מפרום ללא גלוטן מתכון טריפוליטאי מסורתי שכל אחד חייב להכין בבית, אתם פשוט לא מבינים כמה שזה יוצא טעים, אומנם כן קצת עבודה אבל לפעמים כיף להשקיע לכבוד השבת הקדושה הבאה עלינו לטובה. עקבו אחר ההוראות וכמובן שמלח פלפל לפי טעמכם האישי. כתבתי פה כבר שבשניה אפשר להחליף לגרסה רגילה אם מחליפים את התערובת רב תכליתית / קמח תמי בקמח לבן רגיל! יש באתר עוד מגוון מתכונים לשבת שתוכלו להכין ובכללי יש מרק קיקוט טריפוליטאי עם בצקניות שאתם חייבים גם כן להכין לשבת. חריימה טריפוליטאי גם מככב באתר שלי! עקבו אחריי באינסטגרם לעוד מתכונים שווים.
הוסיפו לקערה בשר טחון, גרדו וסחטו טוב בצל לבן ותפוח אדמה בינוניים והסיפו, תוסיפו את הפפריקה האדומה, אבקת המרק (לא חובה! מי שלא שם שישים כף מלח ולא כפית), פלפל שחור, בהרט, שיני שום כתושות, ביצים ומעט שמן זית, ערבבו היטב כסו והכניסו למקרר כשעה.
קלפו תפוחי אדמה בגודל בינוני וחתכו חתך כמעט עד הסוף (שלושתרבע גובה) ואז חתכו עוד חתך מהצד השני וככה תקבלו תפוח אדמה עם כיס (ממש כמו בסרטון), המשיכו ככה עם שאר תפוחי האדמה ובסיום הכניסו לקערה עם מים ומלח לכשעה גם כן כדי שיתרככו.
לאחר כשעה הכניסו כמות בשר יפה לכל אחד מכיסי תפוחי האדמה (לא לדחוף מלא) והניחו על מגש.
הכינו קערה עם קמח לל"ג, הכינו קערה עם 3 ביצים כף רסק עגבניות גדושה ומעט מים (כשליש כוס) וערבבו. בנתיים חממו שמן לטיגון עמוק.
מנות עיקריות לשבת
תצפו כל אחד מהמפרומים בקמח לל"ג ומיד והעבירו לקערה עם בלילת הביצים, עטפו היטב וטגנו בשמן החם עד להזהבה יפה מבחוץ, העבירו בסיום לקערה.
בסיר סוטאז' רחב של מגנוס תכינו את הרוטב: הוסיפו את התיבול שכתבתי למעלה, בצל ותפוח אדמה חתוכים לקוביות ו-3 גבעולי סלרי חתוכים, ערבבו טעמו ותקנו תיבול אם צריך.
תוסיפו את המפרומים לסיר (אם צריך מוסיפים מעט מים), סגרו מכסה הביאו לרתיחה לדקה אח"כ הנמיכו לעוצמה בינונית ובשלו כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים, בתיאבון!
מנות עיקריות לשבת
כדי להחליף לגרסה הרגילה: במקום פרוסת לחם ללא גלוטן - פרוסת לחם רגילה - במקום קמח לל"ג תשימו קמח רגיל. לא בעיה.