פודיק - Foodik

בקלאווה טורקית בצק פילו

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
176 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
בקלאווה טורקית בצק פילו
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן בישול
40 דקות
זמן כולל
שעה ו-25 דקות

אתם אתם בקטע של קינוחים ערביים או קינוחים טורקים אז קבלו מתכון לבקלאווה טורקית ביתית מבצק פילו עם אגוזי מלך אגוזי לוז פיסטוקים ותרמילי הל, הטעם? משגע! עם סירופ סוכר שמכיל בתוכו סוכר מי ורדים מעט מיץ לימון וכמובן מים, הביס? פשוט חלומי לצד הקפה או סתם אם מתחשק לכם לנשנש משהו מתוק טעים ומנחם. יש באתר עוד מתכונים לקינוחים בתנור אם אתם במוד של להכין קינוחים מהסגנון הזה. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.

14 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לתבנית 20X30:
  • לסירופ סוכר המתוק:
9 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • טוחנים את כל האגוזים (אגוזי מלך, פיסטוקים קלופים ואגוזי לוז) במעבד מזון ומוסיפים לקערה, מוסיפים כף קינמון שטוחה, טוחנים במכתש ועלי 2 תרמילי הל (מורידים קליפה) ומוסיפים, אפשר להוסיף גם כף או 2 של סוכר. מערבבים הכל היטב ומניחים בצד.

  • לסירופ סוכר: לסיר קטן מוסיפים סוכר, מים, דבש לימון ומי ורדים ומערבבים, אם יש קצת קצף תוציאו אותו, אחרי מספר דקות שהתקבל סירופ אחיד תשאירו בצד שיתקרר.

  • משתמשים בדפי פילו שהופשרו לילה לפני במקרר מניחים עליהם תבנית פיירקס 20X30 וחותכים מסביב עם סכין כדי שגודלם יהיה בערך בגודל התבנית. מכסים אותם במגבת לחה כדי שלא יתייבשו!

  • מברישים את התבנית בחמאה מומסת ומניחים דף פילו ומדביקים, מברישים אותו בחמאה היטב ומדביקים שוב עוד דף, חוזרים על הפעולה הזו 8 פעמים (8 דפים) ומוסיפים חצי מתערובת האגוזים, מסדרים ומשטחים בצורה אחידה ללא גבעות.

  • מניחים עוד דף פילו מברישים אותו בחמאה וכך הלאה מדביקים עוד 7 דפי פילו כך שתהיה שכבה של עוד 8 דפים (מברישים כל דף בחמאה היטב) ומוסיפים את חצי תערובת האגוזים שנותרה לכם ושוב מיישרים כמו שצריך.

  • מניחים עוד 8 דפי פילו (שוב מברישים בחמאה כל דף ודף) מדביקים אותם אחד לשני ודואגים שבין לבין הדפים יהיו מכוסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו כמו שכתבתי למעלה!

  • בעזרת סכין חדה חותכים ליהלומים כמו שחתכתי בסרטון בצורה עדינה.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות חום עליון תחתון - לא טורבו - כ-35-40 דקות עד שהבקלאווה מזהיבה יפה.

  • מוציאים ושופכים את כל הסירופ בעדינות על הבקלאווה ומקשטים עם פיסטוקים גרוסים. רצוי לתת לזה לשבת מספר שעות לפני ההגשה. בתיאבון!

הערות
  • ניתן לשחק עם תערובת האגוזים. אם אין תרמילי הל אז לא חייב. הייתי ממליץ להוסיף כף או שתיים של סוכר לתערובת האגוזים.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il