פודיק - Foodik

דובשניות פריכות לראש השנה

דרגו את המתכון: 
10 אהבו
9284 צפיות
צפו בסרטון הוידאו של המתכון
דובשניות פריכות לראש השנה
מנות
6
קושי:
קל
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
10 דקות
זמן כולל
20 דקות

דובשניות לראש השנה בטעם של פעם שיזכיר לכם את הילדות (תלוי בני כמה אתם כן? :), פריכות, טעימות וקלות להכנה! תוך 5-10 דקות עבודה תוכלו להנות מאחלה של דובשניות! (כ-30 ומשהו דובשניות) מתכון לדובשניות קל מהיר ושווה במיוחד! הן אפילו טעימות יותר ביום שלמחרת, ניתן לשמור בצנצנת אטומה למשך כשבוע - עשרה ימים. תוכלו להכין אותן כקינוח לראש השנה ובלי קשר לדובשניות האלו תוכלו להכין עוגת תפוחים בחושה לראש השנה שתעשה לכם שמח בחך על שולחן החג או ביום שלמחרת ערב החג. אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון - תוכלו לצפות שם בסרטוני הדרכה ולראות איך אני מכין את כל המתכונים באתר!

מטבח:   מטבח ישראלי
שיטת בישול:   תנור
כשרות:   פרווה
12 / 0 מרכיבים
מרכיבים
  • מרכיבים לכ-30-35 דובשניות
  • תוספת אם רוצים
7 / 0 שלבים
אופן ההכנה
  • מוסיפים את הדבש, הסוכר, השמן והביצה ומערבבים היטב

  • מוסיפים אח"כ את שאר המרכיבים: הקמח, אבקת האפייה הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת קצת נוזלית

  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה / כמה שעות / ללילה

  • מדליקים תנור ל-170-175 מעלות (משתנה מתנור לתנור, עדיף שתתחילו עם 170 - אני עשיתי עם 175) - ולא על מצב טורבו! על מצב שהוא דולק מלמעלה ומלמטה.

  • מוציאים את הקערה עם התערובת מהמקרר, לוקחים כפית מהתערובת ויוצרים כדורים (לא גדולים!) בגודל של כ-1 סנטימטר (הם מתרחבים וגדלים באפייה), טובלים באבקת סוכר היטב ומסדרים עם מרווחים בתבנית עם נייר אפייה.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-170-175 מעלות לכ-10-12 דקות או עד שהדובשניות "נסדקות" / "מתפוצצות".

  • מחכים שיצטננו ואוכלים, שימו לב שהן אפילו טעימות עוד יותר אחרי יום אחד! ניתן לאחסן בצנצנת אטומה ולשמור למשך שבוע עד עשרה ימים בערך. ניתן גם להקפיא את העוגיות כמובן.

הערות
  • חובה מינימום שעה במקרר כדי שתוכלו לעבוד עם התערובת

  • אל תשימו את הכדורים צמודים זה לזה כדי שלא ידבקו לכם בזמן שהם תופחים באפייה

  • רצוי ליצור כדורים קטנים ולא גדולים תיזהרו מזה כיוון שהם יגדלו לכם ממש ולא יהיו לכם דובשניות - יצאו לכם עוגיות בגודל של עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות חחח

  • לכל שאלה תשאלו למטה

7 תגובות על: דובשניות פריכות לראש השנה
ח.מ
ח.מ
29 בספטמבר 2024 בשעה 17:28

היי שחר, הכנתי את הדובשניות, לפי ההנחיות המדוייקות, וזה לא יצא לי כמו בתמונה שלך, והמרקם לא קריספי 🥺 המטבח ,הבישול והאפיה הם חלק ממני אני כבר 38 שנה אופה ומבשלת,והתבעסתי מאוד מהתוצאה,משתפת כי בקשת שנכתוב לך אייך יצא.... אגב אני עוקבת אחר הסירטונים שלך ויש לי הצלחות רבות

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
29 בספטמבר 2024 בשעה 17:45

הדובשניות צריכות לצאת פריכות ולא קשות, מעניין מה קרה שם...

הגב
הלל טפטה
הלל טפטה
29 בספטמבר 2024 בשעה 12:18

אם אין לי אבקת סוכר מה אפשר לעשות?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
29 בספטמבר 2024 בשעה 13:49

לקנות :) או לוותר עליה.. ואז יהיו פשוט חומות

הגב
רוני
רוני
27 בספטמבר 2024 בשעה 4:32

מניחה שהשתמשת בדבש הנוזלי המחומם עד זרא ונטול הטעם - אולי אפילו מזויף חלקית! ניסיתי את המתכון עם דבש אורגני קרוש אבל הבצק לא היה נוזלי והן כמובן גם לא התרחבו. הטעם היה מעולה אבל נאמר לי שזה לא "טעם של דבש"... אגב הוספתי גם כפית וחצי ג'ינג'ר וחצי כפית אגוז מוסקט כי אני משוגעת על הדובשניות של "האחים" שמדי פעם מצאתי אותם כאן בארה"ב. יש לך עצה איך להשתמש בדבש קרוש שיהיה קצת יותר אורירי? תודה. אוהבת את המתכונים והגישה שלך.

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
29 בספטמבר 2024 בשעה 13:50

השתמשתי בדבש רגיל. האמת לא כ"כ הבנתי, מה זה דבש קרוש? ובשמחה רבה!

הגב
רוני
רוני
29 בספטמבר 2024 בשעה 23:10

דבש קרוש = דבש סמיך בצורה טבעית. לא חומם בצורה קיצונית כשהוציאו אותו מהחלה ו/או שעירבבו אותו עם סירופ של תירס וכד'. רוב הדבש שלא חומם יותר מדי, מסמיך בחורף. מכיר את הדובשניות המשגעות של "האחים"? חשוב להוסיף תבלינים!

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
30 בספטמבר 2024 בשעה 13:59

נשמע מעניין.

הגב
מוריה
מוריה
12 בספטמבר 2023 בשעה 14:45

אין לי סודה לשתיה חייב את זה ??

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
12 בספטמבר 2023 בשעה 21:3

רצוי. כדי שיצאו מעולה.

הגב
קארין טויטו
קארין טויטו
9 בספטמבר 2023 בשעה 20:5

אפשר להקפיא אותם ולילה לפני להוציא לבחוץ?

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
9 בספטמבר 2023 בשעה 23:28

כן, מקסימום לחמם אותם קצת בתנור או פשוט להשאיר בקופסה סגורה אטומה שלא יתייבשו, יפשירו לאט לאט

הגב
מירי
מירי
7 בספטמבר 2023 בשעה 17:58

תודה רבה!

הגב
מירי
מירי
7 בספטמבר 2023 בשעה 17:49

תודה רבה על המתכון. האם אפשר להשתמש בעיסה גם אחרי יממה במקרר? נשמח לתשובה מהירה תודה

הגב
שחר חן פודיק
שחר חן פודיק
7 בספטמבר 2023 בשעה 17:55

היי, כן.

הגב
כתיבת תגובה
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il