פודיק - Foodik

מתכון צזיקי יווני מסורתי טעים

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
... צפיות
מתכון צזיקי יווני מסורתי טעים
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
10 דקות

אוהבים מאכלים יוונים? ממרחים טעימים? הכנו לכם צזיקי יווני מסורתי טעים לאללה סיגה סיגה (לאט לאט), מתכון נפלא לגבינת יוגורט עם מלפפונים, חומץ תפוחים, שמיר וכל הנדרש כדי ליצור את הצזיקי המושלם! מומלץ לאכול עם הצזיקי פיתות יווניות (שיש בהן חלב, טימין ועוד מרכיבים נפלאים), כמה ירקות בצד ואתם על הגל! כדי לצפות בעוד מתכונים משובחים ולעקוב אחרי סרטוני הוידאו שלנו הירשמו כמנויים ליוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון, צפו בסרטון / מתכון הוידאו המלא עכשיו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
10 / 0 רכיבים
רכיבים
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים 2 ראשים של 2 מלפפונים ומקלפים בעזרת קולפן מגרדים בפומפייה ומעבירים לקערה מוסיפים כף חומץ תפוחים וכפית מלח גדושה מערבבים ומניחים בצד

  • למעבד מזון מכניסים חצי שן שום וכ-100 מ"ל שמן זית איכותי טוחנים הכל היטב ומאחדים הכל

  • לוקחים 4 גביעי יוגורט יווני מוסיפים את השום ושמן הזית שטחנתם במעבד המזון ליוגורט מוסיפים כף חומץ תפוחים כף מלח גדושה / לפי טעם כפית פלפל שחור טחון / גרוס / לפי טעם מערבבים היטב סיגה סיגה :) (לאט לאט) ומאחדים הכל

  • מעבירים את המלפפונים לבד חיתול וסוחטים היטב מוציאים את כל הנוזלים, ומוסיפים את המלפפונים ש"יובשו" ליוגורט מערבבים היטב ומאחדים הכל חותכים צרור שמיר (ללא גבעולים!) דק דק דק ומוסיפים ליוגורט

  • הכל מוכן, ניתן לאחסן במקרר בצנצנת, בתיאבון, צוות פודיק.

הערות
  • יש צורך בבד חיתול כדי לנקז ולסחוט את כל הנוזלים של המלפפונים, אם למלפפונים יש הרבה מאוד נוזלים אפשר לקחת עוד מלפפון ולסחוט גם כן מהנוזלים.אפשר גם לסחוט את המלפפונים עם מסננת אך חשוב שלא יישארו נוזלים כדי שלא ירככו את היוגורט שלכם ויהרסו את המרקם שלו.רצוי לאכול את הצזיקי עם פיתות יווניות, כדי לצפות במתכון לפיתות יווניות במחבת לחצו כאן

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות