פודיק - Foodik

פסטה ברוטב שמנת לימון ושום

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
59 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
פסטה ברוטב שמנת לימון ושום
מנות
3
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
15 דקות
זמן כולל
35 דקות

פסטה ברוטב שמנת לימון ושום שיוצאת כמו במסעדות עם רוטב קרמי עשיר ומפנק שיעטוף לכם את הפסטה, גבינת פרמז'ן מגורדת מלמעלה, גרידת לימון, ביס פשוט מפוצץ טעם בפה, חלומי! אתם פשוט חייבים לנסות, פה השתמשתי בשמנת לבישול החדשה של השף הלבן שיש לה מרקם קרמי ועשיר הוא הופך את הפסטה לחלומית, תנסו! יש לי באתר עוד מתכוני פסטות נדירים כמו למשל פסטה שמנת בטטה אמאלה ואבאלה או פסטה רוזה המפורסמת וכמובן איך אפשר בלי פסטה ברוטב שמנת פטריות וערמונים ועוד רבים וטובים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים וכמובן אם אתם בקטע של אוכל איטלקי יש לי באתר מתכונים מהמטבח האיטלקי שאסור לכם לפספס!

12 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-3 סועדים:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מגרדים קליפת לימון אחד ושומרים את גרידת הלימון בצד. חותכים את הלימון וסוחטים לקערה קטנה. מגרדים גבינת פרמז'נו רג'יאנו ומניחים בצד. כותשים 6 שיני שום.

  • מביאים סיר עם הרבה מים ומלח לרתיחה, ברגע שרותח מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה (לא לסיים את ההכנה שלה בסיר לגמרי כי היא תמשיך להתבשל ברוטב אח"כ!).

  • בנתיים מכינים את רוטב השמנת: למחבת רחבה מוסיפים את החמאה וממיסים, מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט, את גרידת הלימון ושיני השום הכתושות, פלפל שחור גרוס ומערבבים, נותנים לזה להיטגן כ-2-3 דקות (לא לשרוף)! מוסיפים גביע וחצי שמנת לבישול 23% של השף הלבן ומערבבים (אפשר לשים לב שיש לשמנת מרקם קרמי עשיר שיהפוך לכם את הרוטב לכזה שיעטוף לכם את הפסטה כמו שצריך) מבשלים את הרוטב מספר דקות וטועמים בודקים שמספיק טעים לכם.

  • מוציאים את הפסטה ישירות למחבת עם הרוטב ושומרים כוס או שתיים ממי בישול הפסטה (ממליץ לשמור את כל הסיר עם מי הבישול בצד למקרה ותצטרכו עוד) מערבבים ומוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ומערבבים עד שהרוטב הופך לקרמי ועוטף לכם את הפסטה, מוסיפים גבינת פרמז'נו רג'יאנו מגורדת ומערבבים (לא להוסיף יותר מדיי אלא משהו כמו 2-3 כפות), נותנים לפסטה לשתות את הרוטב.

  • לאחר מספר דקות מוציאים את הפסטה לצלחת הגשה ומגישים עם עוד קצת גרידת לימון, פלפל שחור גרוס וגבינת גבינת פרמז'נו רג'יאנו מגורדת, מנה כמו של מסעדה! בתיאבון!

הערות
  • אפשר לוותר על גרידת הלימון והעירית ולהגיש עם פטרוזיליה במקום או בלי כלום. אפשר להכין גם בלי השום.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il