דובשניות פריכות לראש השנה - מתכון קל מהיר פרווה טעים! כנסו! פודיק - Foodik

דובשניות פריכות לראש השנה

שתפו
דרגו את המתכון
1
74 צפיות
מתכון לדובשניות לראש השנה
מנות: 6 מנות קושי: קל זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול: 10 דקות זמן כולל: 20 דקות

דובשניות לראש השנה בטעם של פעם שיזכיר לכם את הילדות (תלוי בני כמה אתם כן? :), פריכות, טעימות וקלות להכנה! תוך 5-10 דקות עבודה תוכלו להנות מאחלה של דובשניות! (כ-30 ומשהו דובשניות) מתכון לדובשניות קל מהיר ושווה במיוחד! הן אפילו טעימות יותר ביום שלמחרת, ניתן לשמור בצנצנת אטומה למשך כשבוע – עשרה ימים. תוכלו להכין אותן כקינוח לראש השנה ובלי קשר לדובשניות האלו תוכלו להכין עוגת תפוחים בחושה לראש השנה שתעשה לכם שמח בחך על שולחן החג או ביום שלמחרת ערב החג. אשמח אם תירשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי ותלחצו על הפעמון – תוכלו לצפות שם בסרטוני הדרכה ולראות איך אני מכין את כל המתכונים באתר!

רכיבים

0/6 רכיבים
כמות סועדים
    מרכיבים לכ-30-35 דובשניות
  • תוספת אם רוצים

אופן ההכנה

0/7 שלבים
  • מוסיפים את הדבש, הסוכר, השמן והביצה ומערבבים היטב
  • מוסיפים אח"כ את שאר המרכיבים: הקמח, אבקת האפייה הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת קצת נוזלית
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעה / כמה שעות / ללילה
  • מדליקים תנור ל-170-175 מעלות (משתנה מתנור לתנור, עדיף שתתחילו עם 170 - אני עשיתי עם 175) - ולא על מצב טורבו! על מצב שהוא דולק מלמעלה ומלמטה.
  • מוציאים את הקערה עם התערובת מהמקרר, לוקחים כפית מהתערובת ויוצרים כדורים (לא גדולים!) בגודל של כ-1 סנטימטר (הם מתרחבים וגדלים באפייה), טובלים באבקת סוכר היטב ומסדרים עם מרווחים בתבנית עם נייר אפייה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-170-175 מעלות לכ-10-12 דקות או עד שהדובשניות "נסדקות" / "מתפוצצות".
  • מחכים שיצטננו ואוכלים, שימו לב שהן אפילו טעימות עוד יותר אחרי יום אחד! ניתן לאחסן בצנצנת אטומה ולשמור למשך שבוע עד עשרה ימים בערך. ניתן גם להקפיא את העוגיות כמובן.

הערות


  • חובה מינימום שעה במקרר כדי שתוכלו לעבוד עם התערובת

  • אל תשימו את הכדורים צמודים זה לזה כדי שלא ידבקו לכם בזמן שהם תופחים באפייה

  • רצוי ליצור כדורים קטנים ולא גדולים תיזהרו מזה כיוון שהם יגדלו לכם ממש ולא יהיו לכם דובשניות - יצאו לכם עוגיות בגודל של עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות חחח

  • לכל שאלה תשאלו למטה

מחשבוני המרה

נפחים
משקלים
טמפרטורה

כתיבת תגובה

    כתבו לנו




    label-icon

    הניוזלטר של פודיק

    קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות