דג מרוקאי חריף לשבת המלכה - מתכון קל טעים מהיר ומזמין! תנסו את הגרסה שלי ולא תתאכזבו, תשקו את הדג מלמעלה מדי פעם והוא יקבל צבע מדהים! דגים מרוקאים חריפים לשבת הפכו כבר מזמן לאייקון של יום שבת, כמעט ואין מצב שתלכו למישהו הביתה בערב שבת ולא תמצאו אצלו סיר דגים חריפים, עם ריח משכר והרצון לטבול את החלה... חלום! כמובן שיש באתר עוד מתכוני דגים נפלאים שתוכלו להכין בקלי קלות בבית ויש באתר באתר מתכון לדג סלמון בתנור ברוטב טריאקי שכבר עשרות אלפי אנשים הכינו בבית! עקבו אחריי באינסטגרם כדי לצפות במתכונים לפני כולם!
חותכים את הירקות ומניחים בצד, לסיר סוטאז' רחב מוסיפים שמן זית וברגע שחם מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה לטיגון של מספר דקות עד שמעט מזהיבים, אח"כ מוסיפים את הפלפלים הירוקים החריפים, חותכים את הפלפלים האדומים ומנקים מגרעינים ומהחלקים הלבנים חותכים לרצועות ומוסיפים גם כן לטיגון. מוסיפים 4 שיני שום שלמות ו-4 פרוסות ומערבבים. מטגנים הכל בעוצמה בינונית ולא גבוהה מדיי!
מכינים תערובת תבלינים: לקערה מוסיפים 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שאטה גרוס, 1 כף אבקת מרק (לא חובה), מעט מלח, שלושתרבע כוס שמן זית (או רגיל) וחצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב עד שאין גושים!
עושים מקום בסיר ושופכים חצי מתערובת התבלינים (שומרים חצי לאח"כ להברשה מלמעלה על הדגים!) נותנים טיגון של דקה או שתיים לפתיחת התבלינים ומערבבים הכל, מוסיפים כפית סוכר, ממליחים לפי טעם, מוסיפים עוד חצי כוס מים אם רוצים, מוסיפים שלושתרבע צרור כוסברה קצוצה ומערבבים, מוסיפים 4 פלפלים אדומים חריפים יבשים, חומוס מוכן לאכילה (שטוף ומסונן - מפחית שימורים או קפוא) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, סוגרים מכסה ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים מלמעלה את פילה הדניס ומברישים עם חצי מתערובת התבלינים ששמרנו בצד, שופכים לסיר את שאר הרוטב, מוסיפים עוד כוסברה קצוצה מלמעלה וסוגרים מכסה לבישול של כ-20-30 דקות. (מדיי פעם אפשר לפתוח מכסה ולזלף מהרוטב שנמצא בצדדי הסיר כדי שהדג יקבל צבע יפה! מגישים עם חלה טרייה ושיהיה בתיאבון!
אפשר להפחית בחריפות!
אפשר לוותר על העגבנייה, אל תוסיפו יותר מדיי מים! אפשר להפחית בכמות השמן.
כבר פעם שלישית יוצא מעדן מלאכים פשוט מושלםםםםם
איזה כיף תהנו מלא :)
מתכון הדגים שהפך לאהוב במשפחתנו גם האופן בו אתה מציג את המתכון מיד מעורר תיאבון. תודה.
תודה רבה בילה היקרה.
אחלה מתכון תודה :( חבל שאי אפשר להעלות תמונה
בעתיד יהיה אפשר. בנתיים מוזמנת לשלוח לי באינסטגרם או פייסבוק או במייל :)
רשום 1 מלח. מה הכוונה? כף או כפית?
1 כף, בכל מקרה זה לפי טעם אישי.
מתכון מוצלח מאוד, על הפעם הראשונה נהניתי מאוד, תודה רבה
כיף לשמוע תהנה!
טעים מאוד 😊
תודה תהני
אחד הדגים מכינים אותו כבר כמה חודשים תודה רבה
איזה כיף תהנו
אפשר להכין אותו יום קודם. כלומר ביום חמישי?
בטח...לחמם פשוט לפני שאוכלים וזהו או לשים על הפלטה יהיה נפלא.
היי מחר. אני רוצה לעשות יש לי שאלה את העגבניות את חותכת אותם לקטנים? באיזה. שלב שמה אותם
היי חותכים לקוביות כן
אחלה מתכון כבר 10 פעמים עשיתי
אליפות!
מתכון מדהים. תודה
באהבה! תהני מאיה.
מתכון פצצה, אני גם מוסיף תפוחי אדמה, ואת הדג אני משרה חצי שעה במי לימון לפני כן, הכל מושלם ותודה על הקו המנחה
באהבה כל הכבוד תהנה. אני חושב שאם הבאת דג טרי מהחנות אין צורך בהשרייה בלימון, אלא אם לדג יש ריח קשוח של דג....
מתכון מעולה, אני מכינה אותו 2 שבתות ברציפות. חבל שההוראות לא מחולקות יותר - למניעת בלבול :)
איפה ואיך היית רוצה שאחלק ואסדר יותר? :)
תודה על המענה!! חושבת שכל שלב במתכון אם יהיה בשורה נפרדת זה יקל מאוד אני יכולה להעתיק למחשב ולעשות את זה, אבל לטובת כולם :) מתכון מוצלח מאוד, תודה :)
באהבה ותודה!