פודיק - Foodik

צלי בקר ברוטב פטריות וערמונים

דרגו את המתכון: 
39 אהבו
27555 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
צלי בקר ברוטב פטריות וערמונים
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
5 שעות
זמן כולל
5 שעות ו-20 דקות

אם אתם אנשים שאוהבים בשר ומחפשים מתכון חגיגי לשבת המתכון קבלו את המתכון הזה: צלי בקר ברוטב פטריות וערמונים עם בצלים מטוגנים והרבה טעם! זה נשמע מורכב אבל זה לא! קודם כל צורבים חתיכת בשר גדולה (בשר מספר 5) בסיר רחב, מוסיפים את כל התבלינים ומים ומבשלים עד לריכוך, בציר שנוצר משתמשים אח"כ כדי לבשל את המנה עצמה בסיר סוטאז', האמינו לי שמדובר במתכון משגע שאתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות אחרי שתאכלו ממנו! הביס עם הערמונים הפטריות הבצל והבשר שנמך בפה הוא ביס בלתי נשכח! יש באתר עוד מתכונים לשבת המלכה שתוכלו להכין ועוד כל מיני מתכוני קרניבורים לאלה שמחפשים דברים בשריים שווים.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול בסיר
כשרות:   בשרי
20 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים למנה חגיגית בסיר סוטאז' קוטר 32
4 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • קוצצים את ירקות השורש קיצוץ גס: הבצלים, שורשי הסלרי והפטרוזיליה, הגזרים, ושיני השום, צורבים 2 קילו צלי כתף בקר טרי בסיר רחב עמוק עם שמן זית ומשחימים היטב מכל צד

  • מוסיפים כוס מים חמים, 2 כפות סילאן, כף רסק עגבניות, פלפל שחור טחון, מוסיפים עוד מים עד לכמעט כיסוי ומתבלים בכפית כורכום, כפית פפריקה מרוקאית מתוקה, חצי כפית כמון, 2 כפות אבק מרק (לא חובה או לפי טעם), כף מלח (או לפי טעם), מוסיפים את כל ירקות השורש שחתכנו קודם ומוסיפים עוד מים כמעט עד לכיסוי, מערבבים טועמים ואם רוצים מתקנים תיבול לפי טעם אישי!

  • סוגרים מכסה ומבשלים בעוצמה בינונית כ-3 שעות או עד שהבשר מתרכך, ברגע שזה קורה מסננים את את כל הציר לקערה גדולה מכסים שומרים בצד ומעבירים את הבשר למקרר לקירור של כמה שעות!

  • אחרי שעברו מספר שעות חותכים 2 בצלים גדולים ומקרמלים בסיר סוטאז' רחב עד להזהבה, אח"כ חותכים פטריות שמפיניון מסלסלה ומוסיפים, מערבבים ומטגנים, אח"כ מוציאים את הבשר מהמקרר ופורסים לחתיכות, מסדרים בסיר, מוסיפים מציר המרק ששמרנו עד לכמעט כיסוי (לא יותר מדיי), מערבבים 2 כפות קורנפלור עם מעט מים עד לתערובת חלקה מוסיפים לסיר מערבבים בעדינות, מוסיפים את הערמונים, מתקנים תיבול אם רוצים ומבשלים עוד כשעה וחצי או עד שמוכן, בתיאבון!

הערות
  • מלח ופלפל לפי טעם, אבקת מרק לא חייב להוסיף למי שלא רוצה, אפשר להחליף באבקת מרק בצל.

  • זמני בישול הבשר יכולים להשתנות מעט, עד שהבשר רך. אם שמתם הרבה נוזל בטעות בסיר עם הצלי פשוט תוציאו קצת חזרה.

  • את נוזלי הציר תשמרו בצנצנות ותקפיאו, אל תזרקו אותם, הציר יוכל לשמש אתכם כבסיס להרבה מאכלים אחרים, אורז, תבשילים ועוד!

  • אם אין לכם קורנפלור תוכלו להסמיך את הרוטב עם עוד קצת רסק עגבניות או קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה.

7 תגובות על: צלי בקר ברוטב פטריות וערמונים
יאיר
יאיר
10 במאי 2024 בשעה 12:40

מה קורה עם הירקות לאחר הסינון

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
10 במאי 2024 בשעה 14:6

אפשר להשתמש לצלות בתנור או על המחבת ולנשנש או שאפשר לטחון חלק מהם ולהוסיף אח"כ לתבשילים כדי לתת עוד עומק...או לא להשתמש בכלל :) מה שבא לך.

הגב
ורד
ורד
5 בפברואר 2024 בשעה 6:2

זה בשר מספר 4?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
5 בפברואר 2024 בשעה 13:49

מספר 5.

הגב
ורד
ורד
5 בפברואר 2024 בשעה 16:7

בשר מספר 4 יכול להתאים כאן?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
5 בפברואר 2024 בשעה 18:23

כן. בהצלחה

הגב
ורד
ורד
5 בפברואר 2024 בשעה 19:21

תודה רבה

הגב
גו'יה
גו'יה
1 בספטמבר 2023 בשעה 20:15

אפשר לשים אבקת מרק פטריות?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
2 בספטמבר 2023 בשעה 1:10

היי, כן.

הגב
תמי
תמי
27 ביולי 2023 בשעה 14:5

אני עשיתי את המתכון בחצי כמות אבל בדיוק לפי המתכון. יצא נפלא ליקקו את האצבעות.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
27 ביולי 2023 בשעה 14:7

כיף גדול! שרק תהנו נשמה.

הגב
מיה
מיה
13 ביולי 2023 בשעה 16:28

היי, אפשר מראש לחתוך את הבשר לפרוסות ואז לעבור לטיגון?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
13 ביולי 2023 בשעה 20:36

אני קודם כל בישלתי את הנתח, קיררתי ואח"כ פרסתי. אם תטגני את הפרוסות קודם כל פרוסה פרוסה אני לא יודע כמה רך זה יצא...

הגב
אבישג
אבישג
1 ביוני 2023 בשעה 14:56

האם שמת גם סלרי בציר ? כי בסרטון רואים שכן ובמתכון לא כתבת ששמת והאם אתה שם בציר גם פלפל אנגלי ?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
3 ביוני 2023 בשעה 22:25

את יכולה להוסיף אם את אוהבת. מה שבא לך :) פלפל אנגלי גם אפשר...

הגב
אסתי שפירא
אסתי שפירא
5 באפריל 2023 בשעה 5:24

תודה 🙏🏻🙏🏻❣️

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
5 באפריל 2023 בשעה 13:21

תודה לך ❣️

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # בישול ארוך # כשר לפסח # אוכל לשבת # ארוחת שישי # פפריקה אדומה מתוקה # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # רעיונות לארוחת צהריים # אוכל לקידוש # אירוח בופה # ארוחת צהריים לשישי # רעיון לארוחת צהריים # רעיון לארוחה בשרית מרשימה # מתכוני בשר חגיגיים # בצל # אוכל ליום שבת # רעיון לארוחת ערב בשרית # שבת # אוכל לפסח # רעיונות לארוחת צהריים טעימה # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # חגים # שישי # מנה עיקרית # ארוחת ערב חגיגית # ארוחת ערב בשרית חגיגית # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # בקר # חורף # מנה עיקרית בשרית # עלי דפנה # תבשילים # תבשילים בשריים בבישול ארוך # תבשילים לחג # ארוחות צהריים לילדים # רעיונות לארוחת צהריים בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשבת # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחה חגיגית לשבת # גזרים # ארוחה חגיגית # ארוחה ליום שבת # קידוש # אוכל בשרי # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות בשריות חגיגיות # ארוחות צהריים טעימות # אוכל טעים לצהריים # מנות עיקריות לשישי # אבקת מרק # ארוחה בשרית לצהריים # צהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # מאכלים בשריים # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # ארוחות חגיגיות # מנות עיקריות מושחתות # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # שורש סלרי # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחת צהריים כשרה לפסח # ארוחות צהריים כשרות לפסח # ארוחת צהריים בשרית לפסח # ארוחה בשרית לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # ציר בקר # תבשילי קדירה # יאבלולו שמבלולו # צלי בקר # ערמונים # ליל הסדר מתכונים # מנות עיקריות לשבת # שום # פטרוזיליה # בצל לבן # כמון # מנות עיקריות # תבשילים בשריים # תבשיל בשר # בשר בקר # שורש פטרוזיליה # קורנפלור # כורכום # פטריות שמפיניון # פפריקה אדומה # פטריות # אירוח בופה בשרי # רסק עגבניות # סילאן # גזר # פסח # פלפל שחור

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il