פסטה צדפים קטנים בחמאת עגבניות מגי שרופות עם גבינת בוראטה, מנה מנחמת מנצחת ומושלמת לשבועות שאתם חייבים להכין לשולחן החג ובכללי מתאים לכל אוהבי הפסטות. ספרו בתגובה איך יצא לכם.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה את עגבניות המגי, מוסיפים מעט שמן זית, מלח, 40 גרם חמאה איטלקית של גד, 3 שיני שום, צולים את העגבניות עד שהן קצת נשרפות בתנור על 230 מעלות טורבו, כן, צריך שישרפו מעט כדי שיהיה טעם חרוך שיתן אח”כ טעם מעושן מיוחד.
מוציאים מהתנור מועכים טיפה את העגבניות ואת כל התכולה של התבנית עם מיץ העגבניות מעבירים לבלנדר מוט, מוסיפים קצת עלי בזיליקום, סוכר חום, מעט צ’ילי חריף ופלפל שחור 4 העונות גרוס טוחנים הכל עד למרקם חלק.
מבשלים בסיר עם מים ומלח חצי חבילת פסטה צדפים קטנים אל דנטה (היא תמשיך להתבשל ברוטב), בנתיים את הרוטב שטחנו בבלנדר מוט מעבירים לסיר סוטאז’ ומוסיפים כפית שטוחה פפריקה מעושנת שתחזק את הטעם המעושן, מערבבים בעוצמת אש בינונית.
בעזרת כף מחוררת אחרי כ-6-7 דקות מעבירים את הפסטה צדפים קטנים מהסיר לסיר עם הרוטב, מוסיפים מעט ממי הפסטה (יעזרו לרוטב להידבק טוב יותר לפסטה) ממליחים מעט אם צריך, מוסיפים 2-3 כפות של גבינת גבינת קוואטרו פורמאג’י של גד שתקרים לנו את הרוטב תסמיך אותו ותהפוך את הטעם שלו לפשוט מדהים! נותנים לגבינה שתימס טוב טוב ומעבירים לצלחת הגשה.
מניחים על הפסטה בצלחת גבינת בוראטה של גד, בוזקים מעט שמן זית, קצת צ’ילי חריף גרוס, בזיליקום מלמעלה ומגישים.
אפשר להשתמש גם במוצרלה של גד במקום הקוואטרו פורמאג'י