פודיק - Foodik

מפרום ללא גלוטן

דרגו את המתכון: 
4 אהבו
347 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
מפרום ללא גלוטן
מנות
5
קושי:
קשה
זמן הכנה
שעה
זמן בישול
שעה
זמן כולל
שעתיים

מפרום ללא גלוטן מתכון טריפוליטאי מסורתי שכל אחד חייב להכין בבית, אתם פשוט לא מבינים כמה שזה יוצא טעים, אומנם כן קצת עבודה אבל לפעמים כיף להשקיע לכבוד השבת הקדושה הבאה עלינו לטובה. עקבו אחר ההוראות וכמובן שמלח פלפל לפי טעמכם האישי. כתבתי פה כבר שבשניה אפשר להחליף לגרסה רגילה אם מחליפים את התערובת רב תכליתית / קמח תמי בקמח לבן רגיל! יש באתר עוד מגוון מתכונים לשבת שתוכלו להכין ובכללי יש מרק קיקוט טריפוליטאי עם בצקניות שאתם חייבים גם כן להכין לשבת. חריימה טריפוליטאי גם מככב באתר שלי! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.

35 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • לקציצות בשר
  • לציפוי וטבילה:
  • לרוטב:
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • הוסיפו לקערה בשר טחון, גרדו וסחטו טוב בצל לבן ותפוח אדמה בינוניים והסיפו, תוסיפו את הפפריקה האדומה, אבקת המרק (לא חובה! מי שלא שם שישים כף מלח ולא כפית), פלפל שחור, בהרט, שיני שום כתושות, ביצים ומעט שמן זית, ערבבו היטב כסו והכניסו למקרר כשעה.

  • קלפו תפוחי אדמה בגודל בינוני וחתכו חתך כמעט עד הסוף (שלושתרבע גובה) ואז חתכו עוד חתך מהצד השני וככה תקבלו תפוח אדמה עם כיס (ממש כמו בסרטון), המשיכו ככה עם שאר תפוחי האדמה ובסיום הכניסו לקערה עם מים ומלח לכשעה גם כן כדי שיתרככו.

  • לאחר כשעה הכניסו כמות בשר יפה לכל אחד מכיסי תפוחי האדמה (לא לדחוף מלא) והניחו על מגש.

  • הכינו קערה עם קמח לל"ג, הכינו קערה עם 3 ביצים כף רסק עגבניות גדושה ומעט מים (כשליש כוס) וערבבו. בנתיים חממו שמן לטיגון עמוק.

  • תצפו כל אחד מהמפרומים בקמח לל"ג ומיד והעבירו לקערה עם בלילת הביצים, עטפו היטב וטגנו בשמן החם עד להזהבה יפה מבחוץ, העבירו בסיום לקערה.

  • בסיר סוטאז' רחב של מגנוס תכינו את הרוטב: הוסיפו את התיבול שכתבתי למעלה, בצל ותפוח אדמה חתוכים לקוביות ו-3 גבעולי סלרי חתוכים, ערבבו טעמו ותקנו תיבול אם צריך.

  • תוסיפו את המפרומים לסיר (אם צריך מוסיפים מעט מים), סגרו מכסה הביאו לרתיחה לדקה אח"כ הנמיכו לעוצמה בינונית ובשלו כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים, בתיאבון!

הערות
  • כדי להחליף לגרסה הרגילה: במקום פרוסת לחם ללא גלוטן - פרוסת לחם רגילה - במקום קמח לל"ג תשימו קמח רגיל. לא בעיה.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# אוכל ליום שישי # ללא גלוטן # ארוחת שישי # שישי בצהריים # מנות בשריות # פפריקה אדומה מתוקה # אוכל לאורחים # מתכונים לחגים # אבקת מרק עוף # מרק עוף # פלפל שחור גרוס # אוכל ללא גלוטן # מאכלים ללא גלוטן # עמית ועדות # אוכל לקידוש # ארוחת צהריים לשבת # ארוחת צהריים לשישי # בצל # שבת # אוכל לפסח # לחם ללא גלוטן # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # חגים # קציצות # קציצות בשר # קציצות בקר טעימות # שישי # מנה עיקרית # תפוח אדמה # ארוחה בשרית לחג # ארוחות בשריות # ארוחה בשרית לשישי # ארוחות בשריות לשישי # ארוחות לקידוש # ארוחת צהריים בשרית # בקר # מנה עיקרית בשרית # אוכל לשישי # ארוחה לשישי # ארוחה חגיגית לשישי # בהרט # קידוש # שום כתוש # ארוחה בשרית # מנה בשרית # מנה עיקרית לצהריים # ארוחות צהריים טעימות # מנות עיקריות לשישי # ארוחה בשרית לצהריים # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרה # מנה בשרית לשבת # מנה בשרית לשישי # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # מנה עיקרית לחג # מנה עיקרית בשרית מרשימה # מנה עיקרית בשריות # שבת בצהריים # מנה עיקרית לארוחת צהריים # מנה עיקרית בשרית חגיגית # ארוחת צהריים כשרה לפסח # ארוחות צהריים כשרות לפסח # מנות בשריות לפסח # ארוחת צהריים בשרית לפסח # ארוחה בשרית לפסח # ארוחות בשריות כשרות לפסח # מנות עיקריות לארוחת צהריים # מנה בשרית לארוחת צהריים # אוכל טריפוליטאי # יאבלולו שמבלולו # תערובת רב תכליתית ללא גלוטן # שבת חתן # מנות עיקריות ללא גלוטן # תפוחי אדמה # מתכוני עדות מסורתיים # מתכוני עדות אותנטיים # מאכלי עדות # כוסברה # שום # פטרוזיליה # בצל לבן # סוכר # מנות עיקריות # קציצות בקר # בשר בקר # בשר טחון # בשר בקר טחון # סלרי # פפריקה # פפריקה אדומה # רסק עגבניות # ארוחת צהריים # פסח # פלפל שחור # ביצים

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il