פודיק - Foodik

גבינה ביתית מחלב ושמנת חמוצה בקלי קלות

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
... צפיות
גבינה ביתית מחלב ושמנת חמוצה בקלי קלות
מנות
2
קושי:
קל
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
30 דקות
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

מתכון לגבינה ביתית מחלב בקלי קלות שכל אחד יכול לעשות בבית! פעם חשבתם איך עושים גבינה? הריי לכם מתכון משובח עם שן שום כתושה, חומץ, והרבה אהבה :) יש לנו באתר גם מתכון להכנת כדורי לאבנה ביתיים טעימים עם 6 ציפויים שונים! אם תרצו להישאר מעודכנים ולקבל התראות לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון, צפו עכשיו במתכון וידאו:

צפו בסרטון הוידאו של המתכון
6 / 0 רכיבים
רכיבים
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • לסיר שופכים 2 קרטוני חלב (כל קרטון 1 ליטר = 2 ליטר סה"כ) מדליקים אש לעוצמה בינונית - גבוהה אך לא גבוהה מדיי כדי שהחלב לא ישרף מלמטה מחממים את החלב ותוך כדי החימום דואגים לערבב היטב.

  • כשהחלב מספיק חם מוסיפים שמנת חמוצה של פעם 27% שומן ומערבבים מנמיכים מעט את עוצמת האש וממשיכים לערבב.

  • מוסיפים 6 כפות חומץ לבן בהדרגה ומערבבים בכל פעם שמוסיפים מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים מוסיפים 3 כפות מלח גס ומערבבים מגבירים קצת את עוצמת האש ומערבבים כותשים שן שום, מכניסים פנימה ומערבבים

  • לאט לאט אתם תשימו לב תוך כדי ערבוב שהמים הופכים לצהובים ושגושי גבילה מתחילים להתגבש בסיר ברגע שתראו את הגושים כבו את האש סגרו את מכסה הסיר ותנו לו לנוח 15 דקות עם המכסה סגור

  • לאחר 15 דקות קחו קערה גדולה מסננת, והניחו על המסננת בד חיתול בעזרת כף מחוררת תעבירו את גושי הגבינה מהסיר לבד החיתול כדי שכל הנוזלים ינוקזו לקערה, אפשר גם לשפוך את מי הגבינה והגושים ישירות לבד החיתול אך פעולה זו דורשת מכם להיזהר ושכלום לא ישפך לכם או עליכם! לאחר שסיימתם לשים את הגבינה נערו מעט ותנו לה 2-3 דקות להצטנן על בד החיתול.

  • סגרו את בד החיתול ונקזו נוזלים היטב, הניחו צלחת קטנה או כלי שטוח על הגבינה, שימו משהו עם משקל על הצלחת/הכלי השטוח (בקבוק מים למשל) ותנו לגבינה לנוח שעה (בזמן הזה הגבינה מתחברת והנוזלים ממשיכים לצאת מלמטה).

  • אחרי שעה תפתחו את בד החיתול בזהירות ותוציאו את הגבינה, ניתן לשמור את מי הגבינה ממקודם, להכניס את הגבינה לצנצנת ולשפוך את המים לשם. הגבינה תחזיק לכם מספר ימים בודדים לכן רצוי לאכול אותה מהר (אין בה חומר משמר), ממליץ להוסיף קצת שמן זית, אולי גם זעתר טיפה, קצת ירקות, או לשלב בכל סנדוויץ' ושיהיה בתיאבון :)

הערות
  • * חשוב כל הזמן לערבב את החלב כדי שלא ישרף לכם מלמטה בסיר.* לא להרתיח את החלב יותר מדיי כדי שלא יקרש ויקבל מעין כרום.* ממי הגבינה שנשארו תוכלו להכין בלינצ'ס ולחמניות.

מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
אולי תאהבו גם
2 תגובות על: גבינה ביתית מחלב ושמנת חמוצה בקלי קלות
מעין
מעין
18 בנובמבר 2020 בשעה 19:39
האם ניתן להכין את הגבינה גם משקית חלב או דווקא מקרטון חלב?
הגב
פודיק
פודיק
18 בנובמבר 2020 בשעה 20:22
היי מעיין אפשר משקית, אין הבדל, חלב זה חלב :) תהני.
הגב
הודיה
הודיה
20 ביולי 2021 בשעה 6:7
איזה לחמניות ניתן להכין מהנוזלים שנשארו לי? יש לך מתכון?
הגב
הודיה
הודיה
20 ביולי 2021 בשעה 6:8
ד.א הכנתי ויצא ממש ממשש מעולהההה תודה
הגב
פודיק
פודיק
20 ביולי 2021 בשעה 9:32
איזה כיף לשמוע! לבריאות תהני!
הגב
פודיק
פודיק
20 ביולי 2021 בשעה 9:36
היי. אבדוק לך :)
הגב
כתיבת תגובה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות