פודיק - Foodik

מופלטות מתכון למימונה

דרגו את המתכון: 
8 אהבו
485 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מופלטות מתכון למימונה
מנות
16
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעתיים
זמן בישול
20 דקות
זמן כולל
שעתיים ו-20 דקות

מופלטות מרוקאיות אסליות למימונה בקלי קלות! הכנתי עם אביבית בר זוהר מתכון למופלטה מסורתית עם טיפים ועם בצק מושלם! צפו באופן ההכנה ובסרטון ותוכלו בקלות להכין את המופלטה המושלמת! אם אתם בקטע של קינוחים מסורתיים אותנטיים אז יש לי באתר גם מתכון לבקלאווה טורקית ביתית בתנור שאפשר להכין למימונה וגם מתכון לספינג' אוורירי סופר שווה. עוד מתכונים מהמטבח המרוקאים נמצאים בלחיצה כאן אז תהנו תרבחו ותסעדו. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול מהיר במחבת
כשרות:   פרווה
7 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • כמות לכ-16 מופלטות:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הסוכר המלח והשמרים ומערבבים היטב.

  • מוסיפים את המים החמימים ולשים, אפשר ביד כמו שעשיתי ואפשר במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד (הוא קצת דביק וזה בסדר). בסיום מכסים ומתפיחים כ-45-60 דקות.

  • מחלקים אח"כ את הבצק לכדורים אפשר לשקול שיהיה מדוייק ואפשר לפי העין, מייצרים עיגולים יפים ומכניסים אותם לקערה עם שמן שיגיע עד האמצע שלהם בערך ומשמנים אותם מלמעלה קצת. אין צורך להפוך פשוט משמנים עם האצבעות.

  • מכסים את הכדורים בניילון נצמד ונותנים לכדורים מנוחה של שעה.

  • אחרי שעה מוציאים כדור בצק בין 2 ניירות אפייה ופותחים בקלות עד שהוא דק וכמעט שקוף, מחממים במחבת טפלון טובה חמאה וממיסים, מניחים את המופלטה על המחבת החמה (חום בינוני) בזהירות והופכים אחרי כדקה שתיים, מניחים עליה אח"כ שוב עוד מופלטות אחת על השנייה (חוזרים על אותה הפעולה שעשינו כמו במופלטה הראשונה והשניה עם שאר המופלטות שעד שיש לנו מגדל מופלטות) הופכים מדיי פעם שהחלק התחתון לא ישרף, ככה המופלטות לא יתייבשו, אח"כ מפרידים אותן. ממש כמו בסרטון. אפשר מופלטות דקות יותר או עבות יותר, לפי טעמכם האישי!

הערות
  • - אפשר לחתוך את ניירות האפייה לעיגול בקוטר המחבת ולפתוח את הבצק ביניהם ולשים על המחבת, זה יהיה קל יותר, אבל זו שיטה למי שרוצה להתאמץ יותר.

0 תגובות על: מופלטות מתכון למימונה
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il