פיצה נפוליטנית מושלמת עם בצק אוורירי במיוחד! בצק חלק עם קמח קאפוטו נובולה הסגול הבצק המדוייק והאיכותי ביותר לפיצות איטלקיות על אחוז חלבון גבוה! בסרטון ובהוראות כתבתי לכם בדיוק את סדר העבודה, ההתפחות, איך לקבל בצק חלק ואיך להתפיח את הפיצה בדיוק! (אפשר בסיום ההתפחה הארוכה להקפיא את הבצק גם). בסרטון ובמתכון כתבתי לכם גם מתכון לרוטב עגבניות לפיצה כך שלא תצטרכו להסתבך! באתר יש מתכון לפיצה חלבון קוטג' מופחתת שומן שתתאים ל"עצלנים" יותר ולילדים, או למי שאין כוח לעבוד קשה מה שנקרא... עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!
למיקסר חזק מוסיפים את המים והשמרים ומערבבים עד שהשמרים נטמעים במים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש את הבצק מספר דקות, אחרי כ-5-6 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות עד לקבלת בצק חלק ויפה.
ממשיכים ללוש את הבצק מייצרים כדור מכסים ונותנים לו מנוחה של 10 דקות, אח"כ שוב פעם מקפלים אותו ולשים אותו מכסים ונותנים לו עוד 10 דקות מנוחה (יגרום לו להיות חלק יותר), לאחר מכן מכסים ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר.
אחרי שעתיים מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים מכדררים כמו בסרטון מעבירים אותם לכלי פלסטיק אטום ומניחים אותם על סמולינה דקה ומתפיחים שוב עוד שעתיים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה של 24 שעות (אפשר גם 48 ו-72 אבל הכי מומלץ זה 24 ו-48 לטעמי).
בנתיים מכינים את רוטב העגבניות לפיצה בדיוק כמו שכתבתי למעלה, איך שאתם אוהבים ולפי טעמכם האישי. בסוף טחנתי את הרוטב כדי שיהיה חלק ויפה :)
לאחר 24 שעות שהבצק תפח מוציאים 3 שעות לפני האפייה לטמפ׳ בחדר, מפזרים מעט סמולינה מחלצים את הבצק בזהירות ופותחים אותו על עוד סמולינה עם האצבעות קדימה, הופכים, וחוזרים על הפעולה 3 פעמים אפשר מעט למתוח את הבצק תיזהרו לא יותר מדיי שלא יהיה דק מדיי!
פזרו מעט סמולינה על כף הפיצה תעבירו את הבצק עליו ושימו את הרוטב לפיצה, המוצרלה, הבזיליקום ושמן הזית ותכניסו לטאבון שחיממתם מראש לאפייה של כדקה וחצי או עד שהיא משחימה יפה. את אותו הדבר אפשר לאפות בתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה על תבנית הפוכה או אבן שמוט! בתיאבון!
אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל. ברור שהוא פחות טוב מהקאפוטו. (יש בו פחות חלבון), אפשר בהחלט להשתמש בקאפוטו האדום במידה ואין לכם קמח קאפוטו נובולה בהישג יד.
אפשר לאפות את הפיצה על תנור שחומם 10 דקות מראש לחום הכי גבוה, לשים על נייר אפייה ולהניח על תבנית הפוכה בתנור או על אבן שמוט שמונחת בתנור וצוברת את החום במשך 10-15 דקות!
3
קשה
5 שעות ו-2 דקות
טאבון,תנור
במתכון יש 18 מרכיבים ו-6 שלבי הכנה
4 אנשים אהבו את המתכון והוא נצפה כבר 68 פעמים