לוקחים כל פעם כ-כף ומייצרים קציצות, מטגנים את הקציצות עד להזהבה מכל צד במחבת נפרדת עם שמן זית ושומרים בצלחת נפרדת.

  • אחרי שטיגנתם את כל הקציצות ושהרוטב עם הבצלים די מוכן - תכניסו את הקציצות בצורה מסודרת לסיר, תביאו לרתיחה ותנמיכו עוצמה לעוצמה בינונית, בשלו כ-45 דקות עד שעה ואח"כ אם תרצו - תסירו מכסה ותכניסו לתנור על 180 מעלות להשחמה ל-כ-25 דקות. (לא טורבו).

הערות
  • כדאי לאכול עם אורז לבן נייטרלי כיוון שהרוטב והקציצות די דומיננטיות

  • אפשר לאכול עם לאפה/פרנה טרייה עם טחינה בצל סגול וסומק

  • תיזהרו עם המלח שלא יצא לכם מלוח מדיי - מלח תמיד אפשר להוסיף

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # פפריקה אדומה מתוקה # לחם # רעיונות לארוחת צהריים # בצל מקורמל # רעיון לארוחת צהריים # רעיון לארוחה בשרית מרשימה # ארוחה בשרית קלה להכנה # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # צ'ילי גרוס # שווארמה # תבלין שווארמה # חגים # קציצות # קציצות בשר # שישי # מנה עיקרית # ארוחה בשרית לחג # ארוחה בשרית לשישי # ארוחת צהריים בשרית # מנה עיקרית בשרית # ארוחות צהריים לילדים # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # אוכל לשישי # אוכל לסוף שבוע # ארוחה בשרית # אוכל טעים לצהריים # ארוחה ל-5 אנשים # צהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחות צהריים שילדים אוהבים # תבלין קארי # יאבלולו שמבלולו # קציצות פרגיות # קציצות לשבת # בצל לבן # ארוחה זולה # כמון # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # תבשיל בשר # קורנפלור # אבקת שום # פרגיות # אירוח בופה בשרי # ארוחת צהריים # אבקת אפייה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il