פודיק - Foodik

קציצות פרגית לימוניות

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
54 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קציצות פרגית לימוניות
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעתיים

אם אתם בקטע של מאכלים לימוניים וקציצות אתם פשוט חייבים להכין את המתכון הזה! קציצות פרגית לימוניות עם גרגירי חומוס ועלי מנגולד שפשוט אמאלה אתם לא מבינים, ברוטב יש גם בצל לבן, זעתר טרי, בקציצות יש נענע כוסברה פטרוזיליה ועוד דברים טובים, פשוט חלום בפה! אגב יש לי באתר גם מתכון לעוף בתנור בישבש חמוץ שבטוח תעופו עליו וגם סיר של פרגיות עם אורז ואפונה בלימון ודבש שהוא פשוט חלום חלום! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים ואם אתם בקטע של קציצות כנסו לקטגוריית מתכוני הקציצות ובחרו את המתכון המועדף עליכם!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
35 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לקציצות
  • לציפוי הקציצות
  • לרוטב
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לקערה מוסיפים את מרכיבי הקציצות שכתובים למעלה (אם אין פרוסת לחם סחוטה במים (לסחוט טוב!) תוסיפו 3 כפות פירורי לחם) ומערבבים היטב, טועמים טיפה לוודא שהמליחות בסדר לכם, אם לא שמים אבקת מרק תוסיפו עוד כפית מלח. בסיום ניתן להעביר למקרר לכשעה.

  • מוסיפים לקערה כוס קמח וכוס סולת ומערבבים, מוציאים את קערת הקציצות מהמקרר לוקחים כל פעם כף מהתערובת ובידיים רטובות מייצרים קציצות ומשטחים טיפה, מעבירים לקערת הקמח והסולת מצפים מכל הצדדים טוב ומטגנים בסיר סוטאז' של מגנוס מסדרת הרויאל בלאק מכל צד עד להשחמה, בסיום מוציאים לצלחת.

  • בלי לשטוף את הסיר - מוסיפים עוד קצת שמן זית ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב הכתובים למעלה, הבצל הפלפל צ'ילי המנגולד הלימון הכורכום הכמון אבקת המרק המלח הפלפל, כפית הסוכר השטוחה, מוסיפים חצי ליטר ציר עוף ואם אין מוסיפים מים ועוד קצת אבקת מרק או מלח, אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים, מערבבים הכל היטב טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מוסיפים את גרגירי החומוס שיני השום הפרוסות והזעתר הטרי ומערבבים.

  • נותנים לרוטב להתבשל כ-20 דקות וטועמים שהטעמים שלו טובים לכם. ברגע שטעים לכם מוסיפים את הקציצות ומשקים אותן ברוטב מלמעלה בעזרת כפית, מכסים ומבשלים את הכל כשעה או שעה וקצת עד שמוכן, בתיאבון!

הערות
  • ניתן להסמיך את הרוטב על ידי ערבוב קמח ומים ולהוסיף לרוטב, בנוסף ניתן גם להסמיך עם קורנפלור ומים.

  • מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מנגולד # עלי מנגולד # אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # לחם # מתכונים לחגים # מרק עוף # רעיונות לארוחת צהריים # אוכל לקידוש # אירוח בופה # בצל מקורמל # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # מאכלים יפים # חריף # חגים # קציצות # שישי # מנה עיקרית # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשבת # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים בשרית # חורף # צ'ילי # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # סוף שבוע # קמח # זעתר # עלי זעתר טריים # עלי זעתר # אוכל לסוף שבוע # קידוש # שום כתוש # ארוחות בשריות לחגים # ארוחות בשריות חגיגיות # בסיר אחד מתכונים בשריים # בסיר אחד # אוכל בסיר אחד # ארוחה בסיר אחד # בישול בסיר אחד # הכל בסיר אחד # ארוחת צהריים בסיר אחד # ארוחת ערב בסיר אחד # אבקת מרק # פרגית # רעיון לארוחת צהריים בשרית # מאכלים בשריים # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # אוכל מנחם # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # ציר עוף # סולת # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # קציצות פרגיות # קציצות לשבת # קציצות עוף # מאכלי עדות # כוסברה # שום # פטרוזיליה # לימון # בצל לבן # כמון # אוכל חריף # מנות עיקריות # נענע # כורכום # צ'ילי אדום # פרגיות # מיץ לימון # אירוח בופה בשרי # בשר # ארוחת צהריים # גרגירי חומוס

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il