קנלוני ממולא גבינות ברוטב רוזה שלא תוכלו להישאר אדישים אליו! מנה מנצחת לחג שבועות הקרב ובא, תכינו והאורחים יהיו מבסוטים עליכם! יש גם באתר מתכון ללזניה נפלאה עם רוטב בשמל משובח. בכללי יש עוד מגוון מתכונים לשבועות שתוכלו להכין.
לקערה מוסיפים את כל המצרכים לתערובת הגבינות. אם התערובת מעט דלילה תוסיפו כף קמח או 2 כפות. אפשר להוסיף גם עלי אורגנו טריים קצוצים. מערבבים טוב ומעבירים לשקית זילוף.
מזלפים מהתערובת לתוך כל אחד מהקנלוני שלנו.
מכינים רוטב רוזה מוסיפים למחבת שמן מטגנים כדקה 2 שיני שום כתושות ומוסיפים את שאר המצרכים הכתובים למעלה, העגבניות המרוסקות, המלח הסוכר הפלפל אגוז המוסקט וכו’ מערבבים הכל טוב טוב (רצוי מאוד לשים שמנת מתוקה להקצפה זה יוצא נפלא) נותנים בישול לרוטב רוזה עד שמקבל צבע יפה טועמים ומתקנים טעם אם צריך.
לוקחים תבנית אפייה שמים בתחתית שלה מצקת מהרוטב, מעט בזיליקום, עגבניות מרוסקות, מוצרלה מגורדת, מסדרים את כל הקנלוני אחד ליד השני בצורה מסודרת, יוצקים עוד מהרוטב מלמעלה ושמים עוד מוצרלה עגבניות מרוסקות בזיליקום טרי.
מכסים בנייר אפייה (מרטיבים וסוחטים אותו) ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון לכ-40 דק’, אח”כ פותחים את ניירות האפייה והכסף מוציאים מגבירים עוצמת חום של התנור ל-250 ונותנים השחמה עד שהכל מקבל השחמה יפה ומעט קריספיות למעלה.
מוציאים מחכים שיתקרר מעט ומגישים, בתיאבון!
אפשר קצת לשחק עם תערובת הגבינות שממלאים בה את הקנלוני, אם התערובת קצת מימית תוסיפו כף או 2 קמח ותערבבו.