בצלים ממולאים מקורמלים עם אורז עגול ושמיר

שתפו
דרגו את המתכון
2
377 צפיות
מתכון לבצלים ממולאים מקורמלים עם אורז עגול שמיר ולימון
מנות: 5 מנות קושי: בינוני זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 1 שעות ו45 דקות זמן כולל: 2 שעות ו15 דקות

מתכון טבעוני לבצלים ממולאים מקורמלים עם אורז עגול, שמיר, מיץ לימון טרי, מלח פלפל ושמן זית! קל מאוד להכנה, כל שנותר לכם הוא לצפות במתכון הוידאו בערוץ היוטיוב של פודיק ולעקב אחר ההוראות, אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ ותלחצו על הפעמון. מדובר בארוחה / תוספת מושלמת לשבת או לכל יום בשבוע ולכל זמן! ניתן לאכול את המנה קרה או חמה. צפו במתכון הוידאו עכשיו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/10 שלבים
  • מביאי מים לרתיחה בסיר גדול
  • חותכים את ראשי הבצלים ומקלפים את הקליפה החיצונית, מבצעים חתך עד לחצי / שלותשרבע גובה הבצל ומכניסים לסיר למים הרותחים לבישול קליל של כ-12-15 דקות בלבד ומוציאים לקירור.
  • לקערה שופכים 1 כוס אורז עגול (כוס קרטון 250 מ"ל כמו זו ששותים בה קפה) ושוטפים עם מים עד שהמים שקופים, חותכים 1 צרור שמיר בלי גבועים דק דק ומוסיפים לקערה עם האורז, חותכים לימון ל-2 וסוחטים לתוך הקערה, מוסיפים 4-5 כפות שמן זית (או פחות - לשיקולכם), מוסיפים כחצי כפית פלפל שחור וכפית וחצי מלח (ניתן להוסיף יותר או פחות לפי טעמכם האישי), מערבבים הכל היטב.
  • לאחר שהבצלים שבושלו קלות התקררו תתחילים להפריד את שכבות הבצל בעדינות ושמרו בצד, שימו לב לשמור 2 "לבבות" מ-2 בצלים בצד כיוון שאח"כ תצטרכו לחתוך אותם דק דק / גס גס ולהוסיף לתערובת האורז העגול השמיר הלימון וכו'.
  • אחרי שהפרדתם את כל הקליפות הבצלים (עבור המילוי) ושמרתם בצד - חתכו את 2 לבבות הבצלים (אחד סגול אחד לבן) דק דק דק ותוסיפו לקערה עם האורז השמיר וכו', ערבבו הכל היטב.
  • קחו כל פעם כ-1 כף הוסיפו לקצה הקליפה שהפרדתם וגלגלו בעדינות לאט לאט את כל הקליפות (זה בעצם המילוי, אסור שיהיה יותר מדיי מילוי כדי שזה לא יתפרק). שמרו את כל הבצלים הממולאים בצד.
  • לסיר נמוך בקוטר 30 תוסיפו כ-3-4 כפות שמן זית, תוסיפו את הבצלים לסיר בצורה מסודרת כאשר החתך מופנה כלפי מטה, הוסיפו 2-3-4 ענפי שמיר מלמעלה ועוד קצת מלח פלפל ושמן זית, הדליקו את האש לעוצמה בינונית וטגנו כ-2-3 דקות.
  • לאחר כ-2-3 דקות הוסיפו כוס 250 מ"ל של מים רותחים או אפילו כוס וחצי עד לכ-חצי-שלושתרבע גובה הבצלים. סגרו עם מכסה והביאו לרתיחה בעוצמת האש המקסימלית לכ-5 דקות. אחרי 5 דקות הנמיכה לעוצמה "3" באינדוקציה או לעומת בינונית - נמוכה בגז ובשלו לאט לאט עוד כ-שעה וחצי או שעה ו-45 דקות.
  • אם אחרי חצי השעה הראשונה המים התאדו לכם מהר אתם יכולים להוסיף עוד קצת מים, ניתן לשים צלחת על הבצלים בשלב הראשוני כדי שלא יתפרקו ואז להוריד אותה אח"כ (אני לא עשיתי את זה).
  • לקראת סיום הבישול קחו כף ותבדקו אם הבצל התקרמל מלמטה ואם הוא מספיק רך, אם הוא כזה כמו בוידאו שצילמתי זה הזמן לכבות את האש ולהוציא, ניתן לשמור במקרר מספר ימים וניתן לאכול את המנה גם קרה! מדובר במנה סופר טעימה, שיהיה בתיאבון.

הערות


  • מלח פלפל ושמן זית - כמויות - לפי טעמכם האישי - אפשר להפחית או להוסיף

  • ניתן להשתמש בבצל סגול או בצל לבן - לא חייב לשלב

  • אם לא אוהבים לימון לא חייב להוסיף

  • למי שרוצה את זה עם בשר ניתן להוסיף לתערובת בשר טחון (כ-250-300 גרם) ולהפחית כחצי מכמות האורז. מומלץ בשר עגל טחון אפילו!

  • אם מצאתם טעות במתכון אשמח אם תכתבו למטה בתגובה. אם אהבתם את המתכון אשמח אם תשתפו ותגיבו איך יצא לכם :)

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

תגיות

#אוכל טבעוני   #אוכל לאורחים   #אוכל לאירוח   #אוכל לאירועים   #אוכל לאירועים משפחתיים   #אוכל ליום שישי   #אוכל לשבת   #אורז עגול   #איך להכין בצלים ממולאים מקורמלים   #איך להכין ממולאי בצל   #איך מכינים בצלים ממולאים   #אירוח בופה   #אירוח בופה טבעוני   #ארוחות טבעוניות   #ארוחת שבת   #ארוחת שישי   #בצל לבן   #בצל ממולא טבעונים   #בצל סגול   #בצלים   #בצלים ממולאים   #בצלים ממולאים באורז   #בצלים ממולאים בלי סילאן   #בצלים ממולאים טבעוניים   #בצלים ממולאים טעימים   #בצלים ממולאים מקורמלים   #בצלים ממולאים מקורמלים צמחוני   #בצלים ממולאים מתכון בטוח   #בצלים ממולאים צמחוני   #בצלים מקורמלים   #ליל שישי   #לימון   #מיץ לימון   #ממולאי בצל   #ממולאים   #מנות קרות   #מנות ראשונות   #מתכון לבצלים ממולאים עם לימון   #מתכון לבצלים ממולאים צמחוני   #מתכוני תוספות   #מתכונים לאירועים   #מתכונים לתוספות לארוחה   #שישי בצהריים   #שמיר   #תוספות טבעוניות   #תוספות לארוחות   #תוספות לארוחת   #תוספות לשבת   #תוספות קרות לארוחה  

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות