פודיק - Foodik

שווארמה בכיכר לחם

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
671 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
שווארמה בכיכר לחם
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה ו-30 דקות
זמן כולל
שעה ו-50 דקות

שווארמה בכיכר לחם שלא תרצו להפסיק לאכול! שווארמה פרגיות עם פיסטוקים גרוסים שומן כבש מטוגן שנכנס למרינדה ונותן טעם מטורף, תערובת תבלינים מנצחת וביס בלתי נשכח! רוצו לנסות להכין את זה אני מבטיח לכם שיצא לכם נדיר! את כיכר הלחם שמתי גם בתנור כדי שיקבל קראסט טוב. יש באתר עוד מתכוני שווארמה נפלאים שתוכלו להכין בבית! עקבו אחריי באינסטגרם וצפו בעוד מתכונים. אם בא לכם להכין בבית סחוג ירוק טעים אז יש לי באתר מתכון לסחוג ירוק כמו במסעדות שתוכלו להכין בקלי קלות והטעם בלתי נשכח, וכמובן יש גם מתכון לסחוג תימני ירוק אסלי אורגינל של סבתא שלי שושנה ז"ל.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור
כשרות:   בשרי
15 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-6 סועדים:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מטגנים במחבת את שומן הכבש הקצוץ עם מעט שמן זית עד שהוא משחים יפה וחכו שיתקרר קצת.

  • לקערה גדולה מוסיפים שליש כוס שמן זית ואת כל התבלינים שכתבתי למעלה בתוספת קורנפלור (לא הוספתי בסרטון אך כדאי להוסיף כדי שזה ידביק יותר טוב את הבשר אחד לשני). 1 כף תבלין שווארמה, 1 כף גריל עוף, 1 כף פפריקה אדומה מתוקה, כפית קארי, כפית חוויאג', חצי כפית בהרט איכותי, כפית כמון, כפית מלח, מוסיפים (כוס בנפח 240 מ"ל) פיסטוקים גרוסים דק וגס (לא כמו חול) מערבבים היטב וטועמים - אם יש צורך ממליחים עוד.

  • מוסיפים את הפרגיות הנקיות למרינדה מערבבים היטב מכסים ומעבירים למקרר ללילה (לא חובה רך רצוי מאוד).

  • לאחר לילה מדליקים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון, מסדרים 2-3 שכבות נייר אפייה (תרטיבו במים ותקמצ'צ'ו יהיה נוח לעבודה) על תבנית אינגליש קייק גדולה ומסדרים את הפרגיות אחת על השניה, לוחצים ומהדקים חזק, סוגרים את נייר האפייה ושמים משקל כלשהו עליהן (אילתרתי עם אבנים ששטפתי ושמתי בנייר אפייה וכסף), מכניסים לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי לתנור שחומם מראש למעלות שכתבתי למעלה לכ-שעה ו-20 דקות. בחצי השעה האחרונה אפשר לשים על מצב טורבו. בסוף מורידים את המשקל מהתבנית פותחים נייר אפייה וצולים על 250 מעלות טורבו לעוד כ-10 דקות כדי לקבל השחמה מלמעלה.

  • מוציאים בזהירות, שופכים נוזלים מהתבנית ומוציאים בזהירות, חותכים ושמים בכיכר לחם שלם שאותו חותכים ומוציאים את החלק הפנימי שלו. לא לשכוח חומוס צ'יפס סלטים וטחינה. בתיאבון! אהבתם? פרגנו בלייק!

הערות
  • 1: שימו למטה בתנור תבנית עם נייר אפייה שעליה יטפטפו הנוזלים כי זה קרה לי.
    2: רפדו את התבנית טוב ובסיום האפייה שפכו את הנוזלים לכיור (הבשר יפריש לא מעט נוזלים!).
    3: הקורנפלור לא חובה אך רצוי כדי שהבשר ידבק טוב יותר. המשקולת מלמעלה גם לא חובה.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אוכל לשבת # ארוחות צהריים קלות # בשר בתנור # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # פפריקה אדומה מתוקה # אוכל שילדים אוהבים # ילדים # גריל עוף # רעיונות לארוחת צהריים # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # מנות לארוחת צהריים # מנות ליום שבת # מנות ליום שישי # מנות לאירוח # אוכל ליום שבת # שבת # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # רעיונות לארוחות צהריים # שווארמה # שווארמה ביתית # שווארמה ביתית בתנור # שווארמה ביתית בתנור בתבנית # שווארמה ביתית מפרגיות # שווארמה ביתית מתכון # שווארמה ביתית פטנט # שווארמה גבוהה בבית # שווארמה טעימה # תבלין גריל עוף # אוכל ליום העצמאות # שישי # שומן כבש # ארוחת צהריים לילדים # קרניבור # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # שווארמה בתנור # ארוחות צהריים לילדים # ארוחות ערב בתנור # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # רעיונות לארוחות ערב בשריות # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # שחיתות # בהרט # ארוחות צהריים פשוטות # אוכל טעים # אוכל טעים לצהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # תנור # אוכל בתנור # פיסטוק # שבת בצהריים # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחות צהריים שילדים אוהבים # תבלין קארי # יאבלולו שמבלולו # תבלין חוויאג' # שבת חתן # כמון # מנות עיקריות # פפריקה # אוכל מושחת # פרגיות # פפריקה אדומה # אוכל לילדים # פיסטוקים # בשרים # בשר # קרניבורים # שמן זית # יום העצמאות

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il