פודיק - Foodik
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ שלי וקבלו מתכונים חדשים כל שבוע!

לחוח תימני אסלי אמיתי

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
8 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
לחוח תימני אסלי אמיתי
מנות
8
קושי:
קל
זמן הכנה
שעה ו-10 דקות
זמן בישול
5 דקות
זמן כולל
שעה ו-15 דקות

המצרכים הם לכ-8 לחוחים בגודל בינוני, לחוח תימני אסלי מקורי אורגינל של סבתא שושנה ז"ל, מתכון שעובר בדורות, עם מעט סולת, מרקם מושלם טעים ומפנק, יבוא לכם כמו כפפה במרק התימני, שווה לנסות! ספרו בתגובה איך יצא לכם! לאכול את זה עם חילבה ומרק תימני - חלום!

שיטת בישול:   בישול מהיר במחבת
כשרות:   פרווה
7 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-8 לחוחים בגודל בינוני
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים את כל המצרכים לקערה ומערבבים טוב עד שאין גושים! אפשר לטחון גם במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה ולהעביר במסננת

  • מכסים טוב ומתפיחים כשעה-שעה ורבע עד להופעת בועות ותסיסה של השמרים.

  • על מחבת טפלון קרה לוקחים מצקת או מצקת וחצי מתערובת הקמח התפוחה (לא לערבב אותה!) ומניחים במרכז המחבת, מטים אותה קצת כדי שהלחוח יתפזר.

  • מחממים אש לעוצמה כמעט הכי גבוהה ומכינים את הלחוח כדקה וחצי עד שמוכן ושרואים שכל הלבן במרכז הופך ללבן זהוב ומוכן. מוציאים בזהירות. אפשר לשמן מעט את המעט לפני בתרסיס שמן אך לא חובה אם יש לכם מחבת טובה.

  • בין כל לחוח ללחוח חשוב לקרר את המחבת היטב מתחת למי ברז, לנגב את התחתית ושוב פעם להחזיר את המחבת הקרה לאש לחמם אש לעוצמה הגבוהה ולהכין את הלחוח, רק ככה יצליח לכם.

  • לשמירה על טריות וקירור: לקירור במקרר לחכות שהלחוחים יתקררו לטמפרטורת החדר (חשוב מאוד!), ולשים אותם בתוך קופסה עם נייר אפייה מפריד בין כל לחוח ללחוח לסגור בצורה הרמטית ולשמור ליומיים שלושה. לקירור במקפיא לשים בקופסה בין ניירות אפייה חתוכים לריבועים (כדי שלא ידבקו), כדי להפשיר פשוט להוציא החוצה שיפשירו ולחמם מעט במיקרוגל וזהו הם יחזרו לחיים ולטריות :)

הערות
  • חשוב לחכות שהלחוחים יתקררו לטמפ' החדר ורק אז לקרר או להקפיא.

0 תגובות על: לחוח תימני אסלי אמיתי
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אירוח בופה טבעוני # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פרווה # ארוחת שבת בבוקר # ערב שבת # עמית ועדות # שמרים יבשים # אוכל לקידוש # אירוח בופה # תוספות טבעוניות # תוספות לארוחת # ארוחת צהריים לשישי # אוכל # אוכל תימני # מטבח תימני # תימני # חגים # שישי # ערב שישי # ארוחות לקידוש # תוספות # תוספות טעימות # תוספת טעימה לארוחת צהריים # תוספת טבעונית # תוספת לארוחת צהריים # תוספות לארוחות צהריים # תוספות לארוחת צהריים # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # קמח # מאפים תימנים # ארוחת בוקר תימנית # מאכלים תימנים # מאכלים ליום שבת בבוקר # שבת בבוקר # אוכל תימני לשבת # מאכלים לשבת בבוקר # קידוש # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # ארוחת צהריים פרווה מהירה # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # תוספות לארוחת ערב # תוספת למנה עיקרית # אוכל מנחם # תוספת # תוספת לארוחה # תוספות לארוחה # רעיון לארוחת צהריים פרווה # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # תוספת פרווה לארוחה # סולת # יאבלולו שמבלולו # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # קמח לבן # אוכל טבעוני # סוכר # טבעוני # שמרים יבשים פעילים # תוספות לארוחות # אוכל פרווה # תוספות אוכל לעל האש

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il