פודיק - Foodik

לחם שום וגבינות מהיר מחלה של שבת

דרגו את המתכון: 
12 אהבו
7178 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
לחם שום וגבינות מהיר מחלה של שבת
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
15 דקות
זמן כולל
25 דקות

מה יותר כיף מלהכין משהו קליל עם חלה של שבת או חלה מוכנה מהסופר? שום דבר! שימו לב זהו מתכון קל במיוחד לאלו שאין להם כוח לאפות ולהתעסק בבצקים, פשוט לעקוב אחר ההוראות, להכניס לתנור ולהנות מלחם שום מנצח! הירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלנו ולחצו על הפעמון כדי לקבל התראה כאשר מתכון חדש עולה, אם תרצו לראות מתכונים ללחמים ומאפים באתר שלנו לחצו כאן, בנתיים צפו בסרטון ההדרכה:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור
כשרות:   חלבי
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
11 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מדליקים תנור על 180 מעלות בתחילת התהליך.

  • לקערה קטנה שופכים 4 כפות שמן זית, צרור עלי פטרוזיליה ואורגנו טריים, כף אבקת שום, 6 שיני שום כתושות ומערבבים היטב (אפשר גם כפית מלח שטוחה).

  • לקערה נפרדת גדולה יותר מוסיפים את הגבינות המגורדות, פרמז'ן, מוצרלה, צהובה וכף שמן זית, מערבבים הכל ומניחים בצד. (ניתן להחליף את סוגי הגבינות ולהשתמש בגבינות רזות יותר או סוגים אחרים של גבינות אחרות שאתם אוהבים).

  • חותכים את החלק שלושתרבע גובה (לא עד הסוף שלא תיקרע לכם), אפשר אפילו חצי גובה, אם זו חלה רגילה תחתכו אותה בצורת מעויינות ותתחילו להכניס לבפנים מהתערובת של הפטרוזיליה האורגנו והשום. (אל תגמרו את כל התערובת, השאירו קצת מהתערובת להברשה סופית)

  • לאחר מכן תוסיפו את תערובת הגבינות בדיוק כמו בסרטון ההדרכה שצירפנו, אל תחסכו שימו הרבה גבינה :)

  • הברישו את הלחם בתערובת הפטרוזיליה האורגנו והשום כך שיקבל את הטעמים גם מלמעלה.

  • שימו על תבנית נייר אפייה ונייר כסף פרוס, שימו את הלחם על נייר הכסף ועטפו את הלחם בנייר הכסף היטב.

  • הכניסו את הלחם לתנור לכ-10-12 דקות.

  • הוציאו את הלחם מהתנור ופתחו את נייר הכסף בזהירות.

  • ערבבו ביצה בכלי קטן, והברישו את הלחם בביצה, הכניסו שוב לתנור לעוד מספר דקות עד שישחים מלמעלה ותוציאו.

  • מיד לאחר יציאת הלחם כשהוא עוד ממש רותח גרדו עוד גבינות כמו גבינת פסטו ירוקה וגבינת פרמז'ן, הגבינות ימסו על הלחם וכל שנותר לכם הוא לחתוך חתיכה מהחלה ולאכול,בתיאבון!

הערות
  • ניתן לשחק עם סוגי הגבינות ולשנות אותן לפי טעמכם האישי

  • שימו לב לזמנים בתנור שהלחם לא ישרף

  • אפשר להשתמש גם בחלה רגילה ולחתוך אותה למעויינים בעזרת הסכין

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il