מתכון לגבינה ביתית מחלב ושמנת בקלי קלות - פודיק - Foodik

גבינה ביתית מחלב ושמנת חמוצה בקלי קלות

שתפו
דרגו את המתכון
3
3600 צפיות
גבינה ביתית מחלב
מנות: 2 מנות קושי: קל זמן הכנה: 1 שעות זמן בישול: 30 דקות זמן כולל: 1 שעות ו30 דקות

מתכון לגבינה ביתית מחלב בקלי קלות שכל אחד יכול לעשות בבית! פעם חשבתם איך עושים גבינה? הריי לכם מתכון משובח עם שן שום כתושה, חומץ, והרבה אהבה 🙂 יש לנו באתר גם מתכון להכנת כדורי לאבנה ביתיים טעימים עם 6 ציפויים שונים! אם תרצו להישאר מעודכנים ולקבל התראות לטלפון הנייד כשמתכון חדש עולה הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון, צפו עכשיו במתכון וידאו:

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים

אופן ההכנה

0/7 שלבים
  • לסיר שופכים 2 קרטוני חלב (כל קרטון 1 ליטר = 2 ליטר סה"כ) מדליקים אש לעוצמה בינונית - גבוהה אך לא גבוהה מדיי כדי שהחלב לא ישרף מלמטה מחממים את החלב ותוך כדי החימום דואגים לערבב היטב.
  • כשהחלב מספיק חם מוסיפים שמנת חמוצה של פעם 27% שומן ומערבבים מנמיכים מעט את עוצמת האש וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים 6 כפות חומץ לבן בהדרגה ומערבבים בכל פעם שמוסיפים מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים מוסיפים 3 כפות מלח גס ומערבבים מגבירים קצת את עוצמת האש ומערבבים כותשים שן שום, מכניסים פנימה ומערבבים
  • לאט לאט אתם תשימו לב תוך כדי ערבוב שהמים הופכים לצהובים ושגושי גבילה מתחילים להתגבש בסיר ברגע שתראו את הגושים כבו את האש סגרו את מכסה הסיר ותנו לו לנוח 15 דקות עם המכסה סגור
  • לאחר 15 דקות קחו קערה גדולה מסננת, והניחו על המסננת בד חיתול בעזרת כף מחוררת תעבירו את גושי הגבינה מהסיר לבד החיתול כדי שכל הנוזלים ינוקזו לקערה, אפשר גם לשפוך את מי הגבינה והגושים ישירות לבד החיתול אך פעולה זו דורשת מכם להיזהר ושכלום לא ישפך לכם או עליכם! לאחר שסיימתם לשים את הגבינה נערו מעט ותנו לה 2-3 דקות להצטנן על בד החיתול.
  • סגרו את בד החיתול ונקזו נוזלים היטב, הניחו צלחת קטנה או כלי שטוח על הגבינה, שימו משהו עם משקל על הצלחת/הכלי השטוח (בקבוק מים למשל) ותנו לגבינה לנוח שעה (בזמן הזה הגבינה מתחברת והנוזלים ממשיכים לצאת מלמטה).
  • אחרי שעה תפתחו את בד החיתול בזהירות ותוציאו את הגבינה, ניתן לשמור את מי הגבינה ממקודם, להכניס את הגבינה לצנצנת ולשפוך את המים לשם. הגבינה תחזיק לכם מספר ימים בודדים לכן רצוי לאכול אותה מהר (אין בה חומר משמר), ממליץ להוסיף קצת שמן זית, אולי גם זעתר טיפה, קצת ירקות, או לשלב בכל סנדוויץ' ושיהיה בתיאבון :)

הערות

* חשוב כל הזמן לערבב את החלב כדי שלא ישרף לכם מלמטה בסיר.
* לא להרתיח את החלב יותר מדיי כדי שלא יקרש ויקבל מעין כרום.
* ממי הגבינה שנשארו תוכלו להכין בלינצ'ס ולחמניות.

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

6 תגובות על : גבינה ביתית מחלב ושמנת חמוצה בקלי קלות

  1. מעין הגיב:

    האם ניתן להכין את הגבינה גם משקית חלב או דווקא מקרטון חלב?

    1. הגיב:

      היי מעיין אפשר משקית, אין הבדל, חלב זה חלב 🙂 תהני.

  2. הודיה הגיב:

    איזה לחמניות ניתן להכין מהנוזלים שנשארו לי? יש לך מתכון?

    1. הודיה הגיב:

      ד.א הכנתי ויצא ממש ממשש מעולהההה תודה

      1. הגיב:

        איזה כיף לשמוע! לבריאות תהני!

    2. הגיב:

      היי. אבדוק לך 🙂

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

    עקבו אחרינו באינסטגרם

    פודיק - בלוג האוכל של שחר חן

    עקבו אחרי באינסטגרם

    רוצים לקבל מתכונים שווים לפני כולם?

    לחצו על הכפתור, עקבו אחרי וקבלו מתכונים מטורפים!