פודיק - Foodik

המבורגר כמהין

דרגו את המתכון: 
3 אהבו
16 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
המבורגר כמהין
מנות
3
קושי:
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
10 דקות
זמן כולל
40 דקות

המבורגר כמהין מטריף שאפשר להכין למשפחה או לחברים בערב המבורגרים וכמובן שאפשר להכין את זה ליום העצמאות אתם פשוט לא מבינים כמה שזה יוצא טעים הריי ששילבתי בצל ופטריות מטוגנים בתוך הקציצה וגם קצת שמן כמהין שהארומה שלו מאוד חזקה וככה מתקבלת קציצה עם טעם נפלא, ולא רק זה - הכנתי איולי כמהין שזה בעצם מיונז עם מעט שמן כמהין ומחית כמהין והטעם שמתקבל פשוט חלומי חלומי! תעקבו אחרי המתכון מלמטה ויצא לכם נדיר! יש באתר מתכון להמבורגר קלאסי וכמובן מתכון נפלא להמבורגר אסאדו שביס ממנו פשוט עונג צרוף לחך! יש באתר מתכון לרוטב ביג מק כמו של מקדונלדס שישדרג לכם את ההמבורגר ברמות קשות! לעוד מתכוני קרניבורים לחצו כאן וצפו ברשימה מכובדת. עקבו באינסטגרם לעוד מתכונים מטורפים.

שיטת בישול:   טיגון, מנגל
כשרות:   בשרי
18 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מצרכים ל-3 קציצות 280 גרם כל קציצה:
  • איולי כמהין:
  • לבניית ההמבורגר:
5 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • חותכים בצל לבן ו-3 פטריות שמפיניון לקוביות ומטגנים עם מעט שמן זית ומלח במחבת עד למצב שהכל מקורמל יפה (אפשר להוסיף בין לבין מים עד שיתאדו ולבשל יותר טוב). בסיום מעבירים לקערה שיתקרר.

  • מוסיפים לקערה נפרדת את הבשר הטחון (השתמשתי בצלעות טחון עם 20% שומן, אפשר לשלב אונטריב, אנטריקוט, צ'אק בקר סינטה ומה שאוהבים), מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים (אם רוצים קציצה אחת תוסיפו שליש מהכמות של הבצל והפטריות) מוסיפים מעט שמן כמהין פלפל שחור ומלח (יש כאלה שלא נוהגים לשים מלח בקציצה אלא רק בסוף), מערבבים בעדינות ולא הרבה (כדי שהחלבון לא יקשר יותר מדיי ואז הקציצה תצא דחוסה ולא אוורירית!) מייצרים 3 כדורי קציצות ומכניסים למקרר.

  • מכינים תוספות: צ'יפס רגיל, צ'יפס בטטה, איולי כמהין - מיונז מחית כמהין ושמן כמהין מערבבים וטועמים ומניחים בצד. טובלים פטריית פורטבלו בביצה טרופה עם מעט מלח מצפים בפירורי לחם ומטגנים.

  • מוציאים אחרי כחצי שעה שעה את הבשר מהמקרר (חשוב כדי שתתייצב) ומועכים מייצרים קציצת המבורגר (כל קציצה 280 גרם), צורבים על המנגל והופכים מדי פעם שלא יהיה יבש בפנים, למידת עשייה מדיום צריך להגיע עם מדחום ל-63 מעלות בתוך ההמבורגר.

  • מורחים את הלחמנייה מ-2 הצדדים באיולי כמהין בצד אחד קטשופ, מניחים עגבניות, מלפפונים חמוצים, את הקציצה, צ'יפס בטטה ואת פטריית הפורטבלו המטוגנת, סוגרים את הלחמנייה ונותנים ביס מטורף, תהנו!

הערות
  • לגבי תערובת הבשר אפשר לשלב סינטה, טלה, מה שאוהבים, חשוב שאם יש קילו בשר שיהיה 800 גרם בשר ו-200 גרם שומן זה מאוד חשוב לעסיסיות! יש הנוהגים לשלב בקר "צ'אק" בהמבורגרים שלהם.

כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה
תגיות:
# ארוחות צהריים קלות # שישי בצהריים # מנות בשריות # מתכונים לחגים # אוכל שילדים אוהבים # ארוחת ילדים # ילדים # ארוחות ערב לילדים # ארוחת ערב לילדים # בטטה # אירוח בופה # רעיון לארוחת צהריים # בצל # ארוחות צהריים בשריות # מנות עיקריות בשריות # מנגל # על האש # חגים # אוכל ליום העצמאות # אוכל למנגל # המבורגר # המבורגר ביתי # המבורגר ביתי מתכון # המבורגר ביתי מושלם # המבורגר ביתי מבשר טחון # המבורגר ביתי מבשר בקר # המבורגר ביתי על האש # המבורגר ביתי לילדים # המבורגר בבית # המבורגר ביתי עסיסי # המבורגר ביתי 10 דקות # אוכל אמריקאי # המבורגר ביתי מתכון מנצח # המבורגר ביתי כמו במסעדות # צלעות בקר מספר 2 # קטשופ # מיונז # ארוחת צהריים לילדים # ארוחה בשרית לחג # קרניבור # ארוחות בשריות # ארוחת צהריים בשרית # בקר # ארוחות צהריים לילדים # מושחת # שחיתות # ארוחות צהריים פשוטות # ארוחה מושחתת # ארוחות מושחתות # ארוחה בשרית # מנה בשרית # אוכל בשרי # ארוחות צהריים טעימות # מנות עיקריות לשישי # ארוחה בשרית לצהריים # רעיון לארוחת צהריים בשרית # ארוחה בשרית חגיגית # מנה בשרית לשבת # מנה בשרית לשישי # מנה בשרית לחגים # מנות עיקריות לחגים # על המנגל # תערובת בשרים # צלעות טחון # צלעות בקר # מנות עיקריות מושחתות # מנות עיקריות בשריות חגיגיות # ארוחות צהריים שילדים אוהבים # מנות עיקריות לארוחת צהריים # מנה בשרית לארוחת צהריים # שמן כמהין # יאבלולו שמבלולו # פטריות פורטבלו # מחית כמהין # המבורגרים # בצל לבן # מנות עיקריות # בשר בקר # פירורי לחם # בשר בקר טחון # אוכל מושחת # פטריות שמפיניון # פטריות # אירוח בופה בשרי # אוכל לילדים # בשרים # בשר # קרניבורים # ארוחת צהריים # יום העצמאות # מתכונים למנגל

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il