פודיק - Foodik

בורקס תרד וגבינות דיאטטי ללא גלוטן

דרגו את המתכון: 
10 אהבו
2660 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
בורקס תרד וגבינות דיאטטי ללא גלוטן
מנות
4
קושי:
בינוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן בישול
35 דקות
זמן כולל
שעה

בורקס תרד וגבינות רזות מדפי אורז מופחת שומן ללא גלוטן - מתכון דיאטטי מופחת שומן מתאים לצליאקים ולכאלה שאסור להם גלוטן! במתכון גבינות רזות ודפי אורז, שווה במיוחד לנסות למי שרוצה להכין ארוחת ערב חלבית טעימה ומגוונת! כמובן מתאים לאוהבי תרד וגבינות. אשמח אם תעקבו אחריי באינסטגרם וגם אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים כיוון שכל המתכונים עולים לשם קודם.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   בישול מהיר במחבת, תנור
כשרות:   חלבי
11 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לכ-4 סועדים
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים בצל סגול לקוביות קטנות ומטגנים עם מעט שמן זית במחבת עם לקירמול, אח"כ מוציאים לקערה

  • לאותה המחבת (לא צריך לשטוף) מוסיפים את עלי התרד (מורידים גבעולים ושוטפים כמובן היטב) וחצי כוס מים חמים לבישול של התרד מספר דקות עד שמצטמצם והופך לרך! אח"כ אחרי מספר דקות של בישול במחבת מוציאים את התרד לקערה נפרדת עם מסננת ומסננים אותו מכל הנוזלים היטב ומעבירים אותו לקערה עם הבצל (סננו טוב מנוזלים!)

  • לאותה הקערה של התרד והבצל מוסיפים את הגבינות שכתובות למעלה, את הביצים, את האגוז מוסקט המלח והפלפל ומערבבים את כל המחלוטיאדה (תערובת) היטב! אפשר לטעום קצת ולבדוק אם זה מספק אתכם (אפשר גם שלא להוסיף את המלח כיוון שהגבינות כבר מלוחות!).

  • טורפים ביצה עם מעט שמן זית ומורחים עם מברשת את הפנים של תבנית "קוגלהוף" מלמטה עד למעלה היטב

  • טובלים כל פעם דף אורז בקערה עם מים ומניחים על מגבת, מייבשים מ-2 הצדדים וברגע שהדף מתחיל להתרכך (עניין של כמה שניות) מדביקים אותו על דפנות התבנית (אל דאגה אח"כ מורידים את הדפים מהדפנות ומכסים את המילוי), חוזרים על הפעולה עד לריפוד הרמטי של התבנית בדפנות ובחלק למטה, אפשר לשים כמובן דף על דף זה בסדר - כך אני עשיתי כדי להדק היטב.

  • שופכים את המילוי בעדינות לתבנית וסוגרים את דפי האורז מהדפנות בעדינות ומוסיפים עוד דפי אורז לאטימה מלאה, מברישים בעוד קצת ביצה ומוסיפים שומשום

  • מכניסים לתנור (שלב אחד מעל האחרון) שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-32-35 דקות ומוציאים, הופכים את התבנית והבורקס ישלף בקלות, תחתכו ותאכלו עם ביצה קשה זה טעים!!!

הערות
  • תשתדלו לוודא שאין רווחים מיותרים כשאתם מדביקים את דפי האורז לתבנית כדי שלא תברח לכם גבינה החוצה, תהדקו היטב

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il