האשבראונס בסגנון של מקדונלדס בחוץ לארץ - אין את זה בסניפים בארץ, מדובר בליבובת תפוחי אדמה רכות ונימוחות מבפנים ובחוץ קריספיות במיוחד, כאלה שמתפוצצות בפה וסופר טעימות, המתכון פשוט מ-4 מצרכים בלבד ובקבוק שמן, אפשר להכין אותו בקלות לעצמכם ולילדים ואפילו אפשר להכין אותו בתנור כמובן אם לא בא לכם על מטוגן. אם אתם בקטע של מתכונים קריספיים יש לי באתר גם מתכון לנאגטס של מקדונלדס וכמובן גם מתכון לצ'יפס ביתי קריספי ואפילו מתכון משוגע לקריספי צ'יקן כמו של KFC כשר וכמובן גם מבחר שניצלים מיוחדים בכל מיני טעמים! עקבו אחריי באינסטגרם עוד היום ותוכלו לקבל את כל המתכונים לפני כולם!
מקלפים ומגרדים 3 תפוחי אדמה אדומים גדולים, מעבירים לסיר עם מים ומבשלים מספר דקות עד שהם מעט מתרככים אך לא יותר מדיי.
מסננים את תפוחי האדמה המגורדים ושוטפים היטב, מעבירים לקערה עם מים וקרח, נותנים להם להתקרר, מסננים שוב ואח"כ מוחצים חזק ומנקזים נוזלים לגמרי (רצוי עם בד חיתול!) ומעבירים לקערה
לקערה מוסיפים 2 ביצים L, כפית מלח, 4 כפות קורנפלור ומערבבים היטב.
מייצרים צורות של האשבראונס ומניחים בעדינות על תבנית עם נייר אפייה (חשוב הנייר אפייה שלא ידבק אח"כ!), מכניסים למקפיא ומקפיאים לגמרי כ-3-4 שעות או לילה.
אחרי שההאשבראונס קפאו מחממים שמן לטיגון עמוק ומביאים אותו לטמפ' 170-180 (תבדקו עם אקדח לייזר) ומטגנים עד להזהבה, רצוי להתחיל בלהוסיף אחד (הוא יקרר את השמן) ואח"כ כשהשמן שוב מתחמם להכניס עוד אחד כדי שהטמפרטורה לא תצנח ושההאשבראונס שלכם לא יצאו ספוגים בשמן.
מוציאים לרשת צינון ואוכלים, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה טובה למטה.
מי שרוצה יכול בסיום לעטוף בתבלין חריף או בתבלין אחר שיתן טעם. ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון עד להזהבה!