פודיק - Foodik

פרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד

דרגו את המתכון: 
1 אהבו
... צפיות
פרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
35 דקות
זמן כולל
שעה ו-5 דקות

מחפשים מתכונים בסיר אחד? מתכונים שווים בלי עבודה מרובה? אז הנה לכם מתכון בשרי לארוחת צהריים מעולה! פרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד! טעמים נפלאים עם אורגנו טרי ועוד דברים טובים ששווה מאוד להכין! מובטח לכם סיר סופר טעים, כשאני כותב על זה נהיה לי ריר בפה מרוב שזה טעים! טעמים נפלאים של חמוץ ומתוק, פשוט יאמי! יש באתר גם מתכון לסלט פרגיות אסייתי עסיסי שחובה להכין בבית! יתרה מכך יש מתכון לשווארמה פרגיות גבוהה עם פטנט מיוחד! מומלץ לנסות. עקבו אחריי באינסטגרם - המתכונים עולים לשם לפני כל הפלטפורמות! ישנו באתר מתכון לפרגיות פתיתים וירקות שורש בסיר אחד שחייב לנסות בבית! אשמח אם תעקבו אחריי גם בערוץ היוטיוב שלי ותירשמו כמנויים - כך תוכלו לקבל התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
17 / 0 רכיבים
רכיבים
8 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מכינים את מרינדת התבלינים עם שמן הזית, הדבש, הלימון, אבקת השום, המלח הפלפל האורגנו והטימין ומערבבים היטב! (כתבתי למעלה במרכיבים מה מיועד למרינדת התבלינים)

  • מוסיפים את הפרגיות למרינדת התבלינים ומערבבים היטב (תשמרו על המרינדה ואל תזרקו אותה בשום אופן)

  • בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הפרגיות לצריבה ראשונית של מספר דקות מכל צד (ממש קצת - אל תייבשו / תשרפו את הפרגיות), תחזירו אח"כ חזרה למרינדת התבלינים

  • תחתכו בצל אחד לבן בגודל בינוני לקוביות קטנות ותוסיפו לסיר לטיגון (אל תנקו אותו מ"הרוטב" שהפרגיות השאירו) של מספר דקות עד למצב של מעין קרמול - הבצל יתפוס גם את כל הצבע וכל הטעמים של הפרגיות לכן אין לנקות את הסיר לפני הוספת הפרגיות

  • אח"כ כשהבצל השחים / התקרמל תוסיפו את הפרגיות עם כל המיץ של המרינדה ותערבבו (עוצמת אש בינונית)

  • אם בא לכם תוסיפו עוד קצת דבש לחיזוק הטעם המתוק (אני הוספתי), ואם לא בא לכם אז לא חייב

  • תוסיפו כוס אחת של אורז בסמטי / רגיל + עוד קצת עלי אורגנו טריים (או עוד קצת תבלין יבש), 4 שיני שום חתוכות ל-2, כ-4-5 פרוסות לימון, 2 כוסות מים רותחים, 1 כוס אפונה קפואה משקית, 2 כפות מרק עוף, ערבבו את הכל היטב ואם צריך תקנו תיבול לפי טעמכם (מלח ופלפל)

  • סגרו את מכסה הסיר והביאו לרתיחה לכ-3 דקות, אח"כ תנמיכו לעוצמה נמוכה ובשלו הכל כ-30-35 דקות, אח"כ פתחו מכסה, ערבבו הכל ושיהיה בתיאבון

הערות
  • כמויות של דבש, מלח ופלפל לפי טעמכם האישי

  • עקבו אחר ההוראות ותסתכלו על סרטון הוידאו זה יקל עליכם בהכנה

  • אם תרצו לשאול שאלה תשאלו כאן או בעמוד האינסטגרם שלי

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות