פודיק - Foodik

פוקצ'ה אוורירית של אייל שני

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
36 צפיות
פוקצ'ה אוורירית של אייל שני
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה ו-30 דקות
זמן בישול
21 דקות
זמן כולל
שעה ו-51 דקות

מתכון לפוקצ'ה של אייל שני עם קמח קאפוטו אריה בשילוב מחמצת טבעית, שום קונפי, עגבניות מיובשות, רוזמרין ומלח ים אטלנטי, אתם לא מבינים בכלל איזה ביס משוגע יוצא, הפוקצ'ות יוצאות סופר אווריריות ויש קראסט מלמעלה, אחרי שיוצאות מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול פשוט, טעים ברמות קשות! יש לי באתר מתכוני חלות לשבת אם אתם בקטע של חלות ובכללי יש כל מיני מתכונים ללחמים ומאפים שווים במיוחד. עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים. ואם בא לכם מתכונים נוספים של אייל שני לחצו כאן ותגיעו לקטגוריה הרלוונטית.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   מיקסר, תנור
כשרות:   פרווה
12 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-4 פוקצ'ות:
  • מעל הפוקצ'ה:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים לקערת המיקסר את המים ואת השמרים ומערבבים עד להמסת השמרים, מוסיפים 1 קילו קמח קאפוטו אריה בשילוב מחמצת טבעית (מנפים), מלח, סוכר, שמן זית ולשים עד לקבלת בצק חלק.

  • מכסים ומתפיחים 45 דקות, אח"כ מעבירים למשטח עבודה מקומח ומבצעים קיפולים כמו בסרטון, מכסים ונותנים מנוחה 10 דקות, חוזרים על פעולת הקיפולים פעמיים (כל 10 דקות מקפלים) לקבלת בצק חלק.

  • מכסים ונותנים לבצק לתפוח 30 דקות אח"כ מחלקים ל-4 כדורים (אפשר לחלק ל-6 גם ושיהיו קטנים יותר), מקפלים לעיגולים מקמחים מעט ומכסים, נותנים לכדורים התפחה נוספת של 20 דקות.

  • מחממים תנור ל-250 מעלות בנתיים, בזמן שהתנור מתחמם לוקחים כל פעם כדור בצק אחד ופותחים אותו לצורת פוקאצ'ה (כוח המשיכה יעזור לבצק ליפול לבד כלפי מטה).

  • מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, יוצרים גומות עם האצבעות מוסיפים מלח גס רוזמרין מלמעלה (אפשר גם זיתים ללא גרעין) ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לכ-13 דקות, מוציאים ומברישים בשמן מהקונפי שום או בשמן זית ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של עוד כ-8 דקות עד להשחמה יפה של הפוקאצ'ות. בסיום מוציאים ומחכים קצת שיתקרר, אפשר לפזר מלמעלה באפייה השניה גם עגבניות מיובשות וקונפי שום. בתיאבון!

הערות
  • אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה!

  • אפשר להוסיף עוד 20 גרם מים. ובכללי יש פוקצ'ות נוזליות יותר, יעלה בהמשך באתר מתכון לפוקצ'ה שלמה נוזלית מיוחדת.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # אירוח בופה טבעוני # חג שבועות # אפייה # רוזמרין # אוכל לשבת # ארוחת שישי # שישי בצהריים # פרווה # לחם # ארוחת בוקר לשבת # ארוחות בוקר ב-10 דקות # ארוחת בוקר מפנקת # שמרים יבשים # אוכל לקידוש # ארוחות טבעוניות # תוספות לארוחת # ארוחת צהריים לשישי # אוכל ליום שבת # שבת # לחמים # איך להכין מנה ראשונה מיוחדת # מנה ראשונה מעוצבת # מנה ראשונה מתכונים # מנה ראשונה # מנה ראשונה טעימה # מנה ראשונה לשבועות # ארוחת ערב # חגים # שישי # ארוחות לקידוש # תוספות # תוספות טעימות # ארוחות ערב בתנור # ארוחות ערב זולות בתנור # תוספות לארוחות צהריים # תוספות לארוחת צהריים # ארוחות צהריים טבעוניות # ארוחת צהריים טבעונית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # ארוחות בוקר זריזות # מנה ראשונה לארוחת בוקר # ארוחת בוקר מעוצבת # אוכל לשבועות # מנות פתיחה # מנות פתיחה מיוחדות # ארוחת בוקר ליום שבת # שבת בבוקר # קידוש # אוכל בתנור # ארוחת צהריים פרווה מהירה # ארוחות צהריים פרווה # ארוחות ערב פרווה # תוספות בתנור # תוספות לארוחת ערב # תוספות צמחוניות # אוכל מנחם # שבת בצהריים # אייל שני # תוספות לארוחה # ארוחת צהריים פרווה # אירוח בופה פרווה # ארוחת צהריים צמחונית # יאבלולו שמבלולו # ארוחה צמחונית לשבת # קמח קאפוטו # עגבניות מיובשות # פוקצ'ות # לחם ביתי # אוכל טבעוני # אפייה עם ילדים # סוכר # צמחוני # טבעוני # שמרים יבשים פעילים # לחמים ולחמניות # בראנץ' # תוספות לארוחות # שום קונפי # שבועות # אוכל צמחוני # אוכל פרווה # תוספות אוכל לעל האש # ארוחת בוקר # ארוחות בוקר

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il