עראיס מרובע או עראיס שכבות - איך תקראו לו? זה לא משנה, כי זה טרנד ששבר את הרשת וזה סופר טעים, מיוחד, ועובר חלק בגרון! אל תשכחו את הסלסה החריפה שהכנתי גם בסרטון זה פשוט משדרג את הביס. יש באתר גם עוד מתכונים שווים לעראיס בכל מיני טעמים. וכמובן עוד מתכונים לעל האש בלחיצה כאן
מכינים תערובת בשרים לטעם המושלם מהקצבייה הטרייה "לה מרשה" של קרפור (2 קילו בשר שילוב של 25% שומן, שפונדרה, צלעות, אנטריקוט) בהמלצת הקצב, מעבירים לקערה, מוסיפים את כל התיבול שכתבתי מלמעלה עם הפיסטוקים הגרוסים גס כדי שישתלבו טוב בבשר, לשים את הכל טוב טוב ויכולים להעביר למקרר או לעבוד מיידי.
לוקחים חבילת טורטיות פותחים מניחים אותן אחת על השניה וחותכים את כל העיגולים מייצרים ריבוע, את שאריות הטורטייה שומרים בצד לנשוש אחר כך!
לוקחים מתערובת הבשר ומשטחים על הטורטייה המרובעת, מיישרים יפה ודואגים שלא תהיה שכבה עבה מדיי, מניחים מלמעלה טורטייה נוספת מדביקים טוב לוחצים וממשיכים הלאה עם כל שאר הטורטיות עד שיתקבל מגדל קטן עם שכבות.
חותכים את מערום הטורטיות ל-4 או 5, הופכים כמו בסרטון ונועצים שיפודים עם מרווחים לא גדולים מדיי.
מכינים תערובת תבלינים להברשה עם שמן זית של קרפור וכל שאר התבלינים שכתבתי למעלה אל תוותרו על כלום! מברישים את כל העראיסים מרובעים היטב מכל הצדדים.
צולים על מנגל על עוצמת אש נמוכה כדי שלא ישרפו בחוץ ובפנים ישארו חיים, מדי פעם הופכים אותם כמובן לכל צד אחר.
את שאריות הטורטיות מטגנים בשמן עמוק או אופים בתנור עם תרסיס שמן זית, מוציאים אח"כ מעבירים לקערה ומוסיפים זעתר,כמון ומלח והופ קיבלתם את הנשנוש של רבעי הפיתות המתובלים שיש בשווארמיות.
ברגע שהעראיס המרובעים די מוכנים אפשר לתת עוצמת אש חזקה יותר לתת להם מעט צריבה חיצונית טובה להוציא ולהגיש עם טחינה קרפור, עמבה, פלפל חריף, סלט עגבניות חריף, בתיאבון!
ניתן להחליף את הפיסטוקים לצנוברים קלויים קצוצים או לוותר על שניהם! תבלינים לפי טעם