פרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד - מנה עיקרית טעימה | שחר חן | Foodik

פרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד

שתפו
דרגו את המתכון
0
133 צפיות
פרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד מתכון קל
מנות: 5 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 35 דקות זמן כולל: 1 שעות ו5 דקות

מחפשים מתכונים בסיר אחד? מתכונים שווים בלי עבודה מרובה? אז הנה לכם מתכון בשרי לארוחת צהריים מעולה! פרגיות אורז ואפונה בלימון ודבש בסיר אחד! טעמים נפלאים עם אורגנו טרי ועוד דברים טובים ששווה מאוד להכין! מובטח לכם סיר סופר טעים, כשאני כותב על זה נהיה לי ריר בפה מרוב שזה טעים! טעמים נפלאים של חמוץ ומתוק, פשוט יאמי! יש באתר גם מתכון לסלט פרגיות אסייתי עסיסי שחובה להכין בבית! יתרה מכך יש מתכון לשווארמה פרגיות גבוהה עם פטנט מיוחד! מומלץ לנסות. עקבו אחריי באינסטגרם – המתכונים עולים לשם לפני כל הפלטפורמות! ישנו באתר מתכון לפרגיות פתיתים וירקות שורש בסיר אחד שחייב לנסות בבית! אשמח אם תעקבו אחריי גם בערוץ היוטיוב שלי ותירשמו כמנויים – כך תוכלו לקבל התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. בנתיים צפו במתכון הוידאו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/8 שלבים
  • מכינים את מרינדת התבלינים עם שמן הזית, הדבש, הלימון, אבקת השום, המלח הפלפל האורגנו והטימין ומערבבים היטב! (כתבתי למעלה במרכיבים מה מיועד למרינדת התבלינים)
  • מוסיפים את הפרגיות למרינדת התבלינים ומערבבים היטב (תשמרו על המרינדה ואל תזרקו אותה בשום אופן)
  • בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את הפרגיות לצריבה ראשונית של מספר דקות מכל צד (ממש קצת - אל תייבשו / תשרפו את הפרגיות), תחזירו אח"כ חזרה למרינדת התבלינים
  • תחתכו בצל אחד לבן בגודל בינוני לקוביות קטנות ותוסיפו לסיר לטיגון (אל תנקו אותו מ"הרוטב" שהפרגיות השאירו) של מספר דקות עד למצב של מעין קרמול - הבצל יתפוס גם את כל הצבע וכל הטעמים של הפרגיות לכן אין לנקות את הסיר לפני הוספת הפרגיות
  • אח"כ כשהבצל השחים / התקרמל תוסיפו את הפרגיות עם כל המיץ של המרינדה ותערבבו (עוצמת אש בינונית)
  • אם בא לכם תוסיפו עוד קצת דבש לחיזוק הטעם המתוק (אני הוספתי), ואם לא בא לכם אז לא חייב
  • תוסיפו כוס אחת של אורז בסמטי / רגיל + עוד קצת עלי אורגנו טריים (או עוד קצת תבלין יבש), 4 שיני שום חתוכות ל-2, כ-4-5 פרוסות לימון, 2 כוסות מים רותחים, 1 כוס אפונה קפואה משקית, 2 כפות מרק עוף, ערבבו את הכל היטב ואם צריך תקנו תיבול לפי טעמכם (מלח ופלפל)
  • סגרו את מכסה הסיר והביאו לרתיחה לכ-3 דקות, אח"כ תנמיכו לעוצמה נמוכה ובשלו הכל כ-30-35 דקות, אח"כ פתחו מכסה, ערבבו הכל ושיהיה בתיאבון

הערות


  • כמויות של דבש, מלח ופלפל לפי טעמכם האישי

  • עקבו אחר ההוראות ותסתכלו על סרטון הוידאו זה יקל עליכם בהכנה

  • אם תרצו לשאול שאלה תשאלו כאן או בעמוד האינסטגרם שלי

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

תגיות

#אוכל   #אוכל בסיר אחד   #אוכל טעים   #אוכל טעים לצהריים   #אוכל ליום שישי   #אוכל מבושל   #אורגנו   #אורז   #אורז בסמטי   #אפונה   #ארוחה בסיר אחד   #ארוחה בשרית   #ארוחה ל-5 אנשים   #ארוחה משפחתית   #ארוחות ערב   #ארוחות צהריים   #ארוחות צהריים בשריות   #ארוחות צהריים טעימות   #ארוחת ערב   #ארוחת ערב בשרית   #ארוחת צהריים   #ארוחת צהריים בשרית   #ארוחת צהריים לשבת   #ארוחת צהריים לשישי   #בישול בסיר אחד   #בסיר אחד   #בסיר אחד מתכונים בשריים   #דבש   #הכל בסיר אחד   #חמוץ מתוק   #טימין   #ליל שבת   #ליל שישי   #לימון   #מנה עיקרית   #מנה עיקרית בשרית   #מנות עיקריות   #מנות עיקריות בשריות   #פרגיות   #פרגיות בסיר אחד   #פרגיות לארוחת צהריים   #פרגיות עסיסיות   #רעיון לארוחת ערב   #רעיון לארוחת ערב בשרית   #רעיון לארוחת צהריים   #רעיון למרינדה טעימה לבשר   #רעיונות לארוחת צהריים בשרית   #שבת   #שום   #שישי   #תבשילים בסיר אחד   #תימין  

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!