פודיק - Foodik

20 טיפים שישדרגו לכם את העבודה במטבח

שתפו:
עודכן ב- 10 בפברואר 2021
2171 צפיות
העבודה במטבח לא חייבת להיות ארוכה, מסובכת או משעממת. צוות "פודיק" קיבץ עבורכם 20 טיפים, שיעזרו לכם לקצר את זמן הבישול ולהוציא את המירב מחומרי הגלם השונים שברשותכם. היכונו לשדרג את העבודה שלכם במטבח.

רככו חמאה קשה:
לפעמים קורה שאנו מחממים פרוסות לחם במצנם, מורחים עליהן חמאה ומגלים שהחמאה קשה מדי ואינה נמרחת בקלות. במצב כזה, אתם יכולים להניח את פרוסת הלחם על גבי המצנם החם. כך, החום שיוצא מהמצנם יחמם את החמאה הקשה וירכך אותה.
אפשרות נוספת לריכוך חמאה קשה היא למלא כוס במים רותחים, לרוקן אותה ואז להניח אותה הפוכה על החמאה הקשה עד לריכוך.

כדאי לקרוא >> טיפים להכנת גנאש שוקולד מושלם

שלפו קליפות ביצים בקלות:
אם אי פעם הכנתם חביתה או קינוח שמכיל ביצים, אתם וודאי מכירים את הסיטואציה. כשאתם שוברים את הביצים לתוך הכלי, חתיכות קטנות מהקליפה נופלות פנימה. במקום להשתמש בכפית או באצבע כדי לנסות לשלוף את החתיכות מהכלי, מומלץ להשתמש בחצי הקליפה הריקה ולדוג את החתיכות החוצה.

כדאי לקרוא >> תחליפי ביצים שכדאי להכיר

טגנו ביצת עין עגולה להפליא:
תמיד רציתם להכין ביצת עין עגולה ומושלמת? חתכו פרוסות בצל והניחו אותן על המחבת. שברו את הביצים לתוך פרוסות הבצל וכך תקבלו ביצת עין עגולה ואסתטית להפליא.

כדאי לקרוא >> כל השיטות לניקוי אבנית מקומקום

החזירו לסלרי את הפריכות שלו:
הסלרי הוא מרכיב נהדר, שניתן לשלב במגוון תבשילים, מרקים, סלטים ואפילו שייקים. אך, אם הוא מאוחסן מספר ימים במקרר, הוא מאבד מהפריכות שלו. כדי לפתור את הבעיה הזו, אתם יכולים להכניס את הסלרי לקערה שטוחה מלאה במים קרים, שבתוכה נמצא גם תפוח אדמה קלוף ולא מבושל. הכניסו את הקערה למקרר למספר שעות, וראו כיצד הפריכות שבה לסלרי.

כדאי לקרוא >> למה לשלב שיבולת שועל בתזונה שלכם

האריכו את חיי המדף של בצל חתוך:
לעיתים קרובות אנו מכינים סלט ומשתמשים רק בחלק מהבצל. החלק שנותר לרוב מתקלקל במהירות ובסופו של דבר נזרק לאשפה. לכן, אם אתם רוצים לשמור על הבצל החתוך לאורך זמן, אתם יכולים לחתוך את החלק העליון של הבצל מבלי לקלפו. את החלק התחתון, עם השורש, שמרו בכלי אטום במקרר.

כדאי לקרוא >> קמח כוסמין: יתרונות בריאותיים וטיפים שימושיים

שמרו על טריות הלימונים לאורך זמן:
הלימון הוא מפריטי המזון השימושיים ביותר במטבח. משתמשים בו לסלט, להכנת חמוצים, לקינוחים ולשלל תבשילים. כדי לשמור על הלימונים טריים לתקופה של עד שלושה חודשים, אתם יכולים להכניס אותם לקערת מים ולאחסן במקרר. יש להחליף את המים מדי פעם.

כדאי לקרוא >> המדריך המלא לשימוש בסיר לחץ

הגדילו את שטח העבודה שלכם:
אם אין לכם שיש גדול, אתם יכולים להרחיב את שטח העבודה שלכם על ידי פתיחת מגירת הסכו"ם. הניחו על המגירה הפתוחה קרש חיתוך - וקיבלתם יותר מרחב עבודה!

כדאי לקרוא >> איך להמיר תבניות בגדלים שונים

תלו את המוצרים הקפואים על אטבים:
כדי ליהנות משטח אחסון גדול יותר במקפיא, אתם יכולים לתלות את אריזות המזון הקפואות על אטבים.

כדאי לקרוא >> 14 טיפים שימושיים להכנת בצק שמרים

חממו פיצה על מחבת:
במקום לחמם את הפיצה הקרה בתנור, אתם יכולים לחמם אותה על מחבת יבשה. כך, היא תהיה מוכנה מהר יותר ותשמור על הקריספיות שלה.

כדאי לקרוא >> כך תקפיאו את העוגות והעוגיות שלכם

חתכו עגבניות שרי ללא חשש:
כשחותכים עגבניות שרי, קל מאד להיחתך. כדי לחתוך את עגבניות השרי ללא חשש, אתם יכולים להניח אותן בין שתי צלחות קטנות ולהעביר סכין במרכזן.

כדאי לקרוא >> כוסמת: 10 יתרונות בריאותיים ואיך להכין

שמרו על גוון הבננה:
אם אתם מתכננים לחתוך סלט פירות, אבל מפחדים שהבננה שלכם תשחיר - זהו טיפ בשבילכם. טפטפו מעט מיץ לימון או פזרו אבקת סוכר על פרוסות הבננה לפני שתשלבו אותם בסלט. זה ישמור על הצבע הצהוב של הבננה לאורך זמן ויהפוך את הסלט שלכם למושך יותר.

כדאי לקרוא >> טיפים שימושיים להקפאת המזון שלכם

שפרו את טעמם של הפירות המשומרים:
פירות משומרים מאוחסנים בתוך קופסאות שימורים, שהוציאו מהן את האוויר. זאת, כדי למנוע התרבות של חיידקים. דבר זה משנה מעט את טעמם של הפירות. לכן, אם תרצו להשיב להם את הטעמים הרעננים, מומלץ להוציא אותם מקופסת השימורים כשעה לפני ההגשה.

כדאי לקרוא >> טיפים לניקוי יסודי של המטבח שלכם

בדקו אם האבוקדו רקוב מבלי להסיר את הקליפה:
האבוקדו הוא חמקמק. רגע אחד הוא אינו בשל וברגע השני הוא כבר רקוב. כדי לבדוק אם האבוקדו רקוב מבלי להסיר את הקליפה שלו, אתם יכולים פשוט להסיר את העוקץ ולבדוק מה הצבע שמסתתר מתחת. אם הוא ירוק או צהוב, סימן שהוא בשל ומוכן לאכילה. אם הוא חום, סימן שהוא כבר רקוב.

כדאי לקרוא >> טיפים להכנת אורז מושלם

הכינו ארטיקים ממעדנים:
במקום לרכוש ארטיקים, אתם פשוט יכולים לקחת את המעדנים האהובים עליכם, לחרוץ בעטיפה שלהם חריץ ולהשחיל לתוכם מקל ארטיק. העבירו את המעדנים למקפיא למספר שעות ותקבלו ארטיקים טעימים במיוחד.

כדאי לקרוא >> טיפים לבישול צמחוני וטבעוני

החזירו לתבלינים את הטעם:
תבלינים אומנם מחזיקים מעמד זמן רב, אך כשאנו שומרים אותם במקרר או בארון תקופה ארוכה, הם עלולים לאבד מטעמם. כדי להחזיר להם את הטעם הייחודי, חממו אותם מספר שניות ללא שמן במחבת נון-סטיק.

כדאי לקרוא >> טיפים לבחירת הירקות הטריים ביותר

הוסיפו חומרי גלם לפי מידת הקשיחות שלהם:
גם אם המתכון אינו מציין זאת, מומלץ להוסיף חומרי גלם לסיר לפי מידת הקשיחות שלהם. כלומר, את חומרי הגלם הקשים ביותר יש להכניס ראשונים. בהמשך, יש להוסיף את החומרים הרכים יותר. ולבסוף, ניתן להוסיף את עשבי התיבול והעלים השונים. כך, חומרי הגלם יתבשלו ביעילות רבה יותר.

כדאי לקרוא >> המדריך השלם להכנת ביצה קשה

הוסיפו טעמים ייחודיים לבשר:
לרוב, אנו משתמשים במים כדי לבשל תבשילי בשר שונים. כדי להוסיף לבשר טעמים ייחודיים, אנו ממליצים לבשל את הבשר בתה המועדף עליכם. מומלץ שלא להשתמש בתה פירות.

כדאי לקרוא >> המדריך המושלם להמסת שוקולד

חתכו פלפל חריף ללא תחושת עקצוץ:
אם חתכתם אי פעם פלפל חריף, אתם אולי מכירים את ההרגשה. לעיתים, חיתוך של פלפל חריף גורם לתחושת בעירה ועקצוץ בידיים. כדי להימנע מתחושות אלו, מרחו שמן צמחי על האצבעות בפעם הבאה שאתם חותכים פלפל חריף.

כדאי לקרוא >> איך לתקן תקלות באפייה ובבישול

הקלו על כוויות:
פעמים רבות קורה שאנו מעבירים כלים חמים ממקום למקום ונכווים. כדי להקל על הכוויות במהירות, אתם יכולים להשתמש בצמר גפן ספוג במעט חומץ תפוחים או למרוח על האזור תמצית וניל. כך, הכאב יעבור והפצע יחלים במהרה.

כדאי לקרוא >> איך להכין צבעי מאכל טבעיים בבית

השליכו את הפסולת המצטברת לשקית:
לפני שאתם מתחילים בחיתוך או בקילוף ירקות, מומלץ לשים על משטח העבודה קערה עם שקית. במקום להשאיר את הקליפות והפסולת המצטברת על השיש או על קרש החיתוך, הניחו בשקית ובסיום העבודה, פנו את הפסולת בקלות לפח האשפה.

כדאי לקרוא >> איך להיפטר מנמלים במטבח

עם 20 הטיפים הללו, אנו מקווים שתצליחו למקסם את הזמן שלכם במטבח. שיהיה בהצלחה!

כתבו לנו

הניוזלטר של פודיקהניוזלטר של פודיק

קבלו למייל מתכונים חדשים וכתבות מעניינות

check_http_searchstring_elasticode_co_il