מתכון לפוטטוס מטוגן כמו של מקדונלדס

שתפו
דרגו את המתכון
1
6018 צפיות
מתכון לפוטטוס מטוגן
מנות: 3 מנות קושי: קל זמן הכנה: 2 שעות ו30 דקות זמן בישול: 15 דקות זמן כולל: 2 שעות ו45 דקות

לרשותכם מתכון מפורט כיצד להכין פוטטוס בול כמו של מקדונלדס! שווה להכין בבית, קל מאוד! אם אתם רוצים לשלב עם הפוטטוס נאגטס של מקדונלדס הריי לכם מתכון נפלא וקל שאפשר להכין בבית בקלי קלות! כדי לקבל עדכונים על מתכונים חדשים שאנחנו מעלים ליוטיוב לחצו כאן והירשמו כמנויים עוד היום!

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/34 שלבים
  • משתמשים בתפוחי אדמה קטנים, אפשר להשתמש גם בתפוחי אדמה אדומים
    משתמשים בתפוחי אדמה קטנים, אפשר להשתמש גם בתפוחי אדמה אדומים
  • חותכים את תפוחי האדמה לצורת סירות (ממש כמו שפוטטוס נראים)
    חותכים את תפוחי האדמה לצורת סירות (ממש כמו שפוטטוס נראים)
  • ממלאים קערה עם מים פושרים ומכניסים את תפוחי האדמה לבפנים, מוסיפים למים 2 כפיות מלח גדושות.
    ממלאים קערה עם מים פושרים ומכניסים את תפוחי האדמה לבפנים, מוסיפים למים 2 כפיות מלח גדושות.
  • מערבבים את המלח עם המים ועם תפוחי האדמה היטב
    מערבבים את המלח עם המים ועם תפוחי האדמה היטב
  • משאירים את תפוחי האדמה בתוך המים עם המלח שעה
    משאירים את תפוחי האדמה בתוך המים עם המלח שעה
  • בסיר חממו מים והוסיפו כפית מלח גדושה
    בסיר חממו מים והוסיפו כפית מלח גדושה
  • ערבבו את המלח עם המים טוב טוב
    ערבבו את המלח עם המים טוב טוב
  • לאחר שתפוחי האדמה שהו בקערה עם המים הפושרים והמלח שעה תכניסו אותם לסיר עם המים החמים
    לאחר שתפוחי האדמה שהו בקערה עם המים הפושרים והמלח שעה תכניסו אותם לסיר עם המים החמים
  • בשלו את תפוחי האדמה כ-5-10 דקות (אם צריך טיפה יותר אז אפשר) ותוציאו אותם כשהם רכים! (אל תבשלו אותם יותר מדיי).
    בשלו את תפוחי האדמה כ-5-10 דקות (אם צריך טיפה יותר אז אפשר) ותוציאו אותם כשהם רכים! (אל תבשלו אותם יותר מדיי).
  • נעצו מזלג באחד מתפוחי האדמה ותבדקו שהם אכן רכים ותוודאו שלא ישברו לכם!
    נעצו מזלג באחד מתפוחי האדמה ותבדקו שהם אכן רכים ותוודאו שלא ישברו לכם!
  • בנתיים לוקחים קערה ומכניסים בה את התבלינים הבאים: כף פפריקה אדומה מתוקה (לאוהבי חריף אפשר חריפה), כפית כורכום, כפית וחצי אבקת שום, חצי כפית מלח, כפית ורבע עשבי תיבול (אפשר גם כפית וחצי), כפית וחצי אבקת בצל, כפית וחצי כמון, כפית וחצי גארם מסאלה, ערבבו הכל היטב
    בנתיים לוקחים קערה ומכניסים בה את התבלינים הבאים: כף פפריקה אדומה מתוקה (לאוהבי חריף אפשר חריפה), כפית כורכום, כפית וחצי אבקת שום, חצי כפית מלח, כפית ורבע עשבי תיבול (אפשר גם כפית וחצי), כפית וחצי אבקת בצל, כפית וחצי כמון, כפית וחצי גארם מסאלה, ערבבו הכל היטב
  • כך אמורה להיראות תערובת התבלינים לאחר שערבבתם את כל התבלינים
    כך אמורה להיראות תערובת התבלינים לאחר שערבבתם את כל התבלינים
  • לקערה נפרדת שפכו כוס ורבע קמח לבן רגיל
    לקערה נפרדת שפכו כוס ורבע קמח לבן רגיל
  • הוסיפו כוס ורבע קורנפלור
    הוסיפו כוס ורבע קורנפלור
  • מוסיפים כף שמן זית
    מוסיפים כף שמן זית
  • מוסיפים כף מתערובת התבלינים שיצרנו מקודם
    מוסיפים כף מתערובת התבלינים שיצרנו מקודם
  • ערבבו את הכל כמו שצריך
    ערבבו את הכל כמו שצריך
  • הוסיפו בהדרגה 2 וחצי כוסות מים פושרים (כל כוס שהכנסנו היא כוס פלסטיק 180 מיליליטר)
    הוסיפו בהדרגה 2 וחצי כוסות מים פושרים (כל כוס שהכנסנו היא כוס פלסטיק 180 מיליליטר)
  • תחילה תלושו את התערובת עם המים בעזרת הידיים
    תחילה תלושו את התערובת עם המים בעזרת הידיים
  • המשיכו להוסיף מים לבלילה כך שתצא סמיכה במרקם אחיד
    המשיכו להוסיף מים לבלילה כך שתצא סמיכה במרקם אחיד
  • לאחר שלשים את הבלילה בידיים יש צורך במטרפה כדי שהמרקם יצא לכם אחיד, הבלילה צריכה להפוך בעצם למעין רוטב שיצפה אח
    לאחר שלשים את הבלילה בידיים יש צורך במטרפה כדי שהמרקם יצא לכם אחיד, הבלילה צריכה להפוך בעצם למעין רוטב שיצפה אח"כ את תפוחי האדמה
  • לאחר שסיימתם עם המטרפה הבלילה צריכה להיראות כך (לא דלילה מדיי ולא סמיכה מדיי).
    לאחר שסיימתם עם המטרפה הבלילה צריכה להיראות כך (לא דלילה מדיי ולא סמיכה מדיי).
  • טבלו את תפוחי האדמה בבלילה וכסו אותם היטב
    טבלו את תפוחי האדמה בבלילה וכסו אותם היטב
  • סדרו את כל תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה
    סדרו את כל תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה
  • הכניסו את התבנית למקפיא לפחות לשעה (אפשר גם יותר - העיקר שתהיה במקפיא מינימום שעה)
    הכניסו את התבנית למקפיא לפחות לשעה (אפשר גם יותר - העיקר שתהיה במקפיא מינימום שעה)
  • עברה שעה, הוצאתם את תפוחי האדמה המצופים מהמקפיא? הם צריכים להיראות ככה פלוס מינוס :)
    עברה שעה, הוצאתם את תפוחי האדמה המצופים מהמקפיא? הם צריכים להיראות ככה פלוס מינוס :)
  • חממו שמן בסיר כך שתוכלו לטגן את הפוטטוס בשמן עמוק! יש להקפיד על זה כיוון שאנחנו לא מטגנים חביתה :) טיגון עמוק הוא זה שנותן קאנצ'יות לפוטטוס ובעזרתו תפוחי האדמה לא יספחו שמן מיותר
    חממו שמן בסיר כך שתוכלו לטגן את הפוטטוס בשמן עמוק! יש להקפיד על זה כיוון שאנחנו לא מטגנים חביתה :) טיגון עמוק הוא זה שנותן קאנצ'יות לפוטטוס ובעזרתו תפוחי האדמה לא יספחו שמן מיותר
  • הכניסו את הפוטטוס המצופים שהוצאתם מהמקפיא לשמן החם (אפשר ורצוי אפילו להכניס אותם אחד אחד לטיגון)
    הכניסו את הפוטטוס המצופים שהוצאתם מהמקפיא לשמן החם (אפשר ורצוי אפילו להכניס אותם אחד אחד לטיגון)
  • טגנו את הפוטטוס מספר דקות עד להשחמה-הזהבה
    טגנו את הפוטטוס מספר דקות עד להשחמה-הזהבה
  • לאחר מספר דקות יש להוציא מספר פוטטוס ולבדוק את רמת ההזהבה שלכם, אם נראה לכם מספיק תוציאו אותם
    לאחר מספר דקות יש להוציא מספר פוטטוס ולבדוק את רמת ההזהבה שלכם, אם נראה לכם מספיק תוציאו אותם
  • לאחר שתוציאו את כל הפוטטוס החוצה תנו להם מעט להתקרר
    לאחר שתוציאו את כל הפוטטוס החוצה תנו להם מעט להתקרר
  • לקערת תערובת התבלינים שהכנו בשלב מוקדם יותר תוסיפו כפית פלפל שאטה אדום יבש, ערבבו הכל היטב.
    לקערת תערובת התבלינים שהכנו בשלב מוקדם יותר תוסיפו כפית פלפל שאטה אדום יבש, ערבבו הכל היטב.
  • לקערה נפרדת תוסיפו 2 כפות גדושות מתערובת התבלינים שהכנו מקודם עם הפלפל שאטה הגרוס, תכניסו את הפוטטוס לבפנים וערבבו את הכל היטב כך שהם יקבלו מבחוץ את כל הטעמים של תערובת התבלינים והפלפל שאטה אדום גרוס החריף.
    לקערה נפרדת תוסיפו 2 כפות גדושות מתערובת התבלינים שהכנו מקודם עם הפלפל שאטה הגרוס, תכניסו את הפוטטוס לבפנים וערבבו את הכל היטב כך שהם יקבלו מבחוץ את כל הטעמים של תערובת התבלינים והפלפל שאטה אדום גרוס החריף.
  • צלחתו ושיהיה בתיאבון! פוטטוס קראנצ'ים קריספיים מדהימים כמו במקדונלדס! מומלץ לשים בצד קטשופ, מיונז, ואלף האיים
*רוטב אלף האיים ניתן להכין על ידי ערבוב מיונז וקטשופמ יחדיו :) תהנו!
    צלחתו ושיהיה בתיאבון! פוטטוס קראנצ'ים קריספיים מדהימים כמו במקדונלדס! מומלץ לשים בצד קטשופ, מיונז, ואלף האיים *רוטב אלף האיים ניתן להכין על ידי ערבוב מיונז וקטשופמ יחדיו :) תהנו!

הערות

ניתן להגיש כתוספת לכל ארוחה, מי שרוצה את פוטטוס חריפים יותר יוכל להוסיף לבלילה כפית פלפל שאטה אדום גרוס ולתערובת התבלינים 2 כפיות פלפל שאטה אדום גרוס, תהנו :)

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות