פודיק - Foodik

קובה דלעת

דרגו את המתכון: 
17 אהבו
11194 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
קובה דלעת
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
45 דקות
זמן כולל
שעה ו-45 דקות

קובה דלעת מתכון מנצח עם 2 שיטות עיטוף שונות למעטפת דקיקה והמון בשר בתוך הקובה! השיטה החדשה עם הביצים הטרופות והשיטה עם הקפאת כדורי הבשר והסולת המוכרת. עקבו אחר ההוראות וסרטון ההכנה ותצא לכם מנה משגעת שתקצור המון מחמאות, לא תרצו להפסיק לאכול מהקובה הזה תאמינו לי! יש לי באתר גם מתכון לקובה סלק מעולה וגם מתכון לקובה קוסקוס מיוחד במינו עם מעטפת דקיקה וטעמים עזים הקוסקוס המוכר והאהוב! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים! יש באתר שלי עוד מגוון שלם ורחב של מתכונים לשבת המלכה שתוכלו להכין לכם ולמשפחה. תהנו!

32 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לקובות עצמן:
  • מצרכים למרק קובה דלעת בסיר גדול 6 ליטר:
  • למעטפת הקובה
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • טגנו 1 בצל לבן חתוך לקוביות עד להזהבה עם מעט מלח, תוסיפו את הסלרי והדלעת ומטגנים עוד 3-4 דקות. תוסיפו את הבשר והשומן, בהרט מלח פלפל ושום כתוש וערבבו טוב על אש גבוהה עד שכל נוזלי הבשר יוצאים! אח"כ מעבירים לקערה מכסים ומעבירים למקרר למספר שעות.

  • לאחר מספר שעות תוציאו את הקערה ערבבו הכל טוב, קחו כף וצרו כדורים, תניחו על תבנית תכסו ותעבירו למקפיא!

  • למרק בסיר ברזל גדול של מגנוס (6 ליטר) טגנו בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה, תוסיפו את הפפריקה הכמון אבקת מרק כורכום פלפל הרסק עגבניות המרוכז סוכר 4 שיני שום כתושות מלח וערבבו דקה שתיים, תוסיפו 2 כוסות מים, את הסלרי הדלעת והדלורית (נקו את הדלורית מהגרעינים והסיבים), תוסיפו מים חמים עד לשלושתרבע גובה הסיר מכסים במכסה ובשלו כשעה שעה ורבע!

  • למעטפת: לקערה תוסיפו 500 גרם סולת, חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח, כפית שמן ו-270 מ"ל מים, ערבבו ותלושו היטב, כסו ל-15 דקות.

  • תוציאו את כדורי הבשר מהמקפיא, קחו חתיכה מתערובת, שטחו אותה ועיטפו את כדור הבשר בצורה דקה כמו שעשיתי בסרטון.

  • עיטוף 2: אותה תערובת סולת כמו מקודם (בלי השמן המים - משאירים את הסולת יבשה כמובן) ו-2 ביצים טרופות בקערה נפרדת, מצפים כדור בשר בביצים הטרופות, מצפים בסולת היבשה, מעבירים שוב לביצים הטרופות ושוב לקערת הסולת היבשה וזהו! אח"כ מחזירים את הכדורים למקפיא!

  • ברגע שהמרק מוכן ורותח תוסיפו כל פעם 4-5 קובות, חכו דקה שיחזור לרתיחה ותוסיפו עוד קובות, בשלו את הקובות כ-45-50 דקות ותגישו, בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק!

הערות
  • מלח פלפל לפי טעם, להשתמש באבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט או לוותר! אם אין בהרט אפשר לוותר אבל אני כן ממליץ בחום להשתמש,שימו לב שחובה להביא בשר טחון עם שומן ביחס של 20% שומן! ז"א אם יש לכם 1 קילו בשר טחון אזי שצריך 200 גרם שומן טחון מתוך הקילו! (800 גרם בשר טחון 200 גרם שומן).

5 תגובות על: קובה דלעת
יהודית
יהודית
15 במרץ 2024 בשעה 12:40

וואו!!! כל כך הרבה שלבים כמה זמן לעבוד כולה על סיר מרק עם קובה (הכנתי כמות גדולה), אבל!!!!! היה שווה!!!!!!!!!! אמאלה ואבאלה איזה טעיםםםם שווה שווה תודה על הטיפים המדהימים בחיים לא יצא לי קובה כזה יפה!!! דוגמן!!! וטעים אש!!! תודה ושבת שלום

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
16 במרץ 2024 בשעה 3:19

אני ממש שמח לשמוע שיצא לך טוב :) זה הכי חשוב, בכללי כל קובה הוא תמיד הרבה עבודה, זה לא פשוט :)

הגב
יהודית
יהודית
16 במרץ 2024 בשעה 19:29

למה בשבת קודש??? למה???חבל אנחנו יהודים!!!!!!!!!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
17 במרץ 2024 בשעה 15:32

מה למה בשבת?

הגב
אושרת
אושרת
13 בפברואר 2024 בשעה 22:17

תודה רבה על המתכון החינמי נראה סוף ובהחלט אנסה ברגע שהשפעת הזאת תעוף ממניייי בנתיים מזילה פה ריר שחר אתה אלוף!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
16 בפברואר 2024 בשעה 1:1

תרגישי טוב נשמה תודה רבה.

הגב
בלה
בלה
11 בפברואר 2024 בשעה 15:31

שלום! ראיתי שלא קילפת בכלל את הדלורית, אלא שמת אותה להתבשל עם קליפה. זה נכון או שאני טועה?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
11 בפברואר 2024 בשעה 15:53

שלום. קילפתי אותה :)

הגב
שירי
שירי
5 בפברואר 2024 בשעה 9:25

שלב 2 - אחרי שעושים כדורים ומעבירים להקפאה. כמה זמן הם צריכים להיות בהקפאה?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
5 בפברואר 2024 בשעה 13:48

עד שמתייצבים וקופאים לגמרי שיהיה קל ללפף עליהם את הסולת. שעתיים שלוש כזה או לילה אפילו.

הגב
ששי
ששי
9 בינואר 2024 בשעה 14:18

איזה בשר השתמשת, מה לבקש מהקצב? נראה מעולה- כמו כל מתכון שלך

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
9 בינואר 2024 בשעה 14:56

תודה, בשר טחון ו-20% ממנו שומן. ז"א מתוך 500 גרם בשר 100 גרם שומן. 

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פפריקה אדומה מתוקה # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # רעיונות לארוחת צהריים # אירוח בופה # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # ארוחה בשרית קלה להכנה # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # רעיונות לארוחות צהריים # חגים # שישי # מנה עיקרית # ארוחה בשרית לחג # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחת צהריים בשרית # בשר לראש השנה # חורף # מנה עיקרית בשרית # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # רעיונות לארוחות ערב בשריות # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # בהרט # שום כתוש # ארוחה בשרית # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות בשריות לחגים # ארוחות צהריים טעימות # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # מרקים # מרקים בשריים # מרקים לחורף # מרק לחורף # אוכל מנחם # מרקים בשריים לארוחת צהריים # מרק בשרי לחורף # מרקים בשריים לחורף # מרק טעים לחורף # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # מנות עיקריות לארוחת צהריים # סולת # דלעת # דלורית # קובה # יאבלולו שמבלולו # מאכלי עדות # בצל לבן # כמון # מנות עיקריות # בשר טחון # סלרי # כורכום # פפריקה אדומה # אירוח בופה בשרי # בשר # רסק עגבניות # ארוחת צהריים # ראש השנה # מאכלים לראש השנה # ביצים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il