טבחה בסלק פקיילה וקוקלות שמכינים לשבת המלכה, תבשיל טריפוליטאי מפוצץ בטעם שבא כמו כפפה על קוסקוס או אורז לבן, פשוט חלום בפה, יש באתר עוד מתכוני עדות שווים כמו דג מרוקאי או חריימה טריפוליטאי וכל שעליכם לעשות הוא להפשיל שרוולים ולהכין.
מפרידים את ה”עורקים” של עלי הסלק מהעלים, קוצצים את העלים ומעבירים לקערה, מוסיפים מים וחומץ עד לכיסוי ונותנים לזה לשבת שעה או לילה, אח”כ שוטפים טוב.
לסיר סוטאז רחב מוסיפים חצי כוס שמן או שמן שיכסה את פני הסיר, מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים השטופים, מעט מלח ומטגנים עד שנפחם קטן והם הופכים למעט קריספיים, בסיום מעבירים לקערה לקירור ואח”כ טוחנים במעבד מזון וזו הפקיילה שלנו, תשמרו בצד זה הבסיס לכל התבשיל הזה!
לסיר סוטאז רחב מוסיפים בצל גדול חתוך ומוסיפים 2 קילו חתיכות אסאדו לצריבה ראשונית (אפשר לשלב מח עצם!) מוסיפים 7 שיני שום שלמות מעט מלח וחצי צרור כוסברה קצוצה, מוסיפים את כל הפקיילה שטחנו, לכלי מעבד המזון מוסיפים מים מים (כי יש בו שאריות עם הרבה טעם) ומוסיפים לסיר מים עד לכיסוי, סוגרים ונותנים לזה להתבשל כשעתיים.
לקוקלות: לקערה מוסיפים חצי קילו בשר טחון ואת המצרכים הכתובים למעלה ומערבבים טוב נותנים לזה לשבת 15 דק’ ואח”כ בידיים רטובות מכינים קציצות לא גדולות מדיי ומכניסים לסיר.
נותנים בישול של עוד שעה ואח”כ מכניסים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות יחסית, בחצי השעה האחרונה מוסיפים שעועית לבנה מוכנה מסוננת מנוזלים סוגרים מכסה וממשיכים לבשל.
מבשלים עד שהבשר רך ומתפרק ומגישים על קוסקוס או אורז חם.
חייב שומן בקוקלות!