פודיק - Foodik

כרוב ממולא מלפוף צמחוני

דרגו את המתכון: 
13 אהבו
3934 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
כרוב ממולא מלפוף צמחוני
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
40 דקות
זמן בישול
שעה ו-30 דקות
זמן כולל
שעתיים ו-10 דקות

סיר שווה עם כרוב ממולא צמחוני או מלפוף ממולא או יפרח תקראו לזה איך שבא לכם - ורצוי לאכול את זה קר! תקשיבו טוב זה אחד הדברים הטעימים ביותר שיצא לכם להכין! המשחק של החמוץ מתוק של הלימון והדבש יורגשו לכם כמו שצריך. יש 3 שיטות להפריד את עלי הכרוב: הקפאה וחליטת עלים במים חמים, בישול הכרוב כולו, או חימום כל 5 דקות במיקרוגל, כתבתי למטה את ההוראות בצורה מסודרת! פשוט תנסו את המתכון הזה! אם אתם חולים על ממולאים יש לכם באתר עוד מתכון מעולה לבצלים ממולאים צמחוניים עם מילוי דומה בטעמים בלתי נשכחים! מומלץ במיוחד! כמו כן תוכלו למצוא באתר עוד מתכונים לתוספות מכל סוג שישלימו לכם את הארוחה. עקבו אחריי באינסטגרם וקבלו את המתכונים לפני כולם!

שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   פרווה
22 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לתערובת המילוי:
  • לרוטב בסיר:
  • להגשה
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מכניסים את הכרוב למקפיא לילה לפני (לפני ההכנה מוציאים כשעה שעתיים ומפשירים) אם לא רוצים אפשר לבשל את הכרוב בסיר עם מים חמים או להכניס למיקרוגל ל-5 דקות, להוציא, למשוך את העלים הראשונים ואח"כ שוב להכניס למיקרוגל ככה כל פעם מוציאים קצת עלים.

  • למילוי: חותכים 2 בצלים ומקרמלים עם מעט מלח ומעט מים עד לקירמול מלא ומוסיפים לקערה, חותכים צרור שמיר גס ומוסיפים לקערת הבצל, מוסיפים את שאר המצרכים הרשומים למעלה ומערבבים את הכל היטב.

  • אחרי שהכרוב הופשר חותכים את החלק התחתון שלו, אם מתקשים להפריד את העלים מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל לכ-5 דקות, מוציאים מפרידים את העלים הראשונים ומכניסים שוב. אפשר גם לבשל את כל הכרוב בסיר עם מים חמים עד שהעלים מתרככים ויוצאים. אפשר גם להוציא את העלים עצמם כמו שעשיתי ולרכך עוד קצת בסיר עם מים חמים ומוציאים לקערה עם מים קרים.

  • חותכים את ה"עורק" הראשי הקשה מכל עלה כרוב (תשמרו את העורקים ושאריות כרוב בצד לתחתית הסיר) וחותכים את העלה ל-2, שמים חצי כף או כפית מהמילוי, מקפלים את השוליים ומגלגלים את הכרוב היטב, מניחים הכל בצד.

  • לרוטב בסיר שופכים לקערה 2 כוסות מים ואת כל המצרכים הרשומים למעלה, מערבבים היטב טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד קצת מלח.

  • מוסיפים לסיר רחב שמן זית ומסדרים את העורקים של הכרובים שחתכנו + מעט שאריות כרוב שנשארו, מסדרים עליהם יפה את כל הכרובים שגלגלנו בצורה מסודרת, שופכים את הרוטב בזהירות, מסדרים פרוסות עגבנייה + שיני שום, מזלפים מלמעלה כף דבש, סוגרים מכסה, מביאים את הסיר לרתיחה ל-2 דקות ואח"כ מבשלים הכל בעוצמה נמוכה כשעה-שעה וחצי או עד שמוכן. מחכים שיתקרר ואח"כ אוכלים (בזמן הקירור הממולאים יתגבשו כמו שצריך. לא לאכול כשזה ממש חם).

הערות
  • ניתן להפריד את עלי הכרוב כפי שציינתי למעלה. בנוסף אפשר לוותר על הדבש אם לא רוצים. אפשר להכין רוטב קרמל במחבת ולזלף על הכל כדי שיהיה משחק טעמים של חמוץ מתוק.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # ללא גלוטן # אירוח בופה טבעוני # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פרווה # בצלים # אוכל ערבי # ערב שבת # אוכל ללא גלוטן # צליאק # צליאקים # אוכל לצליאקים # מאכלים ללא גלוטן # אוכל לקידוש # אורז עגול # אירוח בופה # ממולאים # ארוחות טבעוניות # ארוחת צהריים לשישי # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל לפסח # איך להכין מנה ראשונה מיוחדת # מנה ראשונה מעוצבת # מנה ראשונה מתכונים # מנות ראשונות # מנה ראשונה # מנה ראשונה טעימה # מנה ראשונה לשבועות # שישי # ארוחות לקידוש # תוספות # רעיון לתוספת לארוחת צהריים # ארוחות צהריים טבעוניות # ארוחת צהריים טבעונית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # סוף שבוע # סופש # מנה ראשונה לארוחת בוקר # ממולא # ארוחה ליום שבת # אוכל לסוף שבוע # קידוש # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # כרוב # כרוב לבן # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # תוספות פרווה # תוספת למנה עיקרית # תוספות למנות עיקריות # שבת בצהריים # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחת צהריים צמחונית # יאבלולו שמבלולו # ליל הסדר מתכונים # עגבניות # שום # לימון # עגבניות מגי # אוכל טבעוני # צמחוני # טבעוני # מתכונים ב 10 דקות # שמיר # ירקות # דבש # עגבניה # אוכל צמחוני # פסח

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il