פודיק - Foodik

פיצה כמהין עם בצק פוליש

דרגו את המתכון: 
5 אהבו
367 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
פיצה כמהין עם בצק פוליש
מנות
6
קושי:
קשה
זמן הכנה
24 שעות
זמן בישול
5 דקות
זמן כולל
24 שעות ו-5 דקות

מתכון לפיצה כמהין עם בצק פוליש או בצק מקדים תקראו לו איך שבא לכם, אם אתם רוצים להיות קצת יותר מקצוענים בהכנת פיצה תנסו להכין את המתכון הזה לפי ההוראות הכתובות כאן ולפי הסרטון המצורף. שימו לב שצריך קמחים איכותיים במיוחד כדי שתצא לכם פיצה עם בצק בעל טעם נפלא וכמובן חומרי גלם שאין לכל אחד בבית בשלוף כמו שמן כמהין, מחית כמהין וגבינת כבשים כמהין. בכל מקרה אם כבר לקחתם על עצמכם את המשימה אז יש צורך בהכנת הבצק המקדים והמשך לישת הבצק בסיום הכנת הבצק המקדים, נכון שזה נשמע שיש פה עבודה אבל זה משתלם כי בסוף יוצאת לכם פיצה ממש כמו בפיצריות ובמסעדות. יש באתר גם מתכון לפיצה מרגריטה נפוליטנית משגעת וכמובן מתכון לפיצה פסטו שאחרי ביס ממנה לא תרצו לעצור. באתר שלי יש עוד מתכוני פיצות טעימות במיוחד מכל מיני סוגים וגם מתכונים פשוטים לילדים. עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים משגעים.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   מיקסר, טאבון
כשרות:   חלבי
15 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לבצק פוליש:
  • אחרי 12-14 שעות מוסיפים:
  • לטופינג
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מכינים את בצק הפוליש: מוסיפים לקערה 1 גרם שמרים יבשים, 650 גרם מים, מערבבים עם המים וממיסים אותם, מוסיפים 650 גרם קמח קאפוטו נובולה או רגיל האדום ומערבבים הכל לתערובת נוזלית, מכסים ונותנים לזה לשבת בטמפרטורת החדר כ-12-14 שעות.

  • לאחר כ-14 שעות העבירו למיקסר ותוסיפו את יתרת הקמח, עוד 250 גרם קמח נובולה ועוד 100 גרם טיפו 1 (אם אין אז תוסיפו 350 גרם נובולה), תתחילו ללוש הכל ותוסיפו לקראת סיום הלישה 30 גרם מלח.

  • בסיום הלישה מוציאים את הבצק מכסים ל-10 דק' מנוחה ומתחילים לעשות קיפולים לכדור חלק, נותנים עוד 10 דק' מנוחה חוזרים על הפעולה ומקבלים עיגול בצק חלק. מקמחים אותו מעט ומתפיחים כשעה וחצי בטמפ' החדר.

  • אחרי ההתפחה מחלקים ל-6 כדורים חלקים. מכדררים כמו בסרטון ומעבירים לארגז התפחה לעוד כשעה וחצי התפחה בטמפ' החדר. אח"כ מעבירים למקרר להתפחה עד של 24 שעות אם רוצים.

  • לאחר 24 שעות חילצתי את הבצק בעזרת סמולינה, פתחתי את הבצק, ומרחתי עליו תערובת של שמן כמהין+מחית כמהין, מוצרלה, גרנה פדנו וגבינת כמהין כבשים (אל תעמיסו יותר מדיי) ופטריות חתוכות.

  • הוספתי מעט מלח והכנסתי לטאבון עם טמפ' רצפה לפחות 400-420 לאפייה והוצאתי. הפיצה יצאה מטורפת, קישטתי בפטרוזיליה, אהבתם? פרגנו בלייק ותנו תגובה.

הערות
  • אפשר להכין גם בלי בצק פוליש ועם בצק רגיל אבל בצק פוליש נותן עוד מנעד טעמים וארומה, נותן עוד אווריריות ומסייע להתפחה ואפילו מקצר אותה אם רוצים.
    תסמכו על דוד שחר שאם תעקבו אחרי ההוראות תצא לכם פיצה משוגעת שביס ממנה יטריף אתכם 🙂

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# חג שבועות # מתכונים לשבועות # ארוחה חלבית # רעיון לארוחת ערב # ארוחת ערב חלבית # ארוחת בוקר רומנטית # מסיבת רווקות # שמרים יבשים # אוכל חלבי # ארוחה רומנטית # מנות ראשונות לשבועות # חלבי # מנה ראשונה לשבועות # ארוחת ערב # מנות חלביות # ארוחת ערב חגיגית # ארוחות צהריים חלביות # ארוחות בוקר חלביות # ארוחות חלביות # אוכל לשבועות # ארוחות זוגיות # מנות עיקריות חלביות # מנה עיקרית חלבית # ארוחות רומנטיות חלביות # ארוחות זוגיות חלביות # ארוחת ערב רומנטית חלבית # רעיון לארוחה רומנטית # אירוח חלבי # מנות חלביות לשבועות # ארוחת ערב רומנטית # ארוחות חגיגיות # ארוחת בוקר חלבית # ארוחות ערב חלביות # חלבי מושחת # גרנה פדנו # שמן כמהין # גבינת גאודה עיזים כמהין # גבינת כבשים כמהין # גבינת גאודה כמהין # יאבלולו שמבלולו # קמח קאפוטו נובולה # קמח קאפוטו # בצקים ומאפים # בצק פוליש או מקדים # מחית כמהין # קמח טיפו 1 # ארוחה זוגית # קמח לבן # פיצה # מוצרלה # שמרים יבשים פעילים # בראנץ' # פטריות שמפיניון # פטריות # גבינות # אירוח בופה חלבי # אירוח חלבי מתכונים # פיצות טעימות # פיצות לילדים # שבועות # ארוחת בוקר

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il