עלי סיגר ממולאים בשר בתנור - סיגרים ממולאים בשר אפויים בתנור בלי טיגונים בלי שמן ובלי השמנה יתרה, פשוט תכינו אותם כי הם מעולים בקטע אחר! ואם אתם בקטע של דפי אורז אז כמובן שיש לי באתר גם מתכון לבורקס דפי אורז במילוי עוף טחון בטעם שווארמה שזה גם מגניב גם מלא חלבון וגם פחות קלוריות! שווה לנסות להכין. יש באתר עוד מתכוני מנות פתיחה מעולים שתוכלו להכין. את המנה הזו תוכלו להכין כמנה ראשונה בשרית לראש השנה או לשבת המלכה. עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים.
מקרמלים את הבצל עם מלח ופלפל שחור גרוס, מוסיפים את הבשר הטחון מוסיפים את התבלינים וצורבים מפוררים אותו היטב עד שהוא מוכן, טועמים ומתקנים טעם לפי הצורך, אפשר להוסיף פטרוזיליה ירוקה לקראת הסוף וגם צנוברים קלויים או פיסטוקים (כ-4-5 כפות). מערבבים ומעבירים למסננת שהנוזלים יצאו ושהתערובת תתקרר.
מוסיפים לקערה קטנה קמח ומעט מים מערבבים עד שנוצרת תערובת קמח ומים במרקם של טחינה ומניחים בצד (זה הדבק שיקשור לנו את הסיגר).
מניחים עלה סיגר על משטח העבודה מניחים 2-3 כפות מתערובת הבשר, סוגרים משמאל ומימין וסוגרים פנימה כמו בסרטון, לקראת האמצע אפשר להתחיל למרוח מה"דבק" של הקמח והמים שיצרנו כדי שישמרו על עלה הסיגר סגור היטב.
מניחים את כל הסיגרים על תבנית עם נייר אפייה כשהצד המקופל כלפי מטה, מרססים בתרסיס שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-220 מעלות טורבו לכ-12-15 דקות או עד להשחמה הרצוייה. אל תוציאו כשהם זהובים בהירים אלא ממש חומים זה יצא לכם קריספי וטעים קטע אחר.
מוציאים מחכים שיצטננו טיפה בנתיים מכינים טחינה ומגישים עם סחוג ירוק או עריסה, בתיאבון!