פודיק - Foodik

פיצה מרגריטה נפוליטנית

דרגו את המתכון: 
7 אהבו
504 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
פיצה מרגריטה נפוליטנית
מנות
3
קושי:
קשה
זמן הכנה
5 שעות
זמן בישול
2 דקות
זמן כולל
5 שעות ו-2 דקות

פיצה מרגריטה נפוליטנית מושלמת עם בצק אוורירי במיוחד! בצק חלק עם קמח קאפוטו נובולה הסגול הבצק המדוייק והאיכותי ביותר לפיצות איטלקיות על אחוז חלבון גבוה! בסרטון ובהוראות כתבתי לכם בדיוק את סדר העבודה, ההתפחות, איך לקבל בצק חלק ואיך להתפיח את הפיצה בדיוק! (אפשר בסיום ההתפחה הארוכה להקפיא את הבצק גם). בסרטון ובמתכון כתבתי לכם גם מתכון לרוטב עגבניות לפיצה כך שלא תצטרכו להסתבך! באתר יש מתכון לפיצה חלבון קוטג' מופחתת שומן שתתאים ל"עצלנים" יותר ולילדים, או למי שאין כוח לעבוד קשה מה שנקרא... עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפני כולם!

שיטת בישול:   טאבון, תנור
כשרות:   חלבי
18 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • ל-3 פיצות בינוניות:
  • לרוטב הפיצה:
  • לטופינג:
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • למיקסר חזק מוסיפים את המים והשמרים ומערבבים עד שהשמרים נטמעים במים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש את הבצק מספר דקות, אחרי כ-5-6 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות עד לקבלת בצק חלק ויפה.

  • ממשיכים ללוש את הבצק מייצרים כדור מכסים ונותנים לו מנוחה של 10 דקות, אח"כ שוב פעם מקפלים אותו ולשים אותו מכסים ונותנים לו עוד 10 דקות מנוחה (יגרום לו להיות חלק יותר), לאחר מכן מכסים ומתפיחים שעתיים בטמפרטורת החדר.

  • אחרי שעתיים מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים מכדררים כמו בסרטון מעבירים אותם לכלי פלסטיק אטום ומניחים אותם על סמולינה דקה ומתפיחים שוב עוד שעתיים בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה של 24 שעות (אפשר גם 48 ו-72 אבל הכי מומלץ זה 24 ו-48 לטעמי).

  • בנתיים מכינים את רוטב העגבניות לפיצה בדיוק כמו שכתבתי למעלה, איך שאתם אוהבים ולפי טעמכם האישי. בסוף טחנתי את הרוטב כדי שיהיה חלק ויפה :)

  • לאחר 24 שעות שהבצק תפח מוציאים 3 שעות לפני האפייה לטמפ׳ בחדר, מפזרים מעט סמולינה מחלצים את הבצק בזהירות ופותחים אותו על עוד סמולינה עם האצבעות קדימה, הופכים, וחוזרים על הפעולה 3 פעמים אפשר מעט למתוח את הבצק תיזהרו לא יותר מדיי שלא יהיה דק מדיי!

  • פזרו מעט סמולינה על כף הפיצה תעבירו את הבצק עליו ושימו את הרוטב לפיצה, המוצרלה, הבזיליקום ושמן הזית ותכניסו לטאבון שחיממתם מראש לאפייה של כדקה וחצי או עד שהיא משחימה יפה. את אותו הדבר אפשר לאפות בתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה על תבנית הפוכה או אבן שמוט! בתיאבון!

הערות
  • אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל. ברור שהוא פחות טוב מהקאפוטו. (יש בו פחות חלבון), אפשר בהחלט להשתמש בקאפוטו האדום במידה ואין לכם קמח קאפוטו נובולה בהישג יד.

    אפשר לאפות את הפיצה על תנור שחומם 10 דקות מראש לחום הכי גבוה, לשים על נייר אפייה ולהניח על תבנית הפוכה בתנור או על אבן שמוט שמונחת בתנור וצוברת את החום במשך 10-15 דקות!

1 תגובות על: פיצה מרגריטה נפוליטנית
אלחנן
אלחנן
26 בדצמבר 2023 בשעה 1:3

למה כל כך קצת שמרים?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
26 בדצמבר 2023 בשעה 11:37

בפיצות לא נהוג לשים הרבה שמרים, זו לא חלה של שבת, כל המתכונים האיטלקים מדברים על גרם שמרים על קילו. אפשר גם 2 גרם בגדול אבל מנסיוני אין צורך בכלל. גרם שמרים אחד, התפחות כמו שצריך ומתקבלת כמו בסרטון הפיצה המושלמת.

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# ארוחות ערב קלות מהירות # רוטב עגבניות לפיצה # רוטב עגבניות לפיצה איטלקית # רוטב עגבניות טעים לפיצה # ארוחה חלבית # ארוחות זולות # רעיונות לארוחת ערב # ארוחות ערב לילדים # רעיון לארוחת ערב # שמרים יבשים # אוכל חלבי # מאכלים איטלקיים # חלבי # ארוחת ערב # רעיונות לארוחות ערב # גבינת מוצרלה # ארוחות ערב בתנור # ארוחות ערב זולות # ארוחות ערב זולות בתנור # ארוחות צהריים חלביות # מושחת # שחיתות # קמח # ארוחות בוקר חלביות # ארוחות חלביות # איטלקי # ארוחה מושחתת # ארוחות מושחתות # ארוחות זוגיות חלביות # אירוח חלבי # ארוחה איטלקית # ארוחות איטלקיות # שום כתוש # ארוחות ערב חלביות # חלבי מושחת # רוטב עגבניות # יאבלולו שמבלולו # סמולינה # קמח קאפוטו נובולה # קמח קאפוטו # בזיליקום # מאכלים איטלקים # מטבח איטלקי # אוכל איטלקי # איטליה # אורגנו # עלי אורגנו # קמח לבן # פיצה # מוצרלה # אוכל מושחת # אירוח בופה חלבי # אירוח חלבי מתכונים # פיצות טעימות # פיצות לילדים # עגבניות מרוסקות # אורגנו יבש

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il