פודיק - Foodik

מעקודה מחאמר פשטידה מרוקאית

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
164 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מעקודה מחאמר פשטידה מרוקאית
מנות
8
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה ו-10 דקות
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

מעקודה או מחאמר - איך אתם קוראים לפשטידה המרוקאית הזו? תרשמו לי בתגובה למטה :) פרווה טעים וקל להכנה, ובזכות הסיר המיוחד שלא לא הייתי צריך להכניס לשום תנור ולא להתעסק עם שום  נייר אפייה, המעקודה השתחררה לה בקלי קלות :) אחלה מנה לשבת בצהריים או לערב שבת מנה מנחמת מסורתית - אוכל מרוקאי שמוכר לעדה, כדאי לנסות להכין בבית אם אתם בקטע של פשטידות טעימות ושוות. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים.

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
14 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר בקוטר 28
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה מעבירים לקערה גדולה מועכים לפירה ומחכים שיתקררו מעט. מקרמלים בנתיים בצל לבן בינוני חתוך לקוביות.

  • מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אבקת מרק, כמון, כורכום, מעט מלח, שקית אבקת אפייה, חצי לימון סחוט פלפל שחור, את הבצל המטוגן, ואת פחית השימורים של האפונה והגזר מסוננת מנוזלים.

  • טורפים 10 ביצים בקערה נפרדת עד לבלילה אחידה ושופכים לקערה עם התפוחי אדמה המעוכים והתיבול, מערבבים היטב!

  • מחממים שליש כוס שמן זית בסיר שמפניה של מגנוס (קוטר 28) ומוסיפים את התערובת של המעקודה (לא צריך נייר אפייה ולא שום דבר) משטחים יפה כמו בסרטון נותנים לזה 2-3 דקות עוצמה גבוהה עם מכסה סגור ואח״כ מנמיכים עוצמה לנמוכה-בינונית לבישול של כשעה שעה ועשר דקות. אפשר לשים מגבת על המכסה שלא יצאו שום אדים.

  • סוגרים אש ומחכים קצת שתתמצק ותתייצב והופכים על כלי הגשה (גם הכלי הגשה היפה שבסרטון ממגנוס) 🥰

הערות
  • למי שאין את הסיר שמפניה המיוחד של מגנוס שישים נייר אפייה בתחתית וישמן כמו שצריך כדי ששום דבר לא ידבק. מי שלא אוהב אפונה יכול לוותר ומי שרוצה יכול להוסיף 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות למעקודה.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל מרוקאי # כשר לפסח # אוכל לשבת # ארוחות צהריים קלות # שישי בצהריים # פרווה # אבקת מרק עוף # מרק עוף # רעיונות לארוחת צהריים # רעיונות לארוחת ערב # פשטידות # אוכל ללא גלוטן # צליאק # צליאקים # אוכל לצליאקים # מאכלים ללא גלוטן # רעיון לארוחת ערב # עמית ועדות # אוכל לקידוש # אוכל מרוקאי לשבת # בצל מקורמל # רעיון לארוחת צהריים # מנות לארוחת צהריים # מנות ליום שבת # מנות ליום שישי # מנות לאירוח # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל לפסח # מנות ראשונות # מתכונים למנות ראשונות # ארוחות צהריים בריאות # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # מנה ראשונה # חגים # שישי # ארוחות לקידוש # אפונה # ארוחה לשבת # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # ארוחות צהריים פשוטות # ארוחה חגיגית # אוכל לסוף שבוע # אוכל מסורתי # קידוש # ארוחות צהריים טעימות # אבקת מרק # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # ארוחת צהריים פרווה מהירה # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # אוכל מנחם # מנה עיקרית פרווה # מנות עיקריות פרווה # שבת בצהריים # רעיון לארוחת צהריים פרווה # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # כשלפ # ארוחות צהריים כשרות לפסח # חג פסח # מנות ראשונות פרווה # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # תפוחי אדמה # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # פטרוזיליה # בצל לבן # כמון # מנות עיקריות # מאכלים לארוחת ערב # בראנץ' # כורכום # גזר # ארוחת צהריים # אבקת אפייה # אוכל פרווה # פסח # ביצים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il