פודיק - Foodik

מרק אפונה פרווה

דרגו את המתכון: 
11 אהבו
1137 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מרק אפונה פרווה
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה ו-15 דקות
זמן כולל
שעה ו-35 דקות

מרק אפונה פרווה מנחם וטעים לחורף תוך 10 דקות עבודה! עם אפונה מקופסת שימורים בלי יותר מדיי סיבוכים, גזר, בצל סגול, שום, מרק באמת טעים שאפשר להגיש אותו יפה ממש כמו במסעדות עם קרוטונים שמנת מתוקה או קרם קוקוס ומעט שמן זית ותאמינו לי שיהיה לכם ביס טעים במיוחד! יש באתר גם מתכון למרק כתום פרווה טעים ועשיר במיוחד, מתכון למרק עגבניות עם אורז טעים טעים עם טעמים איטלקיים וכמובן גם מרק שעועית עם בשר בקר ומח עצם מטורף עם ים של טעמים עמוקים! רוצו להכין! יש באתר עוד מגוון מתכונים למרקים טעימים ומיוחדים! אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם ותצפו במתכונים לפני כולם.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
12 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למרק בסיר גדול
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים את הבצלים והגזרים לקוביות, מחממים 3-4 כפות שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצלים והגזרים מספר דקות, אח"כ מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כ-2 דקות נוספות

  • אחרי שהירקות הזהיבו מעט מוסיפים את האפונה מ-2 פחיות השימורים, את כל התבלינים, מוסיפים את המים הרותחים מערבבים ואם צריך מתקנים תיבול

  • מגבירים עוצמה ומביאים לרתיחה ל-3 דקות, אח"כ מנמיכים עוצמה לעוצמה נמוכה ומבשלים עוד כשעה-שעה ורבע.

  • אחרי שעה ורבע בעזרת בלנדר מוט (לא חובה) טוחנים עם בלנדר מוט

  • אח"כ מוסיפים 2 כוסות של אפונה קפואה (כוסות בנפח 250 מ"ל של הקפה) ומערבבים הכל היטב.

  • מבשלים עוד כ-15 דקות עם מכסה סגור אח"כ טועמים נזהרים לא להישרף ושיהיה בתיאבון

הערות
  • ניתן להגיש עם שמנת מתוקה / צמחית / קרם קוקוס + קרוטונים ושמן זית

  • לא חובה פלפל שחור גרוס למי שלא אוהב חריף

  • ניתן לקבל מרקם יותר סמיך על ידי הוספת פחות מים למרק. אם דליל לכם מדיי תוסיפו עוד אפונה ותטחנו

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il