פודיק - Foodik
הצטרפו לקבוצת הוואצאפ שלי וקבלו מתכונים חדשים כל שבוע!

טבחה בסלק פקיילה וקוקלות

דרגו את המתכון: 
2 אהבו
6 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
טבחה בסלק פקיילה וקוקלות
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
4 שעות
זמן כולל
5 שעות

טבחה בסלק פקיילה וקוקלות שמכינים לשבת המלכה, תבשיל טריפוליטאי מפוצץ בטעם שבא כמו כפפה על קוסקוס או אורז לבן, פשוט חלום בפה, יש באתר עוד מתכוני עדות שווים כמו דג מרוקאי או חריימה טריפוליטאי וכל שעליכם לעשות הוא להפשיל שרוולים ולהכין.

18 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לסיר רחב קוטר 36:
  • לקוקלות:
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מפרידים את ה”עורקים” של עלי הסלק מהעלים, קוצצים את העלים ומעבירים לקערה, מוסיפים מים וחומץ עד לכיסוי ונותנים לזה לשבת שעה או לילה, אח”כ שוטפים טוב.

  • לסיר סוטאז רחב מוסיפים חצי כוס שמן או שמן שיכסה את פני הסיר, מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים השטופים, מעט מלח ומטגנים עד שנפחם קטן והם הופכים למעט קריספיים, בסיום מעבירים לקערה לקירור ואח”כ טוחנים במעבד מזון וזו הפקיילה שלנו, תשמרו בצד זה הבסיס לכל התבשיל הזה!

  • לסיר סוטאז רחב מוסיפים בצל גדול חתוך ומוסיפים 2 קילו חתיכות אסאדו לצריבה ראשונית (אפשר לשלב מח עצם!) מוסיפים 7 שיני שום שלמות מעט מלח וחצי צרור כוסברה קצוצה, מוסיפים את כל הפקיילה שטחנו, לכלי מעבד המזון מוסיפים מים מים (כי יש בו שאריות עם הרבה טעם) ומוסיפים לסיר מים עד לכיסוי, סוגרים ונותנים לזה להתבשל כשעתיים.

  • לקוקלות: לקערה מוסיפים חצי קילו בשר טחון ואת המצרכים הכתובים למעלה ומערבבים טוב נותנים לזה לשבת 15 דק’ ואח”כ בידיים רטובות מכינים קציצות לא גדולות מדיי ומכניסים לסיר.

  • נותנים בישול של עוד שעה ואח”כ מכניסים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות יחסית, בחצי השעה האחרונה מוסיפים שעועית לבנה מוכנה מסוננת מנוזלים סוגרים מכסה וממשיכים לבשל.

  • מבשלים עד שהבשר רך ומתפרק ומגישים על קוסקוס או אורז חם.

הערות
  • חייב שומן בקוקלות!

0 תגובות על: טבחה בסלק פקיילה וקוקלות
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# מנגולד # עלי מנגולד # אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # שמן קנולה # אוכל לאורחים # מתכונים לחגים # ערב שבת # עמית ועדות # אוכל לקידוש # אוכל לאירוח # אוכל לאירועים # אוכל לאירועים משפחתיים # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # מנות לארוחת צהריים # מנות ליום שבת # מנות ליום שישי # מנות לאירוח # אסאדו # בצל # אוכל ליום שבת # שבת # אוכל # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # ערב שישי # מנה עיקרית # שומן כבש # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשבת # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # בשר לראש השנה # מנה עיקרית בשרית # סוכות # אוכל לשישי # ארוחה לשבת # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # אוכל לסוף שבוע # קידוש # מנה בשרית # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות בשריות לחגים # ארוחות בשריות חגיגיות # שמן # מנה בשרה # מנה בשרית לשבת # מנה בשרית לשישי # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנה עיקרית בסיר אחד # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # מנה בשרית לארוחת צהריים # סולת # שעועית לבנה # אוכל טריפוליטאי # יאבלולו שמבלולו # שבת חתן # מנות עיקריות לראש השנה # תפוחי אדמה # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # כוסברה # שום # בצל לבן # מנות עיקריות # בשר בקר # בשר טחון # פפריקה # פפריקה אדומה # חומץ # בשר # ארוחת צהריים # ראש השנה # מאכלים לראש השנה # ביצים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il