לחמניות חלבון פיצה מבצק קוטג' 1% שומן שמכינים בקלי קלות על המחבת והן יתאימו לכם בול לחיטוב - שווה לנסות להכין בבית! מילאתי עם גבינה צהובה 9% שמפוצצת בחלבון וברוטב עגבניות לפיצה שהכנתי שיצא סופר טעים! תיזהרו לא לשים הרבה רוטב בתוך כל לחמנייה כדי שלא יתפרק לכם! אופים על מחבת מכל צד עד שמשחים יפה ותוודאו שזה נאפה לכם כמו שצריך. אם בא לכם בתנור אפשר גם כן על עוצמה של 180 מעלות חום עליון תחתון עד שהלחמנייה מזהיבה לכם יפה - יש לסגור את הלחמניות בצורה הרמטית כדי שהגבינה לא תברח החוצה! יש באתר מתכון לפיצה חלבון קוטג' שדיי דומה למתכון הזה וכמובן עוד מתכוני חיטוב נדירים לכל אלה שמעוניינים בדבר. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
לקערה מוסיפים את הקמח התופח הקוטג' המלח האורגנו היבש ולשים היטב (אפשר להוסיף חצי כפית אבקת שום גם), לא להוסיף עוד מים פשוט ללוש טוב עד שמתקבל בצד אחיד לייצר עיגול ולכסות.
הכנות למילוי: לרוטב - מוסיפים לקערה את המצרכים הכתובים למעלה (ישאר לכם עוד הרבה רוטב - אפשר בתכלס לעשות חצי מהכמויות אני פשוט מקפיא את כל הרוטב שנשאר לי ומפשיר כשאני רוצה להכין פיצות :) טועמים ומתקנים טעם לפי טעמכם. מוסיפים לקערה קטנה 8 פרוסות גבינה צהובה 9% (פרוסות קצוצות לחתיכות קטנות) ומוסיפים 2 כפות מרוטב העגבניות ומערבבים הכל היטב. קוצצים 50 גרם זיתים ירוקים ללא גרעין ומניחים בצד.
על משטח מקומח מניחים את כדור הבצק, מחלקים ל-8 חתיכות מקמחים מעט ומרדדים לעיגול שטוח ולא עבה (זהירות - אם יהיה עבה יהיה לו קשה להיאפות!), מוסיפים כ-2 כפות מתערובת הגבינה הצהובה והרוטב, סוגרים כמו בסרטון היטב לוחצים טוב ויוצרים עיגול שסגור הרמטית!
משמנים מעט מחבת מחממים ומניחים את כדורי הבצק עם המילוי, הופכים מדיי פעם כשמשחים והופכים על הצדדים גם כדי שיאפה כמו שצריך מבפנים! ברגע ששחום ויפה מוציאים לצלחת ומגישים עם הרוטב שנשאר לכם או עם מה שאוהבים. בתיאבון!
ערכים תזונתיים ללחמנייה אחת (חילקתי את כל הערכים ב-8)
כ-235 קלוריות
כ-15.5 גרם חלבון
כ-5 גרם שומן
כ-31 גרם פחמימה
ישאר לכם הרבה מהרוטב (צריך סה"כ לערבב את הגבינה עם כף גדושה מהרוטב) ולכן כדאי אח"כ להעביר לצנצנת ולהקפיא,אם לא בא לכם להכין רוטב פשוט שימו כף מרוטב קנוי.