מתכון טבעוני לבצלים ממולאים מקורמלים עם אורז עגול, שמיר, מיץ לימון טרי, מלח פלפל ושמן זית! קל מאוד להכנה, כל שנותר לכם הוא לצפות במתכון הוידאו בערוץ היוטיוב של פודיק ולעקב אחר ההוראות, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ ותלחצו על הפעמון. מדובר בארוחה / תוספת מושלמת לשבת או לכל יום בשבוע ולכל זמן! ניתן לאכול את המנה קרה או חמה. צפו במתכון הוידאו עכשיו:
מביאי מים לרתיחה בסיר גדול
חותכים את ראשי הבצלים ומקלפים את הקליפה החיצונית, מבצעים חתך עד לחצי / שלותשרבע גובה הבצל ומכניסים לסיר למים הרותחים לבישול קליל של כ-12-15 דקות בלבד ומוציאים לקירור.
לקערה שופכים 1 כוס אורז עגול (כוס קרטון 250 מ"ל כמו זו ששותים בה קפה) ושוטפים עם מים עד שהמים שקופים, חותכים 1 צרור שמיר בלי גבועים דק דק ומוסיפים לקערה עם האורז, חותכים לימון ל-2 וסוחטים לתוך הקערה, מוסיפים 4-5 כפות שמן זית (או פחות - לשיקולכם), מוסיפים כחצי כפית פלפל שחור וכפית וחצי מלח (ניתן להוסיף יותר או פחות לפי טעמכם האישי), מערבבים הכל היטב.
לאחר שהבצלים שבושלו קלות התקררו תתחילים להפריד את שכבות הבצל בעדינות ושמרו בצד, שימו לב לשמור 2 "לבבות" מ-2 בצלים בצד כיוון שאח"כ תצטרכו לחתוך אותם דק דק / גס גס ולהוסיף לתערובת האורז העגול השמיר הלימון וכו'.
אחרי שהפרדתם את כל הקליפות הבצלים (עבור המילוי) ושמרתם בצד - חתכו את 2 לבבות הבצלים (אחד סגול אחד לבן) דק דק דק ותוסיפו לקערה עם האורז השמיר וכו', ערבבו הכל היטב.
קחו כל פעם כ-1 כף הוסיפו לקצה הקליפה שהפרדתם וגלגלו בעדינות לאט לאט את כל הקליפות (זה בעצם המילוי, אסור שיהיה יותר מדיי מילוי כדי שזה לא יתפרק). שמרו את כל הבצלים הממולאים בצד.
לסיר נמוך בקוטר 30 תוסיפו כ-3-4 כפות שמן זית, תוסיפו את הבצלים לסיר בצורה מסודרת כאשר החתך מופנה כלפי מטה, הוסיפו 2-3-4 ענפי שמיר מלמעלה ועוד קצת מלח פלפל ושמן זית, הדליקו את האש לעוצמה בינונית וטגנו כ-2-3 דקות.
לאחר כ-2-3 דקות הוסיפו כוס 250 מ"ל של מים רותחים או אפילו כוס וחצי עד לכ-חצי-שלושתרבע גובה הבצלים. סגרו עם מכסה והביאו לרתיחה בעוצמת האש המקסימלית לכ-5 דקות. אחרי 5 דקות הנמיכה לעוצמה "3" באינדוקציה או לעומת בינונית - נמוכה בגז ובשלו לאט לאט עוד כ-שעה וחצי או שעה ו-45 דקות.
אם אחרי חצי השעה הראשונה המים התאדו לכם מהר אתם יכולים להוסיף עוד קצת מים, ניתן לשים צלחת על הבצלים בשלב הראשוני כדי שלא יתפרקו ואז להוריד אותה אח"כ (אני לא עשיתי את זה).
לקראת סיום הבישול קחו כף ותבדקו אם הבצל התקרמל מלמטה ואם הוא מספיק רך, אם הוא כזה כמו בוידאו שצילמתי זה הזמן לכבות את האש ולהוציא, ניתן לשמור במקרר מספר ימים וניתן לאכול את המנה גם קרה! מדובר במנה סופר טעימה, שיהיה בתיאבון.
מלח פלפל ושמן זית - כמויות - לפי טעמכם האישי - אפשר להפחית או להוסיף
ניתן להשתמש בבצל סגול או בצל לבן - לא חייב לשלב
אם לא אוהבים לימון לא חייב להוסיף
למי שרוצה את זה עם בשר ניתן להוסיף לתערובת בשר טחון (כ-250-300 גרם) ולהפחית כחצי מכמות האורז. מומלץ בשר עגל טחון אפילו!
אם מצאתם טעות במתכון אשמח אם תכתבו למטה בתגובה. אם אהבתם את המתכון אשמח אם תשתפו ותגיבו איך יצא לכם :)