פודיק - Foodik

מרק פטריות סמיך פרווה

דרגו את המתכון: 
7 אהבו
1905 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מרק פטריות סמיך פרווה
מנות
4
קושי:
קל
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
50 דקות

מרק פטריות פרווה סמיך עשיר וטעים מושלם לחורף שאפשר להכין בקלי קלות! אפשר לוותר על היין הלבן למי שלא רוצה, אפשר להפוך אותו בקלות לחלבי (חמאה ושמנת מתוקה במקום שמן הזית והשמנת הצמחית) והוא יתאים לכם בול כמו כפפה לימי החורף הקרירים, מתכון קל ומהיר שאפשר להגיש כמנה ראשונה לצד הארוחה. יש באתר גם מתכון למרק תירס ממכר במיוחד וכמובן עוד מתכונים למרקים מהסרטים שיעשו לכם כיף בלב החורף הקריר. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
18 / 0 מרכיבים
מרכיבים
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, חותכים בצל לבן בינוני לקוביות ומשחימים, בנתיים מוסיפים לקערה חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי (2-3 כוסות), נותנים לזה לשבת כ-20-30 דקות.

  • בנתיים חותכים את הפטריות איך שאוהבים או לפרוסות ומוסיפים ומוסיפים לבצל המקורמל את כל הפטריות, מערבבים את הפטריות עד שיגירו נוזלים ו"יצטמצמו", בסיום מוסיפים כוס יין לבן ו-2 כפות סויה ומערבבים את זה עד שמרגישים שהאלכוהול מתאדה ונעלם, מבשלים את זה טווב טוב עד לריכוך הפטריות ולפני הוספת הנוזלים.

  • מוסיפים מלח פלפל אגוז מוסקט אבקת מרק בצל אם רוצים (לא חובה) כפית סוכר לאיזון הטעמים מערבבים מוסיפים את המים ואת הטימין. במקום מים אפשר להוסיף ציר ירקות למי שרוצה או לשלב ביניהם. מערבבים מוסיפים שמנת מתוקה צמחית או רגילה חלבית (למי שרוצה מרק חלבי שיחליף שמן זית בחמאה ולשמנת מתוקה) או קרם קוקוס 250 מ"ל מערבבים הכל טועמים מתקנים טעם לפי טעמכם האישי.

  • מכסים מביאים לרתיחה ומנמיכים לעוצמה בינונית-נמוכה לבישול של כ-30-40 דקות ואוכלים, המרק ישתבח ויהיה יותר טעים אפילו ביום שלמחרת. בתיאבון!

הערות
  • ניתן להחליף קצפת צמחית בקרם קוקוס, לגרסה חלבית במקום שמן זית תוסיפו חמאה ושמנת מתוקה במקום השמנת צמחית. אפשר לוותר על היין למי שלא רוצה. מלח פלפל לפי טעם, אבקת מרק בצל לא חובה.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אגוז מוסקט # אירוח בופה טבעוני # אוכל לשבת # פרווה # אירוח בופה # ארוחות טבעוניות # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # איך להכין מנה ראשונה מיוחדת # מנה ראשונה מעוצבת # מנה ראשונה מתכונים # מנות ראשונות # מתכונים למנות ראשונות # מנה ראשונה # מנה ראשונה טעימה # חורף # בריאות # בריא # אוכל בריא # ארוחות צהריים טבעוניות # ארוחת צהריים טבעונית # סויה # אוכל מבושל # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # מרק # מרקים # מרקים עשירים # אבקת מרק בצל # מרקים לחורף # אוכל מנחם # מרקים לשבת # מרקים לשישי # מרק לשבת # מרק לשישי # מרקים לארוחת צהריים # מרק לארוחת צהריים # מרק לארוחת ערב # מרקים לארוחת ערב # מרק טעים וקל להכנה # מרק טעים לחורף # מרק טעים לאירוח # מרק טעים במיוחד # שבת בצהריים # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחת צהריים צמחונית # מרקים טבעוניים # מנות ראשונות פרווה # יין לבן # רוטב סויה # קרם קוקוס # מרקים ללא גלוטן # יאבלולו שמבלולו # שמנת צמחית # ארוחה צמחונית לשבת # פטריות מלך היער # פטריות פורצ'יני מיובשות # פטריות פורטבלו # אורח חיים בריא # בצל לבן # אוכל טבעוני # סוכר חום # צמחוני # טבעוני # מתכונים ב 10 דקות # טימין # קורנפלור # פטריות שמפיניון # פטריות # אוכל צמחוני # אוכל פרווה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il