פודיק - Foodik

עוגת גבינה במבה אדומה קרה ללא אפייה

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
1705 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
עוגת גבינה במבה אדומה קרה ללא אפייה
מנות
6
קושי:
בינוני
זמן הכנה
שעה
זמן הקפאה
3 שעות
זמן כולל
4 שעות

עוגת גבינה במבה אדומה קרה ללא אפייה יכולה להיות דבר טעים במיוחד לאוהבי שוקולד לבן + במבה אדומה + פתיבר ורוד בטעם פטל - מדובר בעוגה שמתאימה ליום הולדת לילדות או בכללי - ליום הולדת, עוגה מעוצבת חגיגית מיוחדת שאין כמותה במדינה. אם תרצו יש באתר המון מתכוני עוגות גבינה מנצחים ושווים במיוחד! כל עוגת גבינה והאופי שלה! תוך מספר שלבים תוכלו לקבל את העוגה המושלמת, ממליץ לכם בחום לנסות להכין את העוגה הזו! יש גם באתר מתכון לעוגת גבינה במבה בייגלה מלוח שהיא סופר טעימה ומיוחדת! אשמח אם תירשמו לערוץ היוטיוב שלי כמנויים ותלחצו על הפעמון לקבלת התראה לטלפון הנייד כשעולה מתכון חדש. כמו כן עקבו אחריי בעמוד האינסטגרם שלי - אני מעלה לשם את כל המתכונים שלי לפני כל הרשתות החברתיות! צפו במתכון הוידאו:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   מקרר, מיקסר ידני
כשרות:   חלבי
19 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לתחתית העוגה
  • לתערובת הגבינות
  • לטופינג - לחלק העליון של העוגה
21 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מניחים ומסדרים נייר אפייה בתחתית של תבנית אפייה בקוטר 18

  • גרוסים 17 ביסקוויטים פתיבר ורוד בטעם פטל (140 גרם) למרקם פירורי ויוצקים עליהם את החמאה המומסת (כשליש חפיסה - 70 גרם) שאותה ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מוציאים ומערבבים עד להיעלמות הגושים ועד לקבלת חמאה מומסת חלקה

  • מערבבים היטב את החמאה עם הביסקוויטים עד שהביסקוויטים "ישתו" את החמאה

  • מעבירים את הביסקוויטים והחמאה לתבנית האפייה, משטחים עם כלי שטוח / כף היטב ומוודאים שאין גבעות, ברגע שסיימתם תכניסו למקרר למינימום 15 דקות / עד שתסיימו לעבוד על תערובת הגבינות.

  • מוסיפים לקערית קטנה כפית ג'לטין ומוסיפים כף מים, מערבבים קלות ונותנים לזה לנוח בצד כ-10 דקות לפחות

  • לקערה רחבה מוסיפים 2 גביעי גבינת שמנת (בין 16 ל-32% שומן) בטמפרטורת החדר (450 גרם) ומועכים עם מטרפה, מועכים ומערבבים

  • מוסיפים 2 כפות סוכר לבן ומערבבים היטב עד להמסתו בגבינה

  • לוקחים קערה קטנה ושמים בתוכה באמצע את הקערית הקטנה עם הג'לטין ושופכים מים רותחים מסביב, שמים את זה בצד ונותנים לזה לעמוד מספר דקות (זה מה שיגרום לג'לטין להינמס בהמשך)

  • מוסיפים לתערובת הגבינות כפית תמצית וניל ומערבבים היטב

  • שוברים 2 חפיסות שוקולד לבן לקוביות ומוסיפים לקערה עמידה לחימום במיקרוגל, מכניסים ל-30 שניות מחממים מוציאים ומערבבים, אם השוקולד עדיין קשה כמובן (וסביר להניח שיהיה עדיין קשה) מכניסים לסיבוב נוסף של עוד 30 שניות מוציאים ומערבבים עד להיעלמות מוחלטת של גושים (תיזהרו לא לשרוף אותו)

  • את השוקולד המומס תוסיפו לתערובת הגבינות ותערבבו היטב

  • אחרי שהג'לטין עמד מספר דקות בקערה עם המים הרותחים קחו קיסם קטן ערבבו אותו ותוודאו שהוא נמס לגמרי, תוודאו שאין גושים בכלל ותוסיפו אותו מיד לתערובת הגבינות וערבבו היטב

  • תקציפו חצי גביע שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל) קרה מהמקרר עד לקבלת קצפת יציבה ותוסיפו לתערובת הגבינות, ערבבו היטב

  • תוסיפו שקית אחת של במבה אדומה לתערובת הגבינות (30 גרם) וערבבו היטב, אם בא לכם תוסיפו עוד כחצי שקית וערבבו היטב

  • לקערה עמידה לחימום במיקרוגל תוסיפו 150 גרם שוקולד רובי ורוד + 5 כפות של שמנת מתוקה ותכניסו למיקרוגל לחימום בפולסים של 30 שניות עד שימס לגמרי

  • תוסיפו 2 טיפות של צבע מאכל ורוד אם יש לכם - לא חובה - ותערבבו היטב (זה נועד כדי לחזק את הצבע), הניחו את הקערה בצבד

  • קחו קערה / כוס עמידה לחימום במיקרוגל תוסיפו לתוכה חצי חפיסת שוקולד לבן עם 2 כפות שמנת מתוקה ותכניסו למיקרוגל לחימום בפולסים של 30 שניות, ערבבו עד שימס לגמרי והניחו בצד

  • תוציאו את התבנית עם התחתית מהמקרר וצקו עליה את תערובת הגבינות, תיישרו היטב את הכל

  • צקו מלמעלה את שוקולד הרובי הורוד ותיישרו היטב תוך כדי סיבוב של התבנית לצדדים - עד שהשוקולד יגיע לכל החלקים בעוגה

  • צקו באמצע העוגה מחצי חפיסת השוקולד הלבן שהמסתם בזהירות רבה ולא יותר מדיי (לא חייב לשפוך את הכל) כדי שלא יסתיר לכם את השכבה הורודה של השוקולד רובי

  • תוסיפו עוד במבות אדומות פזורות מלמעלה באופן אקראי , כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למינימום 3 שעות / לילה.

הערות
  • ניתן לוותר על הג'לטין ולקבל מרקם יותר "קרמי".

  • ניתן לוותר על צבע המאכל הורוד.

  • ניתן לוותר על חצי חפיסה בתערובת הגבינות אם בא לכם את העוגה פחות מתוקה.

  • לכל שאלה אני זמין לענות בכיף בעמוד האינסטגרם שלי - כנסו ושלחו חופשי.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il