המצרכים הם לכ-8 לחוחים בגודל בינוני, לחוח תימני אסלי מקורי אורגינל של סבתא שושנה ז"ל, מתכון שעובר בדורות, עם מעט סולת, מרקם מושלם טעים ומפנק, יבוא לכם כמו כפפה במרק התימני, שווה לנסות! ספרו בתגובה איך יצא לכם! לאכול את זה עם חילבה ומרק תימני - חלום!
מוסיפים את כל המצרכים לקערה ומערבבים טוב עד שאין גושים! אפשר לטחון גם במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה ולהעביר במסננת
מכסים טוב ומתפיחים כשעה-שעה ורבע עד להופעת בועות ותסיסה של השמרים.
על מחבת טפלון קרה לוקחים מצקת או מצקת וחצי מתערובת הקמח התפוחה (לא לערבב אותה!) ומניחים במרכז המחבת, מטים אותה קצת כדי שהלחוח יתפזר.
מחממים אש לעוצמה כמעט הכי גבוהה ומכינים את הלחוח כדקה וחצי עד שמוכן ושרואים שכל הלבן במרכז הופך ללבן זהוב ומוכן. מוציאים בזהירות. אפשר לשמן מעט את המעט לפני בתרסיס שמן אך לא חובה אם יש לכם מחבת טובה.
בין כל לחוח ללחוח חשוב לקרר את המחבת היטב מתחת למי ברז, לנגב את התחתית ושוב פעם להחזיר את המחבת הקרה לאש לחמם אש לעוצמה הגבוהה ולהכין את הלחוח, רק ככה יצליח לכם.
לשמירה על טריות וקירור: לקירור במקרר לחכות שהלחוחים יתקררו לטמפרטורת החדר (חשוב מאוד!), ולשים אותם בתוך קופסה עם נייר אפייה מפריד בין כל לחוח ללחוח לסגור בצורה הרמטית ולשמור ליומיים שלושה. לקירור במקפיא לשים בקופסה בין ניירות אפייה חתוכים לריבועים (כדי שלא ידבקו), כדי להפשיר פשוט להוציא החוצה שיפשירו ולחמם מעט במיקרוגל וזהו הם יחזרו לחיים ולטריות :)
חשוב לחכות שהלחוחים יתקררו לטמפ' החדר ורק אז לקרר או להקפיא.