פודיק - Foodik

ממרח נוטלה ביתי

דרגו את המתכון: 
6 אהבו
3334 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
ממרח נוטלה ביתי
מנות
1
קושי:
קל
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
8 דקות
זמן כולל
23 דקות

נכון שאתם אוהבים מתכוני נוטלה מיוחדים? אז המתכון הבא מתאים לכם בול! ממרח נוטלה ביתי אחד לאחד כמו ממרח הנוטלה שאתם מכירים, עם מספר רכיבים קטן וקצת סבלנות תקבלו ממרח שוקולד טעים קרמי עשיר ונפלא והכל בעבודה ביתית! נכון שיותר קל ללכת לסופר לקנות אבל לפעמים יש סיפוק עצמי מלנסות משהו בבית ולתת לחברים הטובים או למשפחה לטעום ולהגיד להם שאתם עמלתם והכנתם את הכל. אגב יש לנו באתר גם מתכון לעוגת נוטלה מ-2 מרכיבים בלבד! אם אתם אוהבים אותי תירשמו לערוץ שלי ביוטיוב כמנויים ועקבו אחריי, מאוד אשמח! צפו במתכון הוידאו עכשיו:

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור, מיקרוגל, מעבד מזון
כשרות:   חלבי
6 / 0 מרכיבים
מרכיבים
10 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • תחילה - חממו תנור ל-175 מעלות

  • לקערה עמידה לחימום במיקרוגל הוסיפו 3.5 חבילות שוקולד חלב (350 גרם) והכניסו למיקרוגל לדקה אחת בלבד

  • אחרי דקה תוציאו תערבבו היטב תוודאו שהכל נמס ואם לא תכניסו לעוד כ-15-30 שניות למיקרוגל תוציאו תמיסו הכל ותניחו בצד שיתקרר

  • קולים 100 גרם אגוזי לוז בתנור שחומם על 175 מעלות לכ-8 דקות בלבד

  • מוציאים מהתנור מחכים שיתקררו קצת, שופכים על מגבת, עוטפים במגבת ומורידים את הקליפות של האגוזים

  • תכניסו את אגוזי הלוז למעבד המזון לטחינה ראשונית לקבלת מרקם משחתי (אם קצת נתקע בדפנות תפתחו תורידו מהצדדים עם מזלג / סכין וטחנו שוב

  • הוסיפו 4 כפיות שמן קנולה / שמן אגוזי לוז וטחנו

  • תוסיפו כף אבקת קקאו + חצי כפית תמצית וניל + 2 כפות אבקת סוכר

  • טחנו הכל ביחד היטב (אם נתקע בדפנות מעבד המזון תפתחו תורידו ותמשיכו לטחון)

  • תוסיפו את שוקולד החלב שהמסתם בהתחלה למעבד המזון וטחנו הכל היטב עד לקבלת מרקם סופר חלב, תטעמו ותקבלו את הטעם המדויק של הנוטלה שאתם מכירים, תהנו!

הערות
  • ניתן להשתמש בשוקולד לכל מטרה

  • ניתן לשמור במקרר לכשבוע

  • שימו לב לטחון הכל היטב לקבלת מרקם חלק

2 תגובות על: ממרח נוטלה ביתי
מירי
מירי
3 בפברואר 2024 בשעה 20:58

האם אפשר להמיר לשוקולד מריר שיהיה פרווה?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
4 בפברואר 2024 בשעה 15:9

אפשר. הטעם יהיה מעט שונה. יש שוקולד בטעם נייטרלי יותר ופרווה תבדקי.

הגב
אברהם אשכנזי
אברהם אשכנזי
11 בדצמבר 2023 בשעה 8:10

נראה טוב צריך לקרר לפני שימוש ראשוני??

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
12 בדצמבר 2023 בשעה 17:42

אפשר.. שלא יהי חם.

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il