מג'דרה עם עדשים שחורות, פרגיות ואורז בסמטי הכל בסיר אחד ובקלי קלות! יש פה בקושי תבלינים, כל הטעם מתקבל מהבצל המקורמל שיש בסיר, הוא מתערבב עם האורז והפרגיות וצובע אותן בצבע זהוב ונותן להם טעם מדהים, קשה לתאר במילים, פשוט תכינו לפי ההוראות ולפי הסרטון המצורף ופשוט יצא לכם גן עדן. יש באתר עוד מגוון מתכונים בסיר אחד שתוכלו להכין בקלי קלות.
מחממים שמן זית בסיר סוטאז’ רחב, צולים את הפרגיות מכל צד ומוצאים לצלחת.
מנקים את הסיר! מוסיפים 7 בצלים חתוכים לקוביות עם כפית מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים עד שהם מתקרמלים טוב (יכול לקחת גם-40 דקות!)
בינתיים לוקחים 2 כוסות עדשים שחורות בלוגה ומבשלים במים רותחים 10 דקות חצי בישול ואח”כ מוציאים מסננים מנוזלים לקערה
אחרי שהבצל התקרמל לגמרי מוסיפים כפית בהרט, כפית כמון, 2 כוסות אורז בסמטי ארוך או בסמטי רגיל, נוסיף את העדשים השחורות שבישלנו חצי בישול, נוסיף עוד כפית מלח נחזיר את הפרגיות (עם הנוזלים שלהן!) ונטביע אותן מעט מלמעלה באורז ובעדשים.
נוסיף 4.5 כוסות מים חמים, עוד קצת פלפל שחור גרוס מלמעלה נסגור ננמיך עוצמת בישול לנמוכה לבישול של 25-30 דקות, בסיום נשאיר סגור לעוד כ-15 דקות ונפתח. בתיאבון תהנו!
אפשר להחליף את הפרגיות לשוקיים או כרעיים אבל ככל הנראה זמן הבישול יתארך עד שהם יהיו רכים!