פודיק - Foodik

תבשיל אסאדו עם בצלים ושעועית

דרגו את המתכון: 
6 אהבו
790 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
תבשיל אסאדו עם בצלים ושעועית
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
4 שעות
זמן כולל
4 שעות ו-30 דקות

תבשיל אסאדו עם בצלים ושעועית ירוקה וצהובה - עם המוצרים המעולים של סנפרוסט שיהפכו לכם את החיים לקלים במיוחד! בצל סגול ובצל לבן קצוצים קפואים ושעועית צהובה + ירוקה שכבר חלוטה. עקבו אחר ההוראות ותצא לכם קדירת אסאדו עם טעם בלתי נשכח! האורחים החברים או המשפחה יהיו מרוצים! לא לשכוח לרכוש בשר איכותי ומח עצם שיפריש המון טעם לתבשיל! יש באתר עוד מתכוני אסאדו משובחים במיוחד ואחד מהם הוא למשל אסאדו בבירה ברביקיו ודבש עם פטריות שמפיניון שלא תרצו להפסיק לאכול ממנו! יש גם מתכון לאסאדו ביין אדום סילאן ערמונים ותפוחי אדמה!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
22 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-4-5 סועדים:
8 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מחממים שמן זית בסיר וצורבים את חתיכות האסאדו ומח העצם משחימים טוב מכל צד ומעבירים לקערה.

  • לא מנקים את הסיר ומוסיפים את חצי חבילת הבצל הקצוץ הקפוא של סנפרוסט ואת החצי השני של חבילת הבצלים הסגולים והלבנים הפרוסים המוקפאים, מגבירים את עוצמת האש מוסיפים מעט מלח ומערבבים, יהיו נוזלים בסיר אבל אל דאגה תמשיכו לטגן ואח"כ תנמיכו עוצמה טגנו אותה עד שהם מתקרמלים יפה ועד שהנוזלים נעלמים.

  • מוסיפים את התבלינים: הפפריקה הכורכום הכמון אבקת המרק ורסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים עוד קצת מלח פלפל וכף סוכר ומערבבים, לאחר 2-3 דקות טיגון ופתיחת התבלינים מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומערבבים.

  • מוסיפים את כוס מים חמים מערבבים ומוסיפים 200 גרם "פסאטה" - מחית עגבניות חלקה שתחזק את הרוטב. מוסיפים את שאר כוסות המים החמים וכוס ציר הבקר שתחזק את טעם התבשיל (לא חובה אך רצוי).

  • מבשלים את הרוטב מספר דקות על עוצמת אש בינונית. מוסיפים חזרה לסיר את מח העצם ואת חתיכות האסאדו ואת הנוזלים שיצאו מהם בקערה.

  • מוסיפים חצי חבילה של שעועית צהובה קפואה סנפרוסט + חצי חבילה שעועית ירוקה קפואה סנפרוסט ומערבבים. מוסיפים עוד כפית פלפל שחור גרוס וצרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.

  • מערבבים כף קורנפלור עם מים (להסמכת הרוטב - לא חובה) ומוסיפים, מערבבים הכל היטב וטועמים לוודא שהטעמים טובים לכם, אם צריך מתקנים.

  • סוגרים מכסה מביאים לרתיחה לכ-2 דקות ומנמיכים לעוצמת בישול נמוכה לכ-3-4 שעות או עד שהבשר מתרכך, מגישים את התבשיל על אורז לבן ושיהיה בתיאבון.

הערות
  • קטיף הירקות של סנפרוסט נעשה בשיא כשהירקות לא ״צעירים״ מדי ולא בשלים מדיי אלא בדיוק בזמן המתאים!

  • את השעועיות אפשר להכניס בחצי שעת הבישול האחרונה כדי שלא יתפרקו בבישול.

1 תגובות על: תבשיל אסאדו עם בצלים ושעועית
רוני קדוש
רוני קדוש
13 בספטמבר 2023 בשעה 17:48

שלום, האם ניתן להוסיף גזרים חתוכים לסיר?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
13 בספטמבר 2023 בשעה 17:49

היי, כן, ניתן. חג שמח

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # מאכלים לפסח # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # פפריקה אדומה מתוקה # מתכונים לאירוח # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # מרק עוף # בצלים # מאכלים ללא גלוטן # בצלים מקורמלים # אוכל לאירוח # אירוח בופה # בצל מקורמל # ארוחת צהריים לשישי # מנות לארוחת צהריים # מנות ליום שבת # מנות ליום שישי # מנות לאירוח # רעיון לארוחה בשרית מרשימה # ארוחה בשרית קלה להכנה # אסאדו # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # מנה עיקרית # ארוחה בשרית לחג # קרניבור # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # חורף # מנה עיקרית בשרית # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # תבשילים לחג # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # אוכל לסוף שבוע # שום כתוש # ארוחה בשרית # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות בשריות לחגים # תבשילים בסיר אחד # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # מאכלים לשישי # מח עצם # אוכל מנחם # מנות עיקריות מושחתות # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנות עיקריות בסיר אחד # מנה עיקרית בסיר אחד # מאכלים לצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחה בשרית לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # ציר בקר # תבשילי קדירה # יאבלולו שמבלולו # שעועית ירוקה # פסאטה מחית עגבניות # שעועית צהובה # שום # פטרוזיליה # כמון # סוכר חום # בצל סגול # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # בשר בקר # קורנפלור # כורכום # פפריקה # פפריקה אדומה # אירוח בופה בשרי # בשר # קרניבורים # רסק עגבניות # ראש השנה # מאכלים לראש השנה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il