פודיק - Foodik

עוגת גבינה גבוהה ללא גלוטן

דרגו את המתכון: 
7 אהבו
695 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
עוגת גבינה גבוהה ללא גלוטן
מנות
1
קושי:
בינוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
שעה ו-33 דקות
זמן כולל
שעה ו-53 דקות

עוגת גבינה גבוהה ללא גלוטן בסיר ג'חנון מרשימה מיוחדת מעוצבת עם קרם גבינה מתקתק ודובדבנים מלמעלה, מי יכול לסרב לה? אף אחד... קבלו מתכון עם טיפים לעוגה גבוהה שלא תיסדק ולא תיפול לכם בחיים! עם שוליים לבנים ויפים, זו עוגה שאפשר להכין לסופ"ש או לחג שבועות או בכללי לכל חג כי היא מושלמת ותמיד מצליחה! יש לי באתר מבחר עוגות גבינה מעולות שתוכלו להכין ובכללי עוד מגוון רחב של מתכונים לקינוחים שווים מאוד! יש גם רשימת קינוחים ללא גלוטן לצליאקים שבקהל. עקבו אחריי באינסטגרם וצפו במתכונים לפי כולם.

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   מיקסר ידני, תנור
כשרות:   חלבי
13 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים לעוגה בסיר ג'חנון בקוטר 20
  • לטופינג
6 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • עוטפים את סיר הג'חנון (קוטר 20) מבחוץ היטב בנייר כסף כדי שהעוגה תצא לנו לבנה ויפה בצדדים שלה. משמנים את פנים דפנות הסיר ומדביקים נייר אפייה. חותכים עוד נייר אפייה לצורת עיגול בקוטר 20 ומניחים בתחתית הסיר (יש לשמן את התחתית ולהדביק אותו). מדליקים בנתיים תנור על 250 מעלות במצב טורבו

  • מפרידים 6 ביצים L בטמפרטורת החדר לחלבונים וחלמונים ל-2 קערות שונות. לקערה גדולה מוסיפים את הגבינה הלבנה, גביעי השמנת החמוצה, החלמונים, האינסטנט פודינג וניל, המחית וניל, הקורנפלור, וקמצוץ המלח ומערבבים היטב

  • לקערה נפרדת מוסיפים את 6 חלבוני הביצים שהפרדנו ומוסיפים כוס סוכר, מקציפים מספר דקות עד לקבלת קצפת יציבה! כל פעם לוקחים שליש מהקצפת ומעבירים לקערה עם תערובת הגבינות ומערבבים בתנועת קיפול עדינה, מוודאים שאין גושים בתערובת וטועמים בסוף לוודא שהיא מספיק מתוקה לנו

  • מעבירים את התערובת לסיר הג'חנון, דופקים קלות להוציא בועות. מכניסים לתחתית התנור קערה רחבה ונמוכה עם מים (ככה העוגה לא תיפול ולא יהיו בה סדקים) ומכניסים את סיר הג'חנון לתנור (שלב אחד מתחת לאמצעי) שחומם מראש ל-250 מעלות במצב טורבו לכ-13-15-20 דקות עד שהיא משחימה (משתנה מתנור לתנור) ברגע שאתם מזהים שהיא השחימה מלמעלה תנמיכו את המעלות ל-150 מעלות חום עליון תחתון ותורידו את מצב הטורבו ותאפו אותה עוד כשעה ו-20 דקות

  • במהלך האפייה לא פותחים תנור!! בסיום האפייה אחרי שעה ועשרים דקות מכבים תנור לא פותחים ומשאירים את העוגה בפנים לעוד שעה וחצי. אח"כ מוציאים את העוגה החוצה נותנים לה להתקרר היטב ואח"כ מכניסים אותה למקרר ללילה.

  • ברגע שהעוגה קרה מערבבים בקערה נפרדת גביע שמנת חמוצה עם אבקת סוכר (תמתיקו כמה שאתם אוהבים) ערבבו היטב תמרחו על החלק המרכזי של העוגה ותוסיפו דובדנים, בתיאבון

הערות
  • כשמכניסים את העוגה לתנור על 250 מעלות טורבו חום עליון תחתון היא יכולה להיות חומה באמצע גם אחרי 20 דקות. אצלי זה לקח 13 דקות, זה ממש משתנה מתנור לתנור יש לשים לב, אסור לפתוח את התנור בזמן האפייה! תעבדו לפי ההוראות המדוייקות כי אם לא - העוגה תצנח או תיסדק.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il