פודיק - Foodik

בצלים ממולאים על האש

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
33 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
בצלים ממולאים על האש
מנות
5
קושי:
בינוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן בישול
10 דקות
זמן כולל
55 דקות

בצלים ממולאים על האש שיוצאים מקורמלים ומפוצצים בטעם, הגשתי אותם עם בצל סגול סומק וטחינה בצד והביס? פשוט חלום! כמו חטיפים קטנים שאפשר לאכול בעל האש כמנה ראשונה ולהגיש לאורחים. יש באתר עוד מתכוני בצלים ממולאים נפלאים שתוכלו להכין (בעיקר מבושלים) בבית. ממליץ להגיש את המתכון הזה עם סלט עגבניות חריפות על האש שיפלפל לכם את האווירה. מומלץ לעקוב אחריי באינסטגרם המתכונים עולים לשם קודם.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   מנגל, בישול בסיר
כשרות:   בשרי
12 / 0 מרכיבים
מרכיבים
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מקלפים את הבצלים (לבחור בצלים גדולים!) וחורצים אותם עד לאמצע מבשלים בסיר כ-15-20 דקות עד שהקליפה מתחילה להתנתק, מיד אח"כ מעבירים למי קרח, כשהם קרים מפרידים את קליפות הבצלים. שומרים 3 לבבות בצלים בצד.

  • קוצצים את 3 לבבות הבצלים דק דק ומוסיפים לקערה. לאותה הקערה מוסיפים את הבשר הטחון (רצוי עם 20-30% שומן) ואת התיבול: 1 כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 1 כפית סומק, וחצי כפית בהרט, קולים 5 כפות צנוברים ואחרי מספר דקות כשהם מתחילים להשחים מוסיפים לקלייה 4 כפות פיסטוקים קלופים קצוצים וממשיכים לקלות עוד קצת. מחכים שיתקררו ומעבירים לקערה הגדולה עם הבשר. מוסיפים 1 צרור פטרוזיליה קצוצה ולשים היטב.

  • ממלאים את קליפות הבצלים בבשר מגלגלים ועוטפים כל בצל בנפרד בנייר כסף היטב, מחוררים עם קיסם וצולים על המנגל מכל צד.

  • מכינים להגשה בצל סגול חתוך עם סומק שמן זית ומלח מערבבים ומניחים בצד.

  • מוציאים את הבצלים מהמנגל נותנים להם קצת להתקרר ומוציאים מנייר הכסף, מסדרים בצל סגול עם סומק על צלחת עם פטרוזיליה ומניחים את הבצלים הממולאים המקורמלים עם הבשר שהיו על המנגל, מניחים טחינה באמצע ומגישים, בתיאבון!

הערות
  • אפשר לתבל איך שרוצים

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# כשר לפסח # ללא גלוטן # ארוחות צהריים קלות # שישי בצהריים # מתכונים לחגים # פלפל שחור גרוס # בצלים # אוכל ללא גלוטן # מאכלים ללא גלוטן # בצלים ממולאים # בצלים ממולאים מקורמלים # בצלים ממולאים טעימים # איך מכינים בצלים ממולאים # ממולאים # בצל מקורמל # רעיון לארוחת צהריים # אוכל לפסח # איך להכין מנה ראשונה מיוחדת # מנות ראשונות # מתכונים למנות ראשונות # מנה ראשונה # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # מנגל # על האש # חגים # אוכל ליום העצמאות # אוכל למנגל # מנה עיקרית # קרניבור # מנה עיקרית בשרית # בהרט # ארוחות צהריים פשוטות # ארוחות צהריים טעימות # מנות עיקריות לשישי # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # סומק # על המנגל # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # מנה עיקרית בשרית חגיגית # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # כשלפ # ארוחות צהריים כשרות לפסח # מנות עיקריות בשריות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # יאבלולו שמבלולו # מנות ראשונות בשריות # מנות עיקריות ללא גלוטן # פטרוזיליה # בצל לבן # מנות עיקריות # בשר בקר # בשר טחון # בשר בקר טחון # פיסטוקים # בשר # קרניבורים # ארוחת צהריים # יום העצמאות # פסח # פלפל שחור

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il